Πέντε πλεονεκτήματα των οίκων ευγηρίας

Οίκος Ευγηρίας

Το αγαπημένο σας πρόσωπο έχει πιθανώς συνηθίσει να είναι αρκετά ανεξάρτητο και μπορεί να μην είναι έτοιμο να τον βοηθήσει κάποιος άλλος στις καθημερινές του δραστηριότητες. Αλλά η παροχή υπηρεσιών από ένα γηροκομείο μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής του. Ακολουθούν πέντε πλεονεκτήματα των γηροκομείων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν το αγαπημένο σας πρόσωπο να παραμείνει υγιές και ευτυχισμένο:

  1. Είναι στελεχωμένα από ειδικούς που μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του αγαπημένου σας προσώπου
  2. Το προσωπικό τους είναι διαθέσιμο όλες τις ώρες της ημέρας
  3. Θα κρατήσουν το αγαπημένο σας πρόσωπο ενεργό και κοινωνικό
  4. Σας δίνουν τη δυνατότητα να περνάτε περισσότερο ποιοτικό χρόνο με το αγαπημένο σας πρόσωπο
  5. Σας δίνουν ψυχική ηρεμία

Όταν σκέφτεστε τους οίκους ευγηρίας, μπορεί να φαντάζεστε ένα περιβάλλον που μοιάζει με γηροκομείο και είναι πολύ ιδρυματικό, με τους κατοίκους να μοιράζονται ένα κοινό δωμάτιο και να τρώνε τα γεύματά τους σε μια καφετέρια. Ή μπορεί να φαντάζεστε μια κοινότητα όπου οι συνταξιούχοι μπορούν να μοιραστούν τη ζωή τους με άλλους που βρίσκονται στο δικό τους στάδιο ζωής.

Ενώ το παραδοσιακό γηροκομείο μπορεί να είναι ο πρώτος τύπος εγκατάστασης που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη φράση “γηροκομείο”, η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι εγκαταστάσεων για ηλικιωμένους. Ορισμένες προσφέρουν μόνο περιορισμένες υπηρεσίες και άλλες προσφέρουν πλήρεις υπηρεσίες υποβοηθούμενης διαβίωσης, ακόμη και νοσηλευτική φροντίδα.

Εάν το αγαπημένο σας πρόσωπο χρειάζεται βοήθεια σε καθημερινές δραστηριότητες, όπως το μπάνιο ή το ντύσιμο, ή εάν πάσχει από ιατρικές παθήσεις που απαιτούν επίβλεψη όλο το εικοσιτετράωρο από εκπαιδευμένους επαγγελματίες υγείας, μία μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων με νοσηλευτική φροντίδα ίσως είναι το καλύτερο που μπορείτε να του προσφέρετε.

Είναι αγχωτικό να βλέπετε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο να παλεύει με τις καθημερινές του εργασίες, αλλά υπάρχουν βήματα που μπορείτε να κάνετε για να διευκολύνετε τη διαδικασία για εκείνον και για εσάς. Αν μπορείτε να κρατήσετε το αγαπημένο σας πρόσωπο στο σπίτι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να το βοηθήσετε να διατηρήσει την ανεξαρτησία του, θα είναι ένα κέρδος για όλους. Σε αντίθετη περίπτωση ένας οίκος ευγηρίας θα είναι η καλύτερη λύση.

Όταν πρόκειται να αποφασίσετε ποιο γηροκομείο, το αγαπημένο σας πρόσωπο θα αποκαλεί σπίτι του, η επιλογή είναι μεγάλη και δεν θα είναι η ευκολότερη. Αν όμως έχουν αγάπη για τη φύση, υπάρχουν γηροκομεία που βρίσκονται σε περιβάλλοντα εντυπωσιακής ομορφιάς και περιβάλλονται από δέντρα, λουλούδια και πράσινο.