Σαν τον Ολυμπιακό κι αυτή 

Foxbet

Η στήλη χτες ασχολήθηκε επιτυχώς με τον σύλλογο του Ολυμπιακού, οπότε σήμερα λέει να πάει στο Μαρόκο σε ένα αντίστοιχο Ολυμπιακό. Υπάρχει η εξ αναβολής αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής, ανάμεσα στην Ουιντάντ και την Μαχρέμπ Φεζ, που θα διεξαχθεί στην ουδέτερη έδρα «Ελ Μπασίρ» της Μοχαμεντία, παρουσία θεατών. 

Πολλά τα κοινά ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Ουιντάντ την μεγαλύτερη ομάδα του Μαρόκου, όσον αφορά την ιστορία, τα πάρα πολλά επιτεύγματα ενώ έχουν και τα ίδια χρώματα. Οι ομοιότητες φέτος όμως έχουν ταυτιστεί και με τις επιδόσεις τους στα πρωτάθλημά τους. Η Ουιντάντ φέτος δεν είναι καθόλου καλά. Ήδη (με ματς λιγότερο) βρίσκεται 9 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο ΦΑΡ Ραμπάτ, έχοντας 4 σερί ματς χωρίς νίκη (0-2-2), οπότε φυσιολογική η 4η θέση. 

Διαβάστε επίσης: Κοπα Αφρικα 2024 κανάλι – Που θα δεις τα ματς της διοργάνωσης  

Φυσικά αιτίες υπάρχουν για αυτή την κατάσταση αφού έγινε κακός προγραμματισμός σε μεταγραφές, με συνέπεια να αλλάζει προπονητές σαν τα πουκάμισα, με παίκτες να πάνε κι έρχονται. Την τρέχουσα στιγμή προπονητής είναι ο Τυνήσιος Φαουζί Μπενζαρτί, ένας θρύλος της προπονητικής στη μαύρη ήπειρο, αλλά πλέον ξεπερασμένος. Στα 74 του χρόνια ναι μεν έχει μείνει πίσω σε διάφορα θέματα αλλά σύνταξη δεν παίρνει. Πάντως στην φετινή Ουιντάντ ποιότητα και παικταράδες υπάρχουν, σύνολο δεν υπάρχει. 

Όσον αφορά την Μαχρέμπ Φεζ ταλαιπωρείται στο μέσον της βαθμολογίας μέσα σε μετριότητα. Το κοινό της είναι φανατικό, τρομερά εκδηλωτικό αλλά ξανά στεναχωρημένο αφού βλέπουν την ομάδα να μην μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Πάνε σχεδόν 40 χρόνια από τότε που πανηγύρισαν πρωτάθλημα. Τώρα είναι στην 9η θέση και σίγουρα έχουν εξασφαλίσει παραμονή στην κατηγορία άνετα. Δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο στο αγωνιστικό ρεπορτάζ των δύο ομάδων.  

Η προϊστορία σε 121 αναμετρήσεις μεταξύ τους δείχνει 40-48-32 με 115-82 γκολ, υπέρ της Ουιντάντ. Που σημαίνει πως η Φεζ δεν ήταν ποτέ εύκολος αντίπαλος. Στη κατάσταση που είναι η Ουιντάντ όλα είναι πιθανά. Όμως θέλω να πιστεύω πως σήμερα το «κόκκινο κάστρο» θα μπορέσει να επιβληθεί καθώς είναι πολλά 4 ματς χωρίς νίκη. 

Διαβάστε περισσότερα νέα και προγνωστικά στο Foxbet.gr