Εκτέλεση Σκαφτούρου: Καλοπληρωμένο το συμβόλαιο θανάτου για τον «θείο Τζο» – Τον παρακολουθούσαν πριν τη δολοφονία

ΣΚΑΦΤΟΥΡΟΣ

Ένα καλοπληρωμένο συμβόλαιο θανάτου βρίσκεται πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου, του επονομαζόμενου «θείου Τζο», του ανθρώπου που μαζί με τον Παναγιώτη Βλαστό και τον Βασίλη Στεφανάκο αποτελούσαν τη λεγόμενη… «τρόικα» της Greek Mafia.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος έπεσε νεκρός με 15 σφαίρες μέσα στο σπίτι του, στα Σκούρτα Βοιωτίας, το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα. Τέσσερις θεωρείται πως ήταν οι εκτελεστές. Εκείνοι που έφεραν σε πέρας το καλοσχεδιασμένο συμβόλαιο θανάτου για τον «θείο Τζο», τον άνθρωπο που ήξερε πως μπορεί να ξαναγίνει απόπειρα δολοφονίας εναντίον του (όπως εκείνη το 2018 μέσα στον Κορυδαλλό) και γι’ αυτό είχε πάντα μαζί του φρουρούς.

Οι άνθρωποι που είχαν αναλάβει τη φύλαξη του Γιάννη Σκαφτούρου (ανάμεσά τους και πρώην αστυνομικοί όπως αναφέρουν πληροφορίες), απουσίαζαν από το πλευρό του την ημέρα του φονικού. Και αυτό οδηγεί τις αρχές στο πρώτο συμπέρασμα πως εκείνοι που οργάνωσαν τη δολοφονία του 55χρονου βαρυποινίτη, τον παρακολουθούσαν. Είτε παρακολουθούσαν τις κινήσεις της φρουράς του.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε πάντα μαζί του τη φρουρά του στην οποία, κατά πληροφορίες συμμετείχαν και αστυνομικοί. Χθες, ωστόσο, τους είχε πει να πάνε στο σπίτι του στα Σκούρτα Βοιωτίας, κοντά στα Δερβενοχώρια, μετά τις 16:00, αναφέρει η Καθημερινή. Και αυτό, φαίνεται, το ήξεραν οι εκτελεστές που μπήκαν στην αυλή και τον γάζωσαν με 15 σφαίρες από καλάσνικοφ μπροστά στα μάτια οικογένειας και φίλων του, τραυματίζοντας την κόρη του και τον 45χρονο συμπέθερό του.

Τα δυο σενάρια που εξετάζονται είναι είτε την εντολή για την εκτέλεση να έδωσε άτομο με το οποίο ο Σκαφτούρος είχε αντιπαλότητα από το παρελθόν είτε πρόσωπο από τη νεότερη γενιά, που αμφισβητεί τους παλιούς και είχε έρθει σε κόντρα με τον «θείο Τζο». Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος οργάνωσης αλλά και το γεγονός πως οι δράστες ήταν τουλάχιστον τέσσερις δείχνουν πως το συμβόλαιο θανάτου για τον Γιάννη Σκαφτούρο ήταν «καλοπληρωμένο».

Δεν αποκλείεται οι δράστες να ήταν αλλοδαποί. Άλλος δηλαδή να οργάνωσε την επιχείρηση δολοφονίας του Σκαφτούρου και οι εκτελεστές να ήρθαν από το εξωτερικό, να υλοποίησαν το σχέδιο και να έφυγαν από τη χώρα. Αυτόπτες μάρτυρες του φονικού, αναφέρει η Καθημερινή, είπαν πως οι δολοφόνοι δεν μιλούσαν ελληνικά. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που συμβόλαιο θανάτου εκτελείται μ’ αυτόν τον τρόπο.

Πολύ σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης θα παίξουν η μοτοσικλέτα αλλά και το αγροτικό αυτοκίνητο που έχει ήδη στα χέρια της η αστυνομία. Και τα δυο έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εξετάζονται για πιθανά στοιχεία που μπορεί να αποκαλύψουν το οτιδήποτε για τους δράστες.

newsit

Διαβάστε Επίσης

Σοβαρό τροχαίο στον Βατώντα Νέας Αρτάκης: Φορτηγό έπεσε στον γκρεμό μετά από εκτροπή [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Χαλκίδα: Έπεσαν μπουνιές λίγο πριν το Χριστός Ανέστη σε μπαρ – Στο αυτόφωρο οι εμπλεκόμενοι

Θλίψη – Εύβοια: Πέθανε ανήμερα Μεγάλου Σαββάτου ο 49χρονος από τα Ψαχνά που είχε εγκαταλειφθεί σε τροχαίο στην Έξω Παναγίτσα

ΕΚΤΑΚΤΟ – Χαλκίδα: Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα – ΙΧ καρφώθηκε σε δέντρο [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις