Βαριά πρόστιμα στην «Υπουργό Θεραπειών» της Αράχωβας

ΑΡΑΧΩΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ EVIATHEMA

Από το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης ΠΕ Βοιωτίας…

Μετά τα διοικητικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές και συγκεκριμένα 300 ευρώ για μη χρήση μάσκα και 5.000 ευρώ πρόστιμο στο κατάστημα για μη τήρηση των μέτρων, το «Υπουργείο Θεραπειών» της Αράχωβας και η 49χρονη αλλοδαπή ιδιοκτήτριά του δέχτηκε βαριά πρόστιμα από το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης ΠΕ Βοιωτίας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport επιβλήθηκε πρόστιμο 14.000 ευρώ για τις παρακάτω παραβάσεις:

• Μη τήρηση πινακίδας με τις απαιτούμενες ενδείξεις σε επτά (7) κωδικούς προϊόντων (αυγά, αλεύρι, λάδι, κρασί φιάλη με άγνωστο υγρό, φιάλη coronavίrus) (7χ1.000=7.000 ευρώ)

• Μη αναγραφή της τιμής σε εννέα (9) κωδικούς προϊόντων (μέλι, cacaο, 2 είδη βοτάνων, είδος γυναικείας υγιεινής, φαρφάλες , ΒΙΟ καφέ) (9χ500=4.500 ευρώ)

• Η επιχείρηση δεν είχε αναρτημένη πινακίδα σε εμφανές σημείο, στο χώρο του ταμείου ή του τηρούμενου τιμοκαταλόγου στην οποία Θα αναγράφεται με κεφαλαία, ευανάγνωστα γράμματα, ίδιου μεγέθους, η ένδειξη «Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ —ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)» και στην αγγλική γλώσσα, ως εξής: “CONSUMER IS ΝΟΤ OBLIGED ΤΟ ΡΑΥ IF ΤΗΕ NOTICE ΟΡ ΡΑΥΜΕΝΤ (RECEIPT — INVOICE) HAS ΝΟΤ ΒΕΕΝ RECEIVED”. (1.000 ευρώ)

• Μη έκδοση / κατοχή παραστατικών εμπορίας και διακίνησης των προϊόντων (1.500 ευρώ).

Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του LamiaReport στο «Υπουργείο Θεραπειών» επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ για έλλειψη τερματικού μηχανήματος αποδοχής πληρωμών με κάρτα (POS).

Τα παραπάνω πρόστιμα μειώνονται στο μισό αν μέσα σε 30 ημέρες ο υπόχρεος προβεί σε καταβολή του προστίμου, χωρίς να έχει ασκήσει ενδικοφανή προσφυγή.

Διαβάστε Επίσης:

Γίνεται μέλος στην επίσημη κοινότητα του eviathema.gr στο VIBER ΕΥΒΟΙΑ ΒΗΜΑ ΖΟΥΜ ΝΕΑ ΧΑΛΚΙΔΑ EVIATHEMA για άμεση ενημέρωση

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο  GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάντε εγγραφή στο Κανάλι του eviathema.gr στο YOUTUBE EVIATHEMA για αποκλειστικά Βίντεο Ρεπορτάζ

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.</