Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Έκτακτη σύσκεψη για την προστασία από τον κορωνοϊό

perifereia

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 στη Λαμία, με θέμα την ενημέρωση και το συντονισμό ενεργειών για την προστασία έναντι του κορωνοϊού στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα στην ΠΕ Φθιώτιδας, σε συνέχεια των 9 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δύο οικογενειών.

Η είδηση του Eviathema.gr για το Πανηγύρι στην Τριάδα στην Εκπομπή Live news με τον Νίκο Ευαγγελάτο MEGA

Την σύσκεψη συντόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Ηλίας Κυρμανίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας κ. Θανάσης Καρακάντζας, ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  της ΠΣτΕ κ. Σταύρος Τσελάς, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Αλεξάνδρα Πλατιά και ο συντονιστής Διερεύνησης Επαφών Κρούσματος ΠΣτΕ κ. Αγάλος Φωτόπουλος.

 

Από τη σύσκεψη προέκυψαν τα ακόλουθα συμπεράσματα και συμφωνήθηκαν οι εξής ενέργειες:

  •      Αρνητικά αποτελέσματα στα 18 από τα 19 τεστ των επαφών κρούσματος στην Αταλάντη.
  • Άμεση αυθημερόν διενέργεια τεστ στις επαφές του ενός θετικού δείγματος.
  •      Αυθημερόν διενέργεια τεστ στα επτά άτομα του άμεσου συγγενικού περιβάλλοντος της δεύτερης οικογένειας που βρέθηκε θετική στον ιό.
  • Άμεση ιχνηλάτηση και διενέργεια τεστ σε επαφές των επτά συγγενικών προσώπων των κρουσμάτων.
  • Σύσταση για άμεση απολύμανση των χώρων δραστηριοποίησης των κρουσμάτων και των επαφών τους.

 

Με το πέρας της σύσκεψης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε σχετικά: «Τα νέα κρούσματα κορωνοϊου που εμφανίστηκαν σε δύο οικογένειες της Φθιώτιδας, μας προβλημάτισαν ιδιαίτερα και οργανώσαμε άμεσα τις ενέργειές μας, σε συνεργασία με τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, τον ΕΟΔΥ και τους Δήμους Λαμιεών και Λοκρών. Μεριμνήσαμε για την αυθημερόν διενέργεια ιχνηλάτησης και τεστ στις άμεσες, αλλά και τις δευτερογενείς επαφές των κρουσμάτων, ούτως ώστε να είμαστε ένα βήμα πιο μπροστά  από την τυχόν εξάπλωση του ιού. Η στιγμή απαιτεί ψυχραιμία, για να διαχειριστούμε νηφάλια την κατάσταση και εγρήγορση για να προστατευτούμε σωστά. Η ευλαβική τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας είναι μονόδρομος για να νιώσουμε ξανά απόλυτα ασφαλείς.»