Κορονοϊός: Μέσα σε 20 μέρες θρήνησαν 13 νεκρούς

23 Μαρτίου 2021, 12:33 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
ΨΑΧΝΑ_RAPID_TEST2

Μαλεσίνα: 13 νεκροί από κορονοϊό μέσα σε 20 μέρες θρηνεί η περιοχή του Δήμου Λοκρών, ενώ οι κενές θέσεις στο νεκροταφείο της Μαλεσίνας πλέον δεν υπάρχουν.

Το τραγικό γεγονός συνέβη έπειτα από ένα γάμο με καλεσμένους 200 άτομα στα τέλη του περασμένου μήνα όπου τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Θήβα: Βγήκε απογευματινή βόλτα με ναρκωτικά στην τσέπη

Η διασπορά ήταν αστραπιαία μιας και ενώ το προηγούμενο δίμηνο (Ιανουάριος – Φεβρουάριος) είχαν πεθάνει μόλις 6, ξαφνικά έπειτα από αυτό το γεγονός πέθαναν 13 άτομα ανεξαρτήτου ηλικιακών διακρίσεων, μέσα στο εικοσαήμερο.

Η κατάσταση μπορεί να έχει βελτιωθεί έπειτα από το ολικό Lock down που επέβαλε η Κυβέρνηση στη Μαλεσίνα όμως ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται παραμένει σε αρκετά υψηλό βαθμό μιας και καθημερινά οι απώλειες είναι μεγάλες.

Σε συνέχεια της κρίσιμης επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί στο Δήμο Λοκρών πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Λοκρών κ. Θανάση Ζεκεντέ και του Διοικητή 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Φώτη Σερέτη.

Ο Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας διαβεβαίωσε το Δήμαρχο Λοκρών σχετικά την έμφαση που δίδεται από το δημόσιο σύστημα υγείας στην αντιμετώπιση όλων των νοσηλευόμενων από το Δήμο Λοκρών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έχει εξασφαλιστεί πως για το σύνολο των ασθενών από την περιοχή που θα απαιτηθεί να νοσηλευτεί και να διασωληνωθεί θα υπάρχει διαθεσιμότητα είτε στο Νοσοκομείο Λαμίας είτε σε οποιοδήποτε άλλο Νοσοκομείο της Υγειονομικής Περιφέρειας (στο Βόλο, στη Λάρισα ή όπου αλλού απαιτηθεί).

Παράλληλα σε συνέχεια της επίσκεψης του κ. Σερέτη στο Δημαρχείο Λοκρών στις 2 Μαρτίου και της συνάντησης με το Δήμαρχο Λοκρών στην οποία ζητήθηκε η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αταλάντης, ο κ. Σερέτης ενημέρωσε πως εγκρίθηκε η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αταλάντης με έξι επιπλέον θέσεις που περιλαμβάνουν: 2 ΔΕ Βοηθούς Νοσηλευτές, 2 ΥΕ Βοηθητικών Εργασιών Καθαριότητας, 1 ΥΕ Γενικών Καθηκόντων και 1 ΥΕ Φυλάκων.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε το Διοικητή για τις ενέργειες του και στο πρόσωπο του το σύνολο του Ιατρικού, Νοσηλευτικού, Παραϊατρικού, Βοηθητικού και Διοικητικού προσωπικού των Νοσοκομείων της Υγειονομικής Περιφέρειας και ειδικά της Λαμίας, καθώς επίσης και του Κέντρου Υγείας Αταλάντης για τις σημαντικές ιατρικές υπηρεσίες που έχουν προσφέρει στους ασθενείς από το Δήμο Λοκρών.

Τέλος, ο Δήμαρχος Λοκρών ζήτησε από τον Διοικητή να βοηθήσει στη λήψη, από τους αρμόδιους, απόφασης για την περαιτέρω ενίσχυση, και κατά προτεραιότητα, του εμβολιαστικού κέντρου στην Αταλάντη, προκειμένου να ενισχυθεί η ανοσοποίηση του πληθυσμού της περιοχής, η οποία μέχρι σήμερα θρηνεί σε μόλις 20 ημέρες 15 ανθρώπινες απώλειες.

Ψαχνά Ευβοίας: “Άπλωσαν” Ελληνική Σημαία 16 μέτρων στο Καστρί – Καθηλωτικές εικόνες από Drone [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

Ερέτρια Ευβοίας: Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή “Πλακάκια” [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Με λάθος Πρόεδρο τα έβαλε η Αντιπολίτευση του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Νέα Αρτάκη: Διαρρήκτες έκαναν «πλιάτσικο» σε κεντρικό ξενοδοχείο

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.