Ανανεώνοντάς τη κρεβατοκάμαρα

4458

Η κρεβατοκάμαρα είναι το πιο σημαντικό δωμάτιο του σπιτιού. Είναι το μέρος όπου ξεκουράζεστε, χαλαρώνετε και επαναφορτίζεστε. Η κρεβατοκάμαρά σας πρέπει να είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να χαλαρώσετε εντελώς και να απολαύσετε την ηρεμία του μυαλού σας.

Αν η κρεβατοκάμαρά σας δείχνει κουρασμένη ή ανέμπνευστη, μπορείτε να της δώσετε μια ανανέωση χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία. Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές για να δημιουργήσετε μια κομψή νέα εμφάνιση για την κρεβατοκάμαρά σας:

Επιλέξτε τα σωστά κλινοσκεπάσματα

Επιλέξτε κλινοσκεπάσματα που αντικατοπτρίζουν το στυλ και την προσωπικότητά σας. Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα, προτιμήστε μαλακά υφάσματα και παστέλ χρώματα. Για παράδειγμα, δοκιμάστε μια μπλε παπλωματοθήκη με λευκά σεντόνια και μαξιλάρια ή μια ροζ με ασορτί αξεσουάρ. Μην ξεχάσετε τα μαξιλάρια! Μπορούν να προσθέσουν χρώμα και υφή στο σύνολο των κλινοσκεπασμάτων σας.

Χρησιμοποιήστε διακοσμητικά μαξιλάρια

Η προσθήκη μερικών διακοσμητικών μαξιλαριών θα αναβαθμίσει αμέσως την εμφάνιση οποιουδήποτε δωματίου. Μπορείτε να αγοράσετε απλά μαξιλάρια από πολλά καταστήματα υψηλής ποιότητας ή να επιλέξετε πιο ασυνήθιστα σχέδια, όπως παπλωματοποιημένα μαξιλάρια ή κεντημένα.

Επενδύστε σε χαλιά

Τα χαλιά προσθέτουν ζεστασιά σε κάθε δωμάτιο και είναι επίσης εξαιρετικά στο να κρύβουν τους λεκέδες στα ξύλινα πατώματα. Επιλέξτε ένα χαλί που ταιριάζει με το στυλ σας και ταιριάζει με το υπόλοιπο σχέδιο διακόσμησής σας (για παράδειγμα, αν έχετε ξύλινα πατώματα, τότε επιλέξτε κάτι λεπτό, όπως ένα animal print).

 Προσθέστε μερικά έργα τέχνης

Αν υπάρχει ένα πράγμα που μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει ένα δωμάτιο, αυτό είναι τα έργα τέχνης! Ένα απλό έργο τέχνης στον τοίχο κάνει όλη τη διαφορά μεταξύ ενός δωματίου με μέτρια εμφάνιση και ενός κομψού αριστουργήματος που τραβάει την προσοχή των ανθρώπων αμέσως μόλις εισέλθουν στο χώρο. Οι πίνακες στον τοίχο κάνουν κάθε δωμάτιο πιο ενδιαφέρον και πιο εξατομικευμένο. Επιλέξτε αφίσες από εκθέσεις τέχνης ή ταινίες που σας εμπνέουν – σίγουρα θα δώσουν χαρακτήρα στο δωμάτιό σας! Φυσικά, αν δεν θέλετε να κρεμάσετε τίποτα στους τοίχους, απλά βάλτε αντί γι’ αυτό μερικές ωραίες φωτογραφίες φίλων ή μελών της οικογένειας (άσχετα αν είναι εκτυπωμένες ή τραβηγμένες από εσάς).

Προσθέστε προσωπικές πινελιές

Οι προσωπικές πινελιές κάνουν οποιονδήποτε χώρο να αισθάνεται πιο ζεστός και φιλόξενος. Είτε πρόκειται για φωτιστικά εσωτερικού χώρου   είτε για φωτιστικά Led  ο χώρος θα αποκτήσει μια μοναδικότητα μέσα από τη δική σας αισθητική.

Η κρεβατοκάμαρα είναι ένας χώρος ξεκούρασης και χαλάρωσης, οπότε θέλετε να είναι άνετη, χαλαρωτική και όμορφη. Τα υπνοδωμάτια μπορεί να είναι πολυτελή ή απλά, μοντέρνα ή παραδοσιακά, μινιμαλιστικά ή πλούσια. Το πιο σημαντικό είναι η κρεβατοκάμαρά σας να αντικατοπτρίζει το στυλ σας και να συμπληρώνει το υπόλοιπο σπίτι σας.