Πώς να επιλέξετε τον τέλειο καθρέφτη τοίχου για το δωμάτιο

21 Μαρτίου 2022, 9:50 πμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Έχουμε ερωτηθεί  πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια για το πώς μπορείτε να επιλέξετε έναν καθρέφτη τοίχου που θα ταίριαζε καλά σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο του σπιτιού σας; Η απάντησή σε αυτό είναι ότι πρέπει να ξέρετε σε ποιο δωμάτιο θα κρεμαστεί ο καθρέφτης τοίχου και ποιο στυλ καθρέφτη θα ταιριάζει με το θέμα του δωματίου.

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με μια ερώτηση.
Σε ποιο δωμάτιο του σπιτιού σας θα κρέμεται αυτός ο καθρέφτης τοίχου; Δεδομένου ότι μιλάμε μόνο για επιτοίχιους καθρέφτες, η πρώτη σας σκέψη πρέπει να είναι το στυλ. Ως επί το πλείστον, τα στυλ καθρέφτη τοίχου είναι παραδοσιακοί, περίτεχνοι, μοντέρνοι, χωρίς πλαίσιο, αντίκα και παιδικοί.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να σκεφτείτε τι σχήμα θα θέλατε να έχουν οι διακοσμητικοί καθρέφτες διότι πρέπει να χωράνε στα τραπεζάκια σαλονιού στρογγυλά. Εδώ οι επιλογές σας είναι ορθογώνιοι, τετράγωνοι, στρογγυλοί, οβάλ, αφηρημένοι και custom.

Αυτό που ονομάζουμε custom, είναι ένας καθρέφτης τοίχου που διαμορφώνεται με ανομοιόμορφο τρόπο. Ένα παράδειγμα προσαρμοσμένου καθρέφτη τοίχου είναι ένας τμηματικός καθρέφτης με πλαίσιο. Ένα άλλο απλούστερο παράδειγμα προσαρμοσμένου καθρέφτη τοίχου θα ήταν ένας τριγωνικός καθρέφτης.

Η επόμενη ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας είναι εάν θέλετε λοξότμητο γυαλί ή γυαλί με επίπεδη άκρη για τον καθρέφτη τοίχου σας. Εδώ η επιλογή σας είναι θέμα του γούστου σας. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι λοξότμητοι καθρέφτες από γυαλί είναι πιο κομψοί, ενώ άλλοι προτιμούν την καθαρή εμφάνιση των επίπεδων γυάλινων καθρεφτών τοίχου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ερευνήσετε και να συγκρίνετε μέχρι να πάρετε την απόφασή σας.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό ενός καθρέφτη τοίχου είναι αν θέλετε ο καθρέφτης σας να έχει πλαίσιο. Αν προτιμάτε έναν καθρέφτη τοίχου με πλαίσιο, έχετε μια μεγάλη ποικιλία επιλογών. Εδώ θα ξεκινήσουμε με το υλικό από το οποίο μπορεί να κατασκευαστεί το πλαίσιο του καθρέφτη σας. Οι επιλογές υλικών σκελετού είναι μέταλλο, ξύλο, ρητίνη/ακρυλικό, γυαλί και είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν επίσης διαθέσιμα ανακυκλωμένα περιοδικά και ανακυκλωμένες εφημερίδες. Όσον αφορά λοιπόν το πλαίσιο για τον καθρέφτη τοίχου σας, η κατηγορία έχει απεριόριστες διαθέσιμες επιλογές.

Το επόμενο πράγμα στη λίστα σας είναι να αποφασίσετε ποιο χρώμα θα θέλατε να έχει το πλαίσιο του καθρέφτη σας. Αν και οι χρωματικές σας επιλογές είναι απεριόριστες, μπορείτε  να επιλέξετε ένα προσαρμοσμένο χρώμα. Υπάρχουν επίσης μερικά τυπικά χρώματα διαθέσιμα. Τα τυπικά χρώματα είναι καφέ, χρυσό, ασημί, μαύρο, μπρονζέ, λευκό κλπ. Εάν οραματίζεστε ένα πολύχρωμο πλαίσιο ή κάποιο χρώμα που να ταιριάζει με τη διακόσμηση του δωματίου σας, μπορείτε να φτιάξετε το πλαίσιο του καθρέφτη custom  για να ταιριάζει με το χρώμα της υπόλοιπης διακόσμησης.

Ο τελευταίος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικός παράγοντας για την επιλογή του τέλειου καθρέφτη τοίχου είναι το μέγεθος. Καθρέφτες τοίχου μεγάλοι ή μικροί, η επιλογή εξαρτάται αποκλειστικά από τον διαθέσιμο χώρο που έχετε καθώς και από το γούστο σας. Ανεβείτε στον τοίχο που θέλετε να κρεμάσετε τον καθρέφτη. Με ένα χάρακα, μετρήστε το πλάτος και το ύψος της περιοχής του τοίχου που θέλετε να καταλάβει ο νέος σας καθρέφτης. Βεβαιωθείτε ότι οι μετρήσεις σας είναι ακριβείς. Μόλις βεβαιωθείτε για το μέγεθος του καθρέφτη τοίχου σας, έχετε τελειώσει με την έρευνά σας και είστε έτοιμοι να αγοράσετε.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.