Θήβα: Άντρας έβλεπε τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο στον ύπνο του και έχτισε ένα πανέμορφο εκκλησάκι προς τιμήν του

16 Μαΐου 2023, 9:19 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Εκκλησάκι Αγίου Ιωάννη του Ρώσου: Ο Άγιος ήρθε στον ύπνο του και εκείνος αποφάσισε να χτίσει εκκλησάκι του. Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος παρουσιάστηκε στον Βαγγέλη Παπαλουκά. Αυτό που είδε στον ύπνο του ήταν η αφορμή για να κατασκευάσει ένα εκκλησάκι για να τον τιμήσει. Μάλιστα, αυτό το εκκλησάκι βρίσκεται στα Βάγια.

Εκκλησάκι Αγίου Ιωάννη του Ρώσου: Ακολουθεί η ανακοίνωση του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Βαγίων
Ιερά Μητρόπολις Θηβών και Λεβαδείας – Ιερό Παρεκκλήσιο Οσίου Ιωάννου του Ρώσου

Oταν ο Απόστολος Παύλος έφθασε στην Αθήνα διαπίστωσε ότι ολόκληρη η πόλις ήταν γεμάτη από ιερά. Δηλαδή, τόπους λατρείας. Ανάμεσα σε αυτούς και ο χώρος της αναζήτησης του Αληθινού Θεού. Από αυτό πήρε αφορμή και μίλησε στους ειδωλολάτρες Αθηναίους για την Πίστη στον Εσταυρωμένο και Αναστάντα. Δείγμα ευλάβειας και προσήλωσης στα ιερά και τα όσια αποτελεί και η ύπαρξη τόπων Λατρείας. Εκείνοι, με την φροντίδα φιλάγιων πιστών αποτελούν φάρους πνευματικούς και σημεία αναφοράς για όλους.

antras evlepe ston ypno toy ton agio ioanni to roso kai toy echtise ekklisaki vinteo amp foto 2

Ενας τέτοιος χώρος εδώ και χρόνια υπάρχει στην είσοδο των Βαγίων σαν να υποδέχεται τον επισκέπτη και να τον πληροφορεί για την αγάπη των κατοίκων για την ορθόδοξη πίστη και ζωή. Η οικογένειά Παπαλουκά είχε την έμπνευση και την όμορφη πρωτοβουλία να ανεγείρει έναν Ναό στο όνομα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου του Νέου Ομολογητού. Εναν ναός κόσμημα φροντισμένος, περιποιημένος και με γούστο κεκοσμημένος που αναμένει την τελετή των Θυρανοιξιών για να αποδοθεί στην Λατρεία.

Συγχαίρουμε την οικογένειά Ιωάννου Παπαλουκά και ευχόμαστε ο Όσιος που ταξίδεψε από την Ρωσία και έφθασε στην Μικρά Ασία και από εκεί στο Προκόπιο της Εύβοιας να εκπληρώνει κάθε ευσεβή και Φιλόθεο επιθυμία τους.

Πηγή permissos.gr

Έλα στo VIBER ΕΥΒΟΙΑ ΒΗΜΑ ΖΟΥΜ ΝΕΑ ΧΑΛΚΙΔΑ EVIATHEMA του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.