Κοινή Δήλωση Σπανού, Αναγνωστάκη, Γκλέτσου, Μπατζελής, Βούλγαρη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του Πολιτισμού

περιφερεια στερεας ελλαδας

Κοινή δήλωση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού και των επικεφαλών των Περιφερειακών Παρατάξεων σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  οι άνθρωποι της Τέχνης και του Πολιτισμού στην Περιφέρεια.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, κοιτίδα πολιτισμού και ιστορίας, δεν μπορεί να αδιαφορήσει και να κλείσει τα μάτια της, στα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του πολιτισμού.

Ο κλάδος των εργαζομένων στο χώρο, βρίσκεται σε απόγνωση, έχοντας αυτή τη χρονική περίοδο πάνω από 90% ανεργία, ενώ καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για το μέλλον.

Μετά από μήνες ανεργίας και μέτρων, που κάλυψαν μέρος μόνο των εργαζομένων, οι χώροι όπου εργάζονται έχουν σφραγιστεί ή θα σφραγιστούν σύντομα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Εμείς, οι επικεφαλής των παρατάξεων, που υπογράφουμε την κοινή αυτή δήλωση, τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι αυτή η κατάσταση πρέπει να ανατραπεί. Ο χώρος του Πολιτισμού πρέπει να στηριχθεί ουσιαστικά και με άμεσα μέτρα από την Κυβέρνηση.

Στηρίζουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, τα αιτήματα των εργαζομένων για την επαγγελματική και οικονομική τους επιβίωση.
Το οφείλουμε στους ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού.
Το οφείλουμε στην κοινωνία.
Οι άνθρωποι του πολιτισμού δεν είναι αναλώσιμοι.
Η απαξίωσή τους, σημαίνει απαξίωση του ίδιου του Πολιτισμού.
Η Τέχνη και η διανόηση είναι συνθήκη Ελευθερίας, άρα και Δημοκρατίας.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
Φάνης Σπανός – Επιμένουμε στην Καρδιά της Ελλάδας
Οι επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων:
Απόστολος Γκλέτσος – Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση
Δημήτρης Αναγνωστάκης – Στερεά Υπεροχής
Κατερίνα Μπατζελή – Πατρίδα μας η Στερεά
Αντώνης Βούλγαρης – Ελεύθερη Στερεά

Ειδήσεις Σήμερα: 

O 35χρονος Χαλκιδέος blogger της συμφοράς – Σωρεία τα ψευδή δημοσιεύματα

ΕΚΠΑ Ψαχνών: Υπάλληλος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό

Δύο Κρούσματα Κορονοϊού στο 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας – Χωρίς να γίνουν τεστ σε καθηγητές και μαθητές επαναλειτουργεί την Πέμπτη – Τι δήλωσε η Διευθύντρια στο eviathema.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr