Συμβουλές διακόσμησης σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

ΣΑΛΟΝΙ

Το Φενγκ Σούι είναι μια κινεζική τέχνη που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια αρμονική διακόσμηση για να νιώθετε καλά στο σπίτι σας. Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε πώς να υιοθετήσετε αυτή τη διακόσμηση, ούτως ώστε να  διαμορφώσετε τον χώρο σας στην καλύτερη του εκδοχή!

Το Φενγκ Σούι επικεντρώνεται στον τρόπο κυκλοφορίας της ροής της θετικής ενέργειας . Αυτή η πρακτική στη συνέχεια μεταφράζεται σε αναζωογόνηση του εσωτερικού χώρου και σε συμβουλές διακόσμησης μέσα από τις οποίες επιτυγχάνεται αυτό. Πιο συγκεκριμένα στην καλή κυκλοφορία των ενεργειών. Κάθε δωμάτιο έχει διαφορετική δραστηριότητα, έτσι είναι απαραίτητο να υιοθετηθούν συγκεκριμένοι κανόνες για καθένα από αυτά. Τροποποιήστε τη διάταξη των επίπλων, αλλάξτε τα χρώματα, φέρτε νέα υλικά και νιώστε πολύ γρήγορα τα αποτελέσματα του Φενγκ Σούι!

Παρακάτω ακολουθούν μερικές συμβουλές σχετικά με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Τοποθετήστε τα σωστά χρώματα στους τοίχους.

Το Φενγκ Σούι βασίζεται κυρίως στη διάταξη, αλλά και στην ατμόσφαιρα. Το τελευταίο αφορά κυρίως το χρώμα των τοίχων και των επίπλων. Η επιλογή  χρώματος  για κάθε δωμάτιο του σπιτιού είναι λοιπόν απαραίτητη και πρέπει να γίνεται με προσοχή.

Για σαλόνια και χώρους κίνησης όπως το σαλόνι, η κουζίνα , ο διάδρομος , μπορείτε να επιλέξετε ένα φωτεινό χρώμα για μια δυναμική ατμόσφαιρα όπως πράσινο, κίτρινο και αποχρώσεις κόκκινου. Φυσικά ένα φωτεινό και έντονο χρώμα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλη έκταση του σπιτιού.  Ένα φωτεινό χρώμα πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο, για παράδειγμα σε μικρές πινελιές, για ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Αντίθετα, για δωμάτια ανάπαυσης , όπως υπνοδωμάτια ή μπάνια, επιλέξτε απαλά και χαλαρωτικά χρώματα που θα κάνουν την ατμόσφαιρα γαλήνια. Προτιμήστε γήινες αποχρωσεις, όπως μπεζ, γκρι της άμμου, άσπρο ή ανοιχτό καφέ.

Επιλέξτε στρογγυλά σχήματα και απαλά υλικά στο σαλόνι.

Ένα σαλόνι δομημένο και διακοσμημένο σύμφωνα με το Φενγκ Σούι πρέπει να είναι άνετο για να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο φιλόξενο. Προτιμήστε απαλά υλικά όπως βελούδο για τον καναπέ, μάλλινα ριχτάρια για την πολυθρόνα ή τα χαλιά σαλονιού  και  χαλιά μοντέρνα από απαλά στο πάτημα υλικά. Έπιπλα όπως το τραπεζάκι, η τραπεζαρία, ο καθρέφτης στον τοίχο, είναι προτιμότερο να είναι στρογγυλά. Με λίγα λόγια, προτιμήστε τις καμπύλες .

Τοποθετήστε φυτά εσωτερικού χώρου στις εσοχές για να καλύψετε τις γωνίες του δωματίου. Μια πολύ ωραία προσθήκη επίσης αν είναι δυνατόν είναι η θέρμανση  μέσω ξυλόσομπας ή τζακιού καθώς δίνει μια χαλαρωτική και φιλόξενη αίσθηση στον χώρο.