,

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: 1.000.000€ για την ανάπλαση  του ιστορικού κέντρου της Μακρακώμης

7 Μαΐου 2020, 7:13 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Νέα πνοή στη Μακρακώμη δίνει το έργο «Συνολική ανάπλαση ιστορικού κέντρου Δ.Κ. Μακρακώμης», προϋπολογισμού 1.000.000  €  από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Χαλκίδα: Νεκρός βρέθηκε “βουτηγμένος” στο αίμα στις Αλυκές Δροσιάς

Τη σχετική προγραμματική σύμβαση υπέγραψαν στη Λαμία ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Ηλίας Κυρμανίδης με τον Δήμαρχο Μακρακώμης κ. Γιώργο Χαντζή.

Ένα έργο που στοχεύει στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του οικισμού της Μακρακώμης, μέσω της ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων, με λιθοστρώσεις σε υφιστάμενους δρόμους, αναμόρφωση πεζοδρομίων, ανάπλαση της πλατείας, φωτισμό, πέργκολες και λίθινα καθιστικά.

Επιπλέον, στην πλατεία θα εγκατασταθεί ένα καινοτόμο και ενεργειακά αυτόνομο «δένδρο» για τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Με τη χρήση φωτοβολταϊκών στοιχείων και διαδικτυακής σύνδεσης θα προσφέρονται πολλαπλές εφαρμογές όπως φόρτιση κινητών τηλεφώνων και αναπηρικών αμαξιδίων για ΑΜΕΑ, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο, κ.α. Ακόμη, θα είναι δυνατή η ηλεκτρονική περιήγηση στην ιστορία και τα αξιοθέατα του τόπου.

«Η Μακρακώμη έχει παρελθόν, αλλά έχει και μέλλον! Μαζί με τον α` βαθμό Αυτοδιοίκησης προχωράμε στην ανάπλασή της, προκειμένου να της δώσουμε μια ακόμη πιο αναβαθμισμένη αισθητικά πνοή. Παράλληλα, καινοτομούμε «φυτεύοντας» ένα διαφορετικό, «τεχνολογικό» δέντρο, που σίγουρα θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς της ευρύτερης περιοχής.» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός

Αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Μακρακώμης κ. Γιώργος Χαντζής δήλωσε:

«Σκοπός μας είναι να προχωρήσουμε με ταχείς ρυθμούς τις διαδικασίες για την αισθητική αλλά και λειτουργική αναβάθμιση της Μακρακώμης, με ανάπλαση της πλατείας των κοινόχρηστων χώρων και των πεζοδρομίων, σε φωτισμό, πέργκολες και παγκάκια.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να σημειωθεί ότι , αν η Κεντρική Πλατεία της Μακρακώμης είναι η βιτρίνα της πόλης, προσβλέπουμε ως Δημοτική Αρχή, το Ιστορικό Κέντρο να γίνει το στολίδι της.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Χαλκιδέων: Επείγον θέμα από την αντιδημαρχεία τουρισμού περί ορισμού 2 μελών σε φορέα ως εκπροσώπους στην επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου

Κλειστά θα παραμείνουν τα κυλικεία στα σχολεία! Τι ζητά από το υπουργείο η ομοσπονδία κυλικείων

Τζοβάνα Γκόγκου: “Προσπαθούμε σαν αντιπολίτευση να συμμετέχουμε και βρίσκουμε τοίχο…ο δήμαρχος μας αγνοεί”

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.