Μήνυμα του Δημάρχου Θηβαίων Γ. Αναστασίου για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας

Η 25η Νοεμβρίου, καθιερωμένη από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, έρχεται κάθε χρόνο να μας υπενθυμίσει ότι οφείλουμε ως άτομα και ως κοινωνία να βάλουμε τέλος στην κακοποίηση, να σπάσουμε τα δεσμά του φόβου των γυναικών που υφίστανται βία και να τις ενθαρρύνουμε να μιλήσουν και να ζητήσουν βοήθεια.

Στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευβοίας Γιάννης Ρέτσας

Αυτό κάνουμε εμείς στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων. Με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό (κοινωνιολόγο, ψυχολόγο, νομικό) παρέχουμε δωρεάν συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη και νομικές συμβουλές σε όλες τις γυναίκες θύματα βίας και τα παιδιά τους.

Παράλληλα, οργανώνουμε ενημερωτικές εκδηλώσεις και δράσεις που στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία και να καταπολεμήσουν όλες τις μορφές βίας.

Οφείλουμε όλοι μαζί να καλλιεργήσουμε τη συνείδηση της μηδενικής ανοχής σε περιστατικά βίας και να τα καταδικάσουμε απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Μαζί σπάμε τη σιωπή. Μαζί ξεπερνάμε το πρόβλημα. Είμαστε δίπλα στις γυναίκες θύματα βίας. Είμαστε δίπλα στις γυναίκες που το σπίτι τους δυστυχώς δεν είναι ασφαλές για εκείνες, ειδικά αυτή την περίοδο της υγειονομικής κρίσης.

Καλώ όποια γυναίκα χρειάζεται βοήθεια να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα: 2262089576 2262089574, γραμμή SOS 15900, ή στο email: symvouleutiko@thiva.gr

Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Γιώργος Αναστασίου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr