in ,

Σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2021 – 2025

 Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θέτει σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση το σχέδιο του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2021-2025.

Φάνης Σπανός

Το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης «ΠΠΑ», είναι ένα νέο ολοκληρωμένο σύστημα για το σχεδιασμό, τη διαχείριση και τον έλεγχο των παρεμβάσεων που χρηματοδοτούνται από τους εθνικούς πόρους ως μέρος του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης, «ΕΠΑ» (σήμερα «Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων»).

Ενίσχυση του στόλου περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας με Nissan QASHQAI

Εισάγει νέα εργαλεία, όπως η μεσοπρόθεσμη στοχοθεσία και οι ιεραρχημένες αναπτυξιακές προτεραιότητες. Επιπλέον καθορίζονται οι ειδικοί στόχοι και δράσεις, ο συνολικός και ανά άξονα προϋπολογισμός, καθώς και τα αποτελέσματα που επιδιώκονται με την εφαρμογή του.

Το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2021-2025, έχει προϋπολογισμό 259.000.000 ευρώ καθαρών πιστώσεων με δικαίωμα υπερδέσμευσης. Η ποσοστιαία κατανομή των κονδυλίων έχει ως εξής:

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Στο σχέδιο που τίθεται σε διαβούλευση, αναλύονται σημαντικές παράμετροι, όπως η οικονομική και κοινωνική κατάσταση, οι επιπτώσεις της πανδημίας και άλλες. Αποτυπώνονται επίσης οι αναπτυξιακοί στόχοι για τη Στερεά Ελλάδα, που προγραμματίζεται ή διεκδικείται να υλοποιηθούν μέσα από το ΠΠΑ, ή άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας και της Πολιτείας, όπως το ΕΣΠΑ, το ΠΑΑ, το Τεχνικό Πρόγραμμα, αλλά και το πρόγραμμα «Τρίτσης» και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ενδεικτικά:

– Η υλοποίηση των βασικών οδικών αξόνων (Λαμία – Καρπενήσι, οριζόντιος και διαμήκης άξονας Εύβοιας, Διαγώνιος άξονας Φωκίδας, ανατολική παράκαμψη Θηβών).

– Η ΟΧΕ Ασωπού και το ΒΙΟΠΑ Οινοφύτων

– Η πολυεπίπεδη και διασυνδεδεμένη με όλους τους αναπτυξιακούς τομείς περαιτέρω στρατηγική ανάδειξη των ιστορικών και πολιτιστικών τόπων των Δελφών και Θερμοπυλών.

– Η περαιτέρω ανάπτυξη ακαδημαϊκού και ερευνητικού οικοσυστήματος μέσα από την ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας

– Η ανέγερση νέου Διοικητηρίου και νέου Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας.

– Η υλοποίηση έργων του masterplan του Λιμένα Χαλκίδας.

– Τα στρατηγικά έργα πρωτογενούς τομέα σε Κωπαΐδα, Σπερχειό κλπ.

Με αφορμή την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε τα εξής:

«Το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης θα αποτελέσει κορυφαίο αναπτυξιακό εργαλείο για την Περιφέρειά μας. Η άοκνη και σοβαρή δουλειά των συνεργατών μας, έφερε ένα σχέδιο πλήρες, ολιστικό και, τολμώ να πω, στρατηγικό. Επίσης μας επέτρεψε να είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα που δημοσιεύει το Πρόγραμμά της. Σας καλούμε με τις απόψεις, τις παρατηρήσεις και τις διαφωνίες σας, να το κάνουμε καλύτερο. Ανήκει στους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας και σε αυτούς θα αποδοθούν οι καρποί του.»

Επισημαίνεται ότι στην ανοιχτή δημόσια διαβούλευση καλείται να συμμετάσχει κάθε κοινωνικός εταίρος και κάθε ενδιαφερόμενος (π.χ. Δημόσιοι φορείς, Δήμοι, Οργανισμοί εξυπηρέτησης δημοσίου συμφέροντος, ακαδημαϊκοί και ερευνητικοί φορείς, Μονάδες Υγείας και Εκπαίδευσης, φυσικά πρόσωπα/αυτοαπασχολούμενοι/ ερευνητές κ.α.), καταθέτοντας τις προτάσεις τους για τη βελτίωση του Προγράμματος Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις  12 Ιανουαρίου 2021, ημέρα Τρίτη  και ώρα 15.00.

 

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο

συλληψη

Χαλκίδα Ευβοίας: Εξιχνιάσθηκε κλοπή η οποία διαπράχθηκε τον περασμένο Αύγουστο

Κρούσματα κορονοϊού

Κορονοϊός: Συνολικά 639 κρούσματα σήμερα Δευτέρα 14/12 – Συνολικά 4 στην Εύβοια και 13 στην υπόλοιπη Στερεά