Εισαγγελική παρέμβαση για τη δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία (vid)

18 Μαΐου 2024, 10:28 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Νοσοκομείο Λαμίας

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στους γονείς των μαθητών που υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση, από σχολικά γεύματα στη Λαμία. Εισαγγελική παρέμβαση για τη δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία

Έρευνα ξεκίνησε η εισαγγελία Λαμίας μετά τα περιστατικά δηλητηρίασης μαθητών σε σχολείο. Οι καταγγελίες στην αστυνομία έχουν φτάσει τις 26, ενώ τα συμπτώματα δηλητηρίασης εμφανίστηκαν σε 63 μαθητές σε 7 διαφορετικά δημοτικά σχολεία με εμετούς, διάρροια και έντονους πόνους.

Δολοφονία στη Χαλκίδα: «Ο δράστης πρέπει να είναι συγγενικό πρόσωπο», φίλος της 63χρονης αποκαλύπτει

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ο ΟΠΕΚΑ και ο ΕΟΔΥ άρχισαν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου στα σχολεία και στην επιχείρηση που παρασκευάζει, συσκευάζει και διανέμει τα σχολικά γεύματα στα δημοτικά σχολεία της Λαμίας.

Σύμφωνα με το Lamianow πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 7ου δημοτικού σχολείου Λαμίας, Μαρία Ζωγράφου καλεί τους γονείς να καταθέσουν στο αστυνομικό τμήμα για το συμβάν.

Καλεί παράλληλα και τους ενήλικες που είχαν συμπτώματα να καταθέσουν καθώς όπως εξηγεί το γεύμα καταναλώνεται και από άλλα μέλη της οικογένειας μερικά από τα οποία εμφάνισαν συμπτώματα.

Η κυρία Ζωγράφου δηλώνει ότι αυτό που ζητούν οι γονείς είναι μία απάντηση στο «γιατί συνέβη αυτό» ώστε να δικαιωθούν τα παιδιά που υπέστησαν όλη αυτή την δύσκολη ιατρική περιπέτεια, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες.

Γονείς έχουν παραδώσει για έλεγχο πακέτα συσκευασμένα με την τροφή που είχε διανεμηθεί στους μαθητές.

Στο πλαίσιο της έρευνας από χθες οι διευθυντές των σχολείων επικοινωνούν με τους γονείς που τα παιδιά τους εμφάνισαν συμπτώματα προκειμένου να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τα συμπτώματα και τις ώρες που εμφανίστηκαν.

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.