Η Πολιτική Προστασία για την Πυρκαγιά στο εργοστάσιο στο Σχηματάρι – Όλες οι οδηγίες για την προστασία των κατοίκων

Οδηγίες προστασίας των πολιτών – Πυρκαγιά σε εξέλιξη στην περιοχή του Σχηματαρίου

FVTIA SXIMATARI

Με αφορμή την εκδήλωση πυρκαγιάς στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στην περιοχή Σχηματαρίου του Δήμου Τανάγρας, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εκδίδει τις ακόλουθες συγκεκριμένες οδηγίες προς τους πολίτες, που ζουν και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τανάγρας και της Δ.Ε. Αυλίδας του Δήμου Χαλκιδέων για την καλύτερη προστασία της υγείας τους:

Ερέτρια Ευβοίας: Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή “Πλακάκια” [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

1.Nα αποφεύγουν την έκθεσή τους στη ροή και στα ρεύματα του καπνού, προκειμένου να προστατευθούν από τις συνέπειες των αναθυμιάσεων.
2. Εφόσον αντιμετωπίζουν αναπνευστικά, ή άλλα συναφή προβλήματα υγείας να επικοινωνήσουν άμεσα με το θεράποντα ιατρό τους.
3. Να διατηρούν ερμητικά κλειστά πόρτες, παράθυρα και τυχόν αλλά ανοίγματα των κτιριακών τους εγκαταστάσεων.
4. Να παραμένουν σε ανοιχτούς ή αεριζόμενους χώρους, αν και μόνο αν αυτοί ΔΕΝ επηρεάζονται από το συμβάν και τις συνέπειές του.
5. Να προβαίνουν σε καλό αερισμό κάθε χώρου ή εγκατάστασης που θα χρησιμοποιούν μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Παράλληλα, ύστερα από επικοινωνία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού με τον Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κων/νοΑραβώση εκλήθησαν για να διενεργήσουν ελέγχους οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, από κοινού με τις υπηρεσίες Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου, εφόσον απαιτηθεί, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των πολιτών.

Στην περιοχή μετέβησαν άμεσα η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης. Έχουν ήδη διατεθεί υδροφόρες της Περιφέρειας, οι οποίες συνδράμουν την Πυροσβεστική και τον Δήμο Τανάγρας στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης.

Εύβοια: Εκτός ελέγχου η μάστιγα των διαρρήξεων και των κλοπών σε κλειστά καταστήματα – Σωματείο ‘’Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ’: “Οι δράστες στις περισσότερες περιπτώσεις και μη βλέποντας χρήματα στα ταμεία, αρπάζουν ότι βρίσκουν…”

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Νέα Αρτάκη: Διαρρήκτες έκαναν «πλιάτσικο» σε κεντρικό ξενοδοχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

Πανικός στον Δήμο Χαλκιδέων – Δημοτικός Υπάλληλος με όχημα του Δήμου “Ψάρευε ερωτικό σύντροφο” με δόλωμα 50αρικο δίπλα στο Αστυνομικό Μέγαρο – Διετάχθη ΕΔΕ από την Έλενα Βάκα

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο