Πώς να ανανεώσετε ένα παλιό σπίτι

ανακαινηση

Σε περίπτωση που το σπίτι στο οποίο μένετε είναι παλιό, ίσως να αισθάνεστε πως έχει έρθει η ώρα να το ανανεώσετε λίγο. Μπορεί να είστε συναισθηματικά δεμένοι με αυτό και είναι λογικό. Συνεπώς, από το να μετακομίσετε και να πουλήσετε το παλιό σπίτι, ίσως μπορείτε να το εκσυγχρονίσετε ή απλώς να επισκευάσετε κάποια παλιά χαρακτηριστικά του. Μια ανακαίνιση σπιτιού είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να ανανεώσετε το σπίτι.

Ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε.

  1. Αλλάξτε το μπάνιο

Συνήθως στα παλιά σπίτια τα μπάνια είναι κάπως παλιακά. Συχνά, μπορεί να είναι ακόμη και άβολα και μη πρακτικά. Μια ανακαίνιση μπάνιου είναι, λοιπόν, από τα πρώτα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να δώσετε καινούργιο αέρα στο σπίτι. Χρησιμοποιήστε γυάλινη πόρτα για την ντουζιέρα, ώστε να μεγαλώσει ο χώρος και να διαχέεται το φως, και αφαιρέστε την παλιά, πλαστική κουρτίνα. Εντοιχίστε το καζανάκι της λεκάνης για ένα πιο σύγχρονο οπτικό αποτέλεσμα και αλλάξτε τις παλιές βρύσες. Η ανακαίνιση μπάνιου είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για να εντοπίσετε προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν εξαιτίας της υγρασίας και να τα αντιμετωπίσετε μια και καλή.

  1. Open plan

Στα περισσότερα παλιά σπίτια η κουζίνα διαχωρίζεται συνήθως από το σαλόνι. Αν θέλετε πραγματικά να αναδιαμορφωθεί εντελώς ο χώρος και να ανανεωθεί, σκεφτείτε σοβαρά την επιλογή μιας open plan διαρρύθμισης. Ενώστε, δηλαδή την κουζίνα με το σαλόνι ή και την τραπεζαρία με το σαλόνι. Αυτόματα ο χώρος θα φαίνεται πολύ πιο σύγχρονος, ενώ θα είναι και πολύ πιο ανοιχτός. Το open plan βοηθάει στο να υπάρχει άμεση επικοινωνία ανάμεσα στους χώρους, αλλά και πιο εύκολη μετακίνηση από τον έναν στον άλλο.

Extra tip: Η λογική του open plan είναι η σύνδεση των χώρων. Ωστόσο, για να δημιουργηθεί ένα άρτιο οπτικό αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε διαφορετικές ζώνες σε αυτούς. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαλιά (με τα έπιπλα να μην ξεφεύγουν από την επιφάνειά τους) για να οριοθετήσετε κάθε σημείο.

  1. Ανανεώστε τα πατώματα

Και αυτό είναι κάτι που μπορεί πραγματικά να δώσει καινούργια πνοή στο χώρο. Ανανεώστε, λοιπόν, τα πατώματα του σπιτιού ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και τη νέα αισθητική που θέλετε να δημιουργήσετε. Έχετε δύο επιλογές εδώ. Είτε μπορείτε να επισκευάσετε ένα παλιό πάτωμα (για παράδειγμα, αν υπάρχει παρκέ αξίζει τρομερά να το επισκευάσετε) είτε μπορείτε να το αντικαταστήσετε εντελώς. Να θυμάστε ότι το να διατηρήσετε και κάποια παλιά στοιχεία, όπως για παράδειγμα ένα εντυπωσιακό μωσαϊκό πάτωμα, δεν είναι κακή ιδέα! Εξάλλου, αυτά είναι που δίνουν στο σπίτι έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Τέλος, μπορείτε να αλλάξετε τις πόρτες και τα παράθυρα. Και μάλλον είναι απαραίτητο πια, γιατί οι πόρτες ασφαλείας και τα παράθυρα από αλουμίνιο είναι καλύτερες επιλογές, τόσο για την ασφάλεια όσο και για την καλύτερη μόνωση του σπιτιού.

Για ανακαίνιση σπιτιού δείτε εδώ

Για ανακαίνιση μπάνιου δείτε εδώ

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!