Είδηση για: #

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας

28 Ιουλίου 2020, 7:22 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Στο Καρπενήσι βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός με τον Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδωνα Κίντζιο και τους Δημάρχους Καρπενησίου κ. Νικόλαο Σουλιώτη και Αγράφων κ. Αλέξη Καρδαμπίκη την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020  προκειμένου να υπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας για την υποστήριξη και αναβάθμιση των πανεπιστημιακών δομών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α.) στην Ευρυτανία και την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής.mnimonio pste karpenisi1

Συγκεκριμένα, το πρώτο θεματικό πεδίο του Μνημονίου αφορά:

  • Στη ριζική ανακαίνιση του κτηρίου της Φοιτητικής Εστίας, με προϋπολογισμό 1.000.000  €
  • Στην από κοινού αξιοποίηση του κτηρίου του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. και λοιπών κτηριακών εγκαταστάσεων για:

  Τη στέγαση των Εργαστηριακών Δομών του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος

  Την κάλυψη αναγκών για τη λειτουργία του Κέντρου Καινοτομίας Αγροδιατροφής και αντιμετώπισης Αγροδιατροφικών Κρίσεων

  Την κάλυψη αναγκών για τη λειτουργία δομών διασύνδεσης στο πλαίσιο του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου.

  Την κάλυψη αναγκών για τη λειτουργία προγραμμάτων επιμόρφωσης στο πλαίσιο του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ)

  Την κάλυψη αναγκών για τη λειτουργία των προγραμμάτων του Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης «Διοίκησης Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας» και «Τεχνολογίας και Προηγμένων Μεθόδων Ελέγχου και Ιχνηλασιμότητας Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων.

  • Στην αξιοποίηση χώρων και κτηρίων της Π.Ε. Ευρυτανίας, του Δήμου Καρπενησίου και του Δήμου Αγράφων από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την υλοποίηση  δράσεων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου «EU-CONEXUS».
  • Στην από κοινού σύνταξη από την Π.Ε. Ευρυτανίας και το Γ.Π.Α. ολοκληρωμένης πρότασης για τη διερεύνηση ίδρυσης νέας σχολής στο Καρπενήσι, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Γ.Π.Α., με προτεραιότητα στην Κτηνιατρική Σχολή.

mnimonio pste karpenisi3

Το δεύτερο θεματικό πεδίο του Μνημονίου αφορά στην από κοινού συνεργασία των συμβαλλομένων μερών για την σχηματοποίηση της αγροτικής ανάπτυξης εντός της Π.Ε. Ευρυτανίας μέσω της διερεύνησης ζητημάτων και εκπόνησης Ερευνών και Μελετών όπου αυτό απαιτείται, και τη διάχυση των αποτελεσμάτων σε κάθε ενδιαφερόμενο.

«H Ευρυτανία και ολόκληρη η Στερέα Ελλάδα είναι ένας τόπος φιλόξενος για τους ανθρώπους, για την επιστήμη, για την πρωτογενή παραγωγή. Με την υπογραφή του Μνημονίου με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τους Δήμους μας, θεσμοθετούμε μια δυνατή συνεργασία με πολύ μεγάλη προοπτική για τον τόπο μας. Ευχαριστώ τον Πρύτανη και τους συνεργάτες του, για όσα  σημαντικά κάναμε μέχρι τώρα. Προσβλέπουμε όμως και σε πολλά περισσότερα.» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός τόνισε: «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα τόσο για την Ευρυτανία, καθώς επιστεγάζεται μια συνεργασία, η οποία ανοίγει δρόμους ώστε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Γ.Π.Α.) να εδραιωθεί σε μια περιοχή η οποία αποτελεί φυσικό εργαστήριο. Το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράψαμε σήμερα έχει στόχο την υποστήριξη και αναβάθμιση των πανεπιστημιακών δομών και συγχρόνως, την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής στους τομείς της αγροδιατροφής, της περιβαλλοντικής οικολογίας και της αγροτικής οικονομίας, καθώς και τη σύνδεση με τους άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό που από την πρώτη στιγμή που έπεσε στο τραπέζι η ιδέα της συνεργασίας με το Γ.Π.Α. αγκάλιασε την προσπάθεια αυτή.»

 

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.