Πως να Προστατέψεις, με τον Καλύτερο Τρόπο, τα Χαλιά του Σπιτιού σου

New Project 14

Το καλοκαίρι έχει φτάσει και είναι η καλύτερη εποχή για να περάσετε καλά αλλά και να οργανώσετε την ζωή σας για τον χειμώνα που έρχεται.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να περιποιηθείτε την ζωή σας αλλά και τον προσωπικό σας χώρο για να ζήσετε πιο ξέγνοιαστες μέρες το φθινόπωρο. Ένα αρκετά σημαντικό θέμα το οποίο θα ήταν πολύ καλό να έχετε στο νου σας, είναι η σωστή φροντίδα των χαλιών σας. Τα χαλιά αποτελούν το πιο σημαντικό διακοσμητικό για τους χειμερινούς μήνες, καθώς προσφέρουν ωραίο στυλ και ζεστασιά στο χώρο. Όταν φτάνουν οι πρώτες καλοκαιρινές ημέρες, είναι η κατάλληλη εποχή για να αφαιρέσετε τα χαλιά σας και να τα περιποιηθείτε για τον χειμώνα που έρχεται.

Αν αναρωτιέστε πως μπορείτε να προστατέψετε τα χαλιά του σπιτιού σας, είστε στο κατάλληλο μέρος.

Παρακάτω θα βρείτε 3 τρόπους που θα κάνουν τα χαλιά σας να μοιάζουν σαν καινούργια

  1. Προτιμήστε τον επαγγελματικό καθαρισμό χαλιών

Φυσικά και μπορείτε να καθαρίσετε τα χαλιά σας στο σπίτι αλλά ο καλύτερος τρόπος για να έχετε πιο καθαρά χαλιά είναι να φροντίσετε για εμπιστευτείτε ειδικούς για να σας καθαρίσουν τα χαλιά του σπιτιού σας.  Ένας επαγγελματίας ξέρει τους κατάλληλους τρόπους για να προστατέψει τα χαλιά σας αλλά και τον εαυτό του, από σκόνες και μικρόβια που έχουν συσσωρευτεί στο χαλί σας. Σε περίπτωση που επιλέξετε να καθαρίσετε τα χαλιά σας στο σπίτι θα ήταν καλό να προστατευτείτε από τα μικρόβια για να μην προκαλέσετε στον εαυτό σας έντονο βήχα.

  1. Τακτοποιήστε το χαλί σας σε έναν καλό χώρο

Το δεύτερο και πιο σημαντικό που θα πρέπει να κάνετε είναι να αποθηκεύσετε το χαλί σας σε ένα ασφαλές σημείο του σπιτιού σας που να μην πιάνει πολύ χώρο. Θα ήταν καλό να το τοποθετήσετε στο πατάρι σας ή σε κάποια μικρή αποθήκη που ενδεχομένως έχετε. Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε τίποτα από αυτά και ο χώρος του σπιτιού σας είναι μικρός, υπάρχουν άλλες λύσεις, όπως είναι η φύλαξη χαλιών από τα ταπητοκαθαριστήρια Εφραίμογλου. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να παραδώσετε με ασφάλεια τα χαλιά σας σε ειδικούς και να τα έχετε πίσω όποτε εσείς το θελήσετε. Έτσι θα ξέρετε πως τα χαλιά σας φυλάσσονται σε σωστό περιβάλλον και παράλληλα δεν αποτελούν επιπλέον βάρος για το σπίτι σας.

  1. Φροντίστε για την καθαριότητα του χαλιού, όλο τον χρόνο

Το τρίτο μυστικό για να μπορέσετε να προστατέψετε τα χαλιά σας, είναι να τα κρατήσετε καθαρά για όλο τον χρόνο και όχι μόνο μια φορά, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το πρώτο και πιο σημαντικό που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας, είναι να μην πατάτε τα χαλιά με τα παπούτσια σας, που αποτελούν σημαντική εστία μικροβίων. Καθώς αν ύστερα πατάτε το χαλί με γυμνά πόδια, μπορεί αυτό να προκαλέσει μόλυνση κ.α. Μια καλή λύση είναι να προμηθευτείτε μια παπουτσοθήκη στην οποία θα μπορείτε να βάλετε τα παπούτσια σας την ίδια στιγμή που θα μπαίνετε μέσα στο σπίτι.