Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (κατηγορίας 4) για περιοχές των Π.Ε. Εύβοιας – Βοιωτίας – Φθιώτιδας – Φωκίδας

2 Αυγούστου 2021, 1:26 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, ο οποίος εκδόθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Δευτέρα 2/8/2021, προβλέπεται:

ΠΟΛΥ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίας 4) για περιοχές αρμοδιότητας δήμων και δασαρχείων της Π.Ε. Εύβοιας, της Π.Ε. Βοιωτίας, της Π.Ε. Φθιώτιδας και της Π.Ε. Φωκίδας.
Με βάση το σχεδιασμό και με σχετικές αποφάσεις των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών, έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και της παραμονής εκδρομέων σε όλες τις δασικές περιοχές και στα περιαστικά δάση, σε περιοχές αρμοδιότητας Δασαρχείων της Π.Ε. Εύβοιας, της Π.Ε. Βοιωτίας, της Π.Ε. Φθιώτιδας και της Π.Ε. Φωκίδας

Τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων έχουν έρθει σε επικοινωνία με τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, προκειμένου να συνδράμουν για την τήρηση του μέτρου στα πλαίσια της χωρικής ευθύνης τους, αλλά και να ενημερώσουν τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων για την περίπτωση εφαρμογής του μέτρου της οργανωμένης απομάκρυνσης πληθυσμού εντός των διοικητικών τους ορίων. Επίσης να ενημερώσουν τις Εθελοντικές Οργανώσεις των περιοχών ώστε να ευρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να συνδράμουν στο έργο και στις δράσεις των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών.

Αντίστοιχα, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ευρυτανίας έχει στείλει σχετική ειδοποίηση στους δήμους της χωρικής του αρμοδιότητας με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας (κατηγορίας 3), προκειμένου να θέσουν το προσωπικό και τα μέσα του (ιδιωτικά και μισθωμένα υδροφόρα, χωματουργικά ΜΕ κα) σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, καθώς και για ετοιμότητά τους για την περίπτωση εφαρμογής του μέτρου της οργανωμένης απομάκρυνσης πληθυσμού εντός των διοικητικών τους ορίων.

Επίσης, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, οι ΔΤΕ και η ΔΑΟΚ & ΔΔΥ&ΚΜ της ΠΕ Εύβοιας , της ΠΕ Βοιωτίας, της ΠΕ Φθιώτιδας και της ΠΕ Φωκίδας έχουν θέσει το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτουν σε κατάσταση πολύ αυξημένης ετοιμότητας.

«Ολόκληρη ουσιαστικά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται σε κατάσταση «πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς», κατηγορίας 4. Έχουμε ήδη θέσει το μηχανισμό μας σε αυξημένη ετοιμότητα, αλλά δεν αρκεί αυτό.

»Χρειαζόμαστε την υποστήριξη όλων και απευθύνουμε έκκληση, ώστε να αποφύγουμε κάθε δραστηριότητα που μπορεί να απειλήσει ζωές και περιουσίες. Δεν καίμε σκουπίδια και ξερά χόρτα, δεν πετάμε αναμμένα τσιγάρα, δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές, δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος.

»Ακούμε με προσοχή και εφαρμόζουμε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας και το περιβάλλον» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Σκιάθος: Ομαδικό βιασμό κατήγγειλε 20χρονη

Κορονοϊός: 1.605 νέα κρούσματα σήμερα Κυριακή (01.08.2021) – 30 στην Εύβοια, 34 στην Βοιωτία, 9 στην Φθιώτιδα, 2 στην Φωκίδα, 1 στην Ευρυτανία

Χαλκίδα: Τον εντόπισε η ΟΠΚΕ με Ηρωίνη και Κοκαΐνη – Άμεση η σύλληψη

Χαλκίδα: Μπήκε και “βούτηξε” από στάνη με πρόβατα εξοπλισμό του ιδιοκτήτη – Εξιχνίαση από την Ασφάλεια Χαλκίδας

Ερέτρια – Τροχαίο ατύχημα: Σύγκρουση τουριστικού λεωφορείου με ΙΧ [ΦΩΤΟ]

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.