Έργα και δράσεις ύψους 40.000.000€  χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την υποστήριξη Ατόμων με Αναπηρία 

28 Μαΐου 2024, 11:48 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Έργα και δράσεις ύψους 40.000.000€  χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την υποστήριξη Ατόμων με Αναπηρία 

Σειρά έργων και δράσεων για την υποστήριξη συμπολιτών μας με Αναπηρίες χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία» με σύνθημα: «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι», την οποία διοργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ και την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή. 

Βασικό χαρακτηριστικό και της φετινής εκστρατείας ευαισθητοποίησης ήταν η μαζική συμμετοχή συλλόγων, μαθητών, γονέων και συμπολιτών μας στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες, αλλά και η υποστήριξη από Παραολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές, από τους Δήμους Λαμιέων, Χαλκιδέων, Καρπενησίου, Αγράφων, Δελφών, Λεβαδέων, Θηβαίων, Τανάγρας, όπως και από τα παραρτήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. 

Μουσικοθεατρικά δρώμενα, μεικτοί αγώνες μπάσκετ και άλλα αθλητικά δρώμενα, ενημερωτικές εκδηλώσεις και διαδραστικά προγράμματαγια μαθητές τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης μας έδωσαν τη δυνατότητα να βρεθούμε «Όλοι Μαζί» στην κοινή προσπάθεια για να είμαστε «Όλοι Ίσοι». Λύσεις και πολιτικές υπέρ των ΑμεΑ προώθησε και η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Λαμία με κεντρικούς ομιλητές τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη. 

 Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εφαρμόζει ήδη ανάλογες πολιτικές και δίνει λύσεις για την υποστήριξη συμπολιτών μας με Αναπηρίες μέσα από τη πρότυπη δομή «ΓΕΦΥΡΑ», και με χρηματοδοτήσεις συνολικού προϋπολογισμού 40.000.000 ευρώ, από τα διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία, για έργα (βλέπε πίνακα) και δράσειςπου αφορούν ενδεικτικά: 

  • Προώθηση της ανεξάρτητης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία. 
  • Συμμετοχή τους σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. 
  • Ισότιμη πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση και την αγορά εργασίας. 
  • Αναβάθμιση κοινωνικών υποδομών ως προς την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία και των εμποδιζόμενων ατόμων. 

«Η 3η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης ολοκληρώθηκε και μας άφησε ένα αίσθημα εφορίας και αισιοδοξίας, γιατί κάνουμε όλοι μαζί, ως κοινωνία, σημαντικά βήματα προόδου σε ότι αφορά την συμπερίληψη και την υποστήριξη συμπολιτών μας με Αναπηρίες», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε: 

«Είδαμε αυτές τις ημέρες παιδιά τυπικής ανάπτυξης και μη τυπικής ανάπτυξης να παίζουν μαζί! Είδαμε πρωταθλητές, όπως ο Δημήτρης Παπανικολάου να μιλούν ανοιχτά για προσωπικά τους βιώματα και να παροτρύνουν κάθε συμπολίτη μας με ειδικές ανάγκες, να μην μένει στο περιθώριο. 

»Συνεχίζουμε παράλληλα να δουλεύουμε για να δώσουμε λύσεις και να εξαλείψουμε τις ανισότητες. Και το κάνουμε, με χρηματοδοτήσεις άνω των 40 εκατ. ευρώ για έργα και δράσεις, όπως -ενδεικτικά- η βελτίωση της πρόσβασης ΦμεΑ στα ΑΕΙ, τα κέντρα διημέρευσης ΑμεΑ, η ενίσχυση ιδιωτικών δομών ΑμεΑ, η στήριξη συνοδών ΑμεΑ». 

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας Ευάγγελος I. Χαϊνάς τόνισε: «Ευχαριστούμε θερμά συλλόγους, φορείς, αθλητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς, δημοσιογράφους και κάθε πολίτη της Στερεάς Ελλάδας για τη συμμετοχή του στην 3η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα ΑμεΑ. Η μαζική συμμετοχή ήταν και η μεγαλύτερη απόδειξη για την επιτυχία του εγχειρήματος. 

»Πραγματοποιήθηκαν ουσιαστικές εκδηλώσεις και δράσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να διαχυθούν παντού τα ιδιαίτερα μηνύματα αυτής της εκστρατείας ευαισθητοποίησης, ενεργοποίησης και κινητοποίησης. Εργαζόμαστε συστηματικά και οργανωμένα, καταγράφοντας τις ανάγκες των ΑμεΑ για μια κοινωνία δίχως αποκλεισμούς και περιθωριοποίηση. Είμαστε στο πλευρό όλων με συγκεκριμένα έργα και δράσεις!» 

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.