Θήβα – Πτώση αεροπλάνου: Πρώην μηχανικός και έμπειρος χειριστής ο 79χρονος που έχασε την ζωή του

aeroplano1

Νεκρός ανασύρθηκε ο πιλότος, ηλικίας περίπου 79 ετών, του μονοκινητήριου αεροπλάνου που κατέπεσε κατά την προσγείωση, 30-40 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδιαδρόμου, στο 90ο χιλιόμετρο της Αθηνών –Λαμίας, στην περιοχή Βοιωτίας, λίγο πριν τη λίμνη της Υλίκης.

Συγκεκριμένα, το αεροσκάφος κατευθυνόταν προς τον διάδρομο προσγείωσης που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την εθνική οδό, και έπεσε σε χωράφι που υπάρχει ανάμεσα στην περίφραξη της αερολέσχης και του δρόμου. Η πτώση σημειώθηκε σε απόσταση 30-4ο μέτρων από τον αεροδιάδρομο.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ένας αγρότης ειδοποίησε τις αρχές ότι το αεροσκάφος κάνει επικίνδυνους ελιγμούς και είναι έτοιμο να πέσει. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής όπου κατάφερε να εντοπίσει το αεροσκάφος και τον νεκρό χειριστή του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 79χρονος ήταν πρώην μηχανικός αεροσκαφών και όσοι τον γνώριζαν έκαναν λόγο για έναν πολύ έμπειρο χειριστή Ίσως, λοιπόν κάποιο πρόβλημα στην μηχανή να τον οδήγησαν στην απεγνωσμένη προσπάθεια του να προσγειώσει το αεροσκάφος στο συγκεκριμένο σημείο.