Ένα χιλιόμετρο από το Δίστομο η φωτιά – «Επικίνδυνη» η πυρκαγιά, καίει θαμνώδη δασική περιοχή

New Project 16 1

Δραματικές οι στιγμές στο Δίστομο Βοιωτίας, όπου περίπου τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (29.07.2022) ξέσπασε μεγάλη φωτιά. Οι φλόγες είναι σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το χωριό, το οποίο, όμως, δεν κινδυνεύει για την ώρα.

Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν και οι κάτοικοι της περιοχής του Διστόμου, μαζί με δύναμη της πυροσβεστικής η οποία έχει ενισχυθεί. Οι δυνατοί άνεμοι που πλέον στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης και σύμφωνα με τον δήμαρχο πετάει μόνο ένα ελικόπτερο.

Το έργο των 50 πυροσβεστών δυσκολεύει και το σημείο όπου καίει η φωτιά, το οποίο είναι εξαιρετικά δύσβατο. Το μεγάο στοίχημα για όλους είναι η φωτιά να μην φτάσει στον Ελαιώνα και από κει σε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, Παναγιώτη Δημάκα που είναι στην πρώτη γραμμή μαζί με τον δήμαρχο Γιάννη Σταθά και με ομάδα εθελοντών της περιοχής, «η φωτιά είναι επικίνδυνη καθώς βρίσκεται μέσα σε θαμνώδη δασική περιοχή που σε πολλά σημεία δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης».

Όπως μάλιστα σημειώνει μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ «τα εναέρια μέσα που ήρθαν λόγω των ανέμων αλλά και του ανάγλυφου της περιοχής δεν μπορούσαν να προσφέρουν πολλά πράγματα και αυτή τη στιγμή επιχειρεί ένα ελικόπτερο».

di1 permissos.gr
Ένα χιλιόμετρο από το Δίστομο η φωτιά – «Επικίνδυνη» η πυρκαγιά, καίει θαμνώδη δασική περιοχή 6
di2 permissos.gr
Ένα χιλιόμετρο από το Δίστομο η φωτιά – «Επικίνδυνη» η πυρκαγιά, καίει θαμνώδη δασική περιοχή 7
di4 permissos.gr
Ένα χιλιόμετρο από το Δίστομο η φωτιά – «Επικίνδυνη» η πυρκαγιά, καίει θαμνώδη δασική περιοχή 8
di3 permissos.gr 1
Ένα χιλιόμετρο από το Δίστομο η φωτιά – «Επικίνδυνη» η πυρκαγιά, καίει θαμνώδη δασική περιοχή 9

Η φωτιά σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο «απέχει ένα χιλιόμετρο περίπου από το Δίστομο χωρίς να κινδυνεύει άμεσα το χωριό. Προσπαθούμε να κόψουμε το μέτωπο της φωτιάς που κινείται προς το Δίστομο. Οι άνεμοι είναι ισχυροί ωστόσο όμως μέχρι στιγμής δεν δείχνουν να βοηθούν τη φωτιά για να κατευθυνθεί προς κατοικημένες περιοχές” υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Διστόμου καθώς θεωρεί την κατάσταση ιδιαίτερα κρίσιμη .Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχώς ενισχύονται καθώς φτάνουν στην περιοχή δυνάμεις από άλλες περιοχές της Βοιωτίας τη Φωκίδα, αλλά και τη Φθιώτιδα.