Άνδρας συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος Αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην Άμφισσα

Απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ο συλληφθείς απείλησε τους Αστυνομικούς για την ζωή τους με μαχαίρι, όμως εκείνοι κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και να κατασχέσουν το μαχαίρι.

Οι Αστυνομικοί είχαν προστρέξει για συνδρομή Πυροσβεστικών δυνάμεων σε κατάσβεση πυρκαγιάς οικήματος του συλληφθέντα

Μετά τη διαδικασία του αυτοφώρου, στον συλληφθέντα επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης (38) μηνών και οδηγήθηκε σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας

Συνελήφθη αμέσως ημεδαπός, το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή της Άμφισσας Φωκίδας, από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Άμφισσας – Δελφών, με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απειλής, εξύβρισης και παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε οίκημα ιδιοκτησίας του συλληφθέντα. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άμφισσας και κατέσβησαν την πυρκαγιά, ενώ προς ενίσχυση τους προσέτρεξαν και τρεις Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ..

Στην θέα των Αστυνομικών, ο ιδιοκτήτης του οικήματος κινήθηκε προς το μέρος τους, κρατώντας μαχαίρι, απειλώντας τους για την ζωή τους και εξυβρίζοντάς τους, προκειμένου να απομακρυνθούν.
Οι Αστυνομικοί κατάφεραν να αφοπλίσουν άμεσα αυτόν και να τον συλλάβουν, ενώ κατάσχεσαν και το μαχαίρι, το οποίο είχε μήκος (26) εκατοστά.

Την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Άμφισσας – Δελφών, ενώ ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άμφισσας.

Με Απόφαση του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άμφισσας, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (38) μηνών, χωρίς αναστολή και με παραγγελία του αρμόδιου Εισαγγελέα, οδηγήθηκε σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας.