Εθελοντική αιμοδοσία στις Λιβανάτες του Δήμου Λοκρών

Δήμος Λοκρών Εθελοντική αιμοδοσία

Οι ανάγκες αιμοδοσίας στη χώρα παραμένουν υψηλές και αυξημένες μετά την πανδημία του Covid – 19, η οποία επηρέασε αρνητικά τη συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών. Οι ανάγκες όμως για αίμα δεν σταματούν ποτέ. Αν τα αποθέματα αίματος δεν ανανεώνονται τότε δεν είναι δυνατόν να υπάρχει επάρκεια χωρίς εισαγωγές από το εξωτερικό. Εθελοντική αιμοδοσία στις Λιβανάτες του Δήμου Λοκρών

Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Λοκρών,  η Τράπεζα Αίματος Λιβανατών σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αταλάντης και το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2024 στην αίθουσα του Κοινοτικού Καταστήματος Λιβανατών εθελοντική αιμοδοσία. Οι 22 εθελοντές αιμοδότες στην σημερινή αιμοδοσία, έδειξαν για άλλη μία φορά έμπρακτα αυξημένο αίσθημα αλληλεγγύης προσφέροντας αίμα για τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη από αίμα προκειμένου να είναι λειτουργικοί στην καθημερινότητά τους.

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, ως εθελοντής αιμοδότης και ο ίδιος,  δήλωσε: «Δεκάδες αιμοδότες για μια ακόμη φορά στήριξαν την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος Λιβανατών στην εθελοντική αιμοδοσία που διεξήχθη σήμερα στο Κοινοτικό Κατάστημα Λιβανατών.

Ως ενεργός αιμοδότης ο ίδιος για πάνω από 20 συνεχόμενα χρόνια θεωρώ την αιμοδοσία κορυφαία πράξη εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς και προσκαλώ κάθε υγιή πολίτη που μπορεί να δώσει αίμα να γίνει εθελοντής αιμοδότης. Δυστυχώς στην Ελλάδα το αίμα δεν επαρκεί και γίνονται εισαγωγές από το εξωτερικό. Πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε για να καλυφθούν οι ανάγκες των συνανθρώπων μας που χρειάζονται αίμα!».