Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Ανακατασκευές και ηλεκτροφωτισμός στην ανατολική παράκαμψη Λαμίας – Έργο προϋπολογισμού 2.000.000 €

15 Ιουνίου 2021, 2:00 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
ΛΑΜΙΑ_ΣΠΑΝΟΣ_ΚΑΡΑΚΑΝΤΖΑΣ

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας και υπηρεσιακά στελέχη επέβλεψαν σήμερα, Τρίτη 15 Ιουνίου 2021, τις ασφαλτικές εργασίες και την πορεία υλοποίησης του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΕΝΩΤΙΚΗ ΤΩΝ 1 ΚΑΙ 3, ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΛΑΜΙΑΣ».

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 2.000.000 €, το οποίο χρηματοδότησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Αντικείμενο του έργου είναι βελτίωση της οδικής ασφάλειας επί της ανατολικής παράκαμψης Λαμίας και συγκεκριμένα στην οδό που ενώνει την Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης με την Παλαιά Εθνική Οδό.

Η σύμβαση κατασκευής του έργου υπεγράφη στα μέσα Απριλίου και οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Έχει ήδη ασφαλτοστρωθεί το οδικό τμήμα προς το Νοσοκομείο Λαμίας και αυτές τις μέρες εκτελούνται ασφαλτικές εργασίες στο υπόλοιπο τμήμα.

Εκκρεμούν εργασίες τοποθέτησης αντιολισθηρού ασφαλτικού τάπητα σε όλο το μήκος του οδοστρώματος. Ακολούθως, θα γίνουν εργασίες οριζόντιας και κάθετης σήμανσης, διαγραμμίσεων κλπ. για την ολοκλήρωση του έργου.

Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη οι εργασίες επέκτασης του ηλεκτροφωτισμού στην ανατολική παράκαμψη της Λαμίας. Εργασίες, οι οποίες χρηματοδοτούνται από το έργο επέκτασης του οδικού ηλεκτροφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, συνολικού προϋπολογισμού 400.000 €.

Μετά την επίβλεψη των εργασιών, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Συμβασιοποιήσαμε στην αρχή της χρονιάς το έργο επέκτασης του οδικού ηλεκτροφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Φθιώτιδας και στα τέλη Απριλίου την ανακατασκευή της παρακαμπτήριας οδού, που ενώνει την Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης με την Παλαιά Εθνική Οδό.

»Διαπιστώνουμε σήμερα, ότι οι εργασίες εκτελούνται με βάση όλες τις τεχνικές προδιαγραφές, που έθεσαν οι υπηρεσίες μας και ότι προχωρούν γοργά. Πολύ σύντομα, αυτό το οδικό τμήμα θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές οδικής ασφάλειας και θα παραδοθεί ολόκληρο σε κυκλοφορία».

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας δήλωσε:

«Υλοποιούμε ένα έργο στο οποίο δώσαμε προτεραιότητα, γιατί η συγκεκριμένη οδός έχει αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο και υπήρχε σοβαρό πρόβλημα ολισθηρότητας του οδοστρώματος.
»Λίγες μόνο εβδομάδες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ο ανάδοχος του έργου ξεκίνησε ήδη τις εργασίες, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα. Τα έργα για την Φθιώτιδα είναι σε πλήρη εξέλιξη, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Περιφερειακής αρχής και προς όφελος όλων των πολιτών».

Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων: Που θα γίνουν Rapid Test την Τετάρτη και την Πέμπτη

Αιδηψός: Συνελήφθη 55χρονος τα ξημερώματα να κυκλοφορεί με ναρκωτικά

Χαλκίδα Ευβοίας: Απόπειρα κλοπής σε Super Market – Άμεση η σύλληψη του Δράστη με το κράνος και την σύριγγα

Ερέτρια: Τραγική κατάληξη για ηλικιωμένη – Την βρήκε γείτονας λιπόθυμη μέσα στο σπίτι μετά από φωτιά στην κουζίνα [ΦΩΤΟ]

Χαλκίδα Ευβοίας: “Πάγωσαν” μόλις είδαν τις καταδικαστικές αποφάσεις που είχε όταν τον συνέλαβαν – Ληστεία, ζωοκλοπή και ζωοκτονία εκτός των όλων

Θρίλερ για γυναίκα στην Εύβοια – Ανακοίνωσε στο Instagram ότι θα αυτοκτονήσει

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.