Σφοδρή σύγκρουση δύο οχημάτων χθες το βράδυ στο Σχηματάρι – Στο νοσοκομείο οι επιβάτες
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθέστε το eviathema.gr στη GoogleΣυναγερμός σήμανε στις τοπικές αρχές το βράδυ της Πέμπτης, 21 Μαΐου, έπειτα από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στην εθνική οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου. Ειδικότερα, λίγο μετά τις 23:00, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από την αρμόδια προανάκριση, δύο οχήματα συγκρούστηκαν στην έξοδο προς το Σχηματάρι.
Η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τέτοια που προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων. Διερχόμενοι οδηγοί που αντιλήφθηκαν το συμβάν ειδοποίησαν το κέντρο επιχειρήσεων, το οποίο έδωσε εντολή για μετάβαση στο σημείο. Στην περιοχή έσπευσαν κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων από τις παραμορφωμένες λαμαρίνες των αυτοκινήτων, διασφαλίζοντας την ασφαλή μεταφορά τους.

Παράλληλα, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ βρέθηκαν τάχιστα στο σημείο του ατυχήματος. Οι διασώστες παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες επιβάτες και στη συνέχεια τους μετέφεραν στο πλησιέστερο νοσοκομείο για τη διενέργεια των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων και την περαιτέρω φροντίδα τους.
Η Τροχαία ανέλαβε τη διαχείριση της κυκλοφορίας, ρυθμίζοντας προσωρινά την κίνηση στο συγκεκριμένο ρεύμα προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των διασωστών και να απομακρυνθούν με ασφάλεια τα εμπλεκόμενα οχήματα από το οδόστρωμα. Οι αξιωματικοί της υπηρεσίας συλλέγουν καταθέσεις και εξετάζουν τα ίχνη στο σημείο της σύγκρουσης, αναζητώντας στοιχεία για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στο ατύχημα.
Οι έρευνες της Τροχαίας συνεχίζονται ενδελεχώς, με τη λήψη καταθέσεων από τους αυτόπτες μάρτυρες να κρίνεται καθοριστική για τη σύνθεση του σκηνικού της σύγκρουσης.


