in

Πέντε τρόποι για να ανανεώσετε την κουζίνα σας!

Πέντε τρόποι για να ανανεώσετε την κουζίνα σας

Όλοι νιώθουμε την ανάγκη για μια αλλαγή που και που. Και μερικές φορές νιώθουμε ότι οι ίδιοι οι χώροι που ζούμε καθημερινά χρειάζονται την προσοχή μας και μια ανανέωση. Ακόμη κι αν δεν μπορούμε να κάνουμε ένα ριζικό επανασχεδιασμό στην κουζίνα μας, θα μπορούσαμε να κάνουμε μικρές αλλαγές που θα αλλάξουν τελείως το σκηνικό αλλά και τη διάθεσή μας.

Αγοράστε σκαμπό μπαρ

Αν θέλετε να κάνετε μια σχετικά μικρή επένδυση, τα σκαμπό μπαρ με πλάτη μπορούν να κάνουν μια μεγάλη αλλαγή στην εμφάνιση της κουζίνας σας. Σκεφτείτε τον χώρο που διαθέτετε και αποφασίστε για το μέγεθος, το στυλ αλλά και τον αριθμό των σκαμπό μπαρ που χρειάζεστε.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ενσωματώσετε σκαμπό μπαρ με πλάτη στην κουζίνα σας ακόμη κι αν δεν έχετε ήδη κάτι παρόμοιο στον χώρο. Μπορείτε να μελετήσετε προσεκτικά τις επιλογές σας και να αποφασίσετε πως θα κάνετε μια έξυπνη ανανέωση της κουζίνας σας.

Ανανεώστε τις καρέκλες

Μπορεί να μην το πιστεύετε αλλά το να αλλάξετε τις καρέκλες της κουζίνας, θα μεταμορφώσει όλο τον χώρο. Αν έχετε ήδη σκεφτεί ένα χρηματικό ποσό που θέλετε να ξοδέψετε για την ανανέωση αναζητήστε καρέκλες σε αυτό το budget. Υπάρχει τεράστια γκάμα με διάφορα στυλ, από παραδοσιακό, μοντέρνο, βιομηχανικό, αντίκα, η λίστα δεν τελειώνει.

Αντί να κάνετε μικρές και πολλές αλλαγές για να γλυτώσετε χρήματα, επενδύστε σε ένα ολοκαίνουριο σετ καρέκλες που θα κάνει πραγματικά τη διαφορά.

Καθαρίστε τον πάγκο

Αναμφίβολα ο φθηνότερος τρόπος για να ανανεώσετε την κουζίνα είναι να κάνετε έναν καλό καθαρισμό του πάγκου. Η ακαταστασία μπορεί να κάνει την κουζίνα να μοιάζει εντελώς διαφορετική από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Και ενώ και μόνο η ιδέα του ξεκαθαρίσματος μπορεί να προκαλεί πονοκέφαλο, μπορείτε να ρυθμίσετε το χρονόμετρο για 15 λεπτά και να αφιερώσετε μόνο τον χρόνο αυτό για να μετακινήσετε ό,τι δεν χρειάζεται πάνω στο πάγκο: π.χ. ένα ποτήρι στο πλυντήριο, ένα καθαρό πιάτο στο ντουλάπι, βιβλία συνταγών σε ένα ράφι, συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε καθημερινά σε κάποιο ντουλάπι.

Βάψτε τους τοίχους

Αναμφισβήτητα ένας από τους πιο γρήγορους και οικονομικούς τρόπους για να ανανεωθεί κάθε χώρος του σπιτιού είναι το βάψιμο των τοίχων. Ειδικά στην κουζίνα, επειδή το μεγαλύτερο μέρος είναι καλυμμένο με πλακάκια, δεν υπάρχει μεγάλη επιφάνεια για να βαφεί. Αυτό σημαίνει ότι θα κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο φαντάζεστε και αμέσως θα γίνει το επίκεντρο της προσοχής.

Μια άλλη σημαντική ανανέωση που αφορά το χρώμα είναι να βάψετε τα ντουλάπια. Είναι η πιο ευπρόσδεκτη λύση σε σχέση με την αγορά καινούριων, είτε μπαίνετε σε καινούριο σπίτι, είτε απλά χρειάζεστε μια νότα ανανέωσης στο δικό σας.

Αλλάξτε πόμολα

Πέρα από τη βαφή, μια αλλαγή στα πόμολα από τα ντουλάπια της κουζίνας είναι μια επίσης αποδοτική και εντυπωσιακή αλλαγή στην κουζίνα, χωρίς μεγάλο κόστος. Είναι πραγματικά εκπληκτικό πόσο μπορεί να επηρεάσει την εικόνα αυτή η μικρή αλλά σημαντική αλλαγή.

Ευτυχώς οι επιλογές είναι πάρα πολλές σε σχέση με το μέγεθος, το σχήμα, το στυλ και το φινίρισμα.

Όποια στιγμή κι αν το πάρετε απόφαση, χρησιμοποιήστε μία ή και περισσότερες από τις παραπάνω ιδέες για να δημιουργήσετε έναν ανανεωμένο χώρο, είτε βάφοντας τους τοίχους και τα ντουλάπια, είτε αγοράζοντας καινούρια σκαμπό μπαρ με πλάτη, είτε ξεκαθαρίζοντας τον πάγκο, είτε αλλάζοντας τα πόμολα.

Πένθος

Εύβοια: Σήμερα το τελευταίο στον 55χρονο Κωνσταντίνο Ηλία

Σπύρος Πνευματικός: «Άμεση προτεραιότητα να συμβάλλω στην κυβερνητική προσπάθεια αναγέννησης της Βόρειας Εύβοιας»