Velvet Trend: Φόρεσε βελούδο από το πρωί μέχρι το βράδυ

velvet

Μπορεί ορισμένοι να επιμένουν ότι το βελούδο φοριέται όλον τον χρόνο, όμως με τις υψηλές θερμοκρασίες που έχουμε στη χώρα μας, εμείς λέμε ότι η ιδανική εποχή είναι σίγουρα το φθινόπωρο και ο χειμώνας. Διαχρονικά, συνώνυμα της πολυτέλειας, με απαλή αίσθηση και πλούσια υφή, τα βελούδινα fashion items ξεχωρίζουν, γιατί μπορείς να τα κάνεις dress up ή down ανάλογα με την περίσταση. Το σημερινό blogpost είναι αφιερωμένο στο velvet trend και σου δίνει ιδέες για το πώς θα φορέσεις το βελούδο από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Είτε σε neutral τόνους είτε σε χρώματα που μας θυμίζουν τους πιο πολύτιμους λίθους τα φορέματα από βελούδο είναι εντυπωσιακά και δεν πρέπει να τα αναζητάς μονάχα για τις ιδιαίτερες περιστάσεις σου. Φόρεσε το πρωί ένα μακρύ βελούδινο φόρεμα στο σοφιστικέ χρώμα της βανίλιας ή στο μωβ του αμέθυστου και ολοκλήρωσε με μπότες, για να αποθεώσεις την τάση του mixing and matching. Για το βράδυ, εάν επιλέξεις ένα κόκκινο mini velvet dress ή ένα μακρύ βελούδινο ντραπέ φόρεμα σε royal blue απόχρωση, είναι βέβαιο ότι θα κάνεις όλα τα κεφάλια να γυρίσουν στο πέρασμά σου.

Και εάν το velvet ύφασμα είναι τόσο όμορφο μονόχρωμο, φαντάσου να είναι ντυμένο με prints π.χ. με φλοράλ. Μπορεί να είναι ένα βελούδινο μακρύ φλοράλ φόρεμα που θα το συνδυάσεις με δερμάτινο jacket και ψηλοτάκουνες μπότες, μπορεί να είναι μια φλοράλ velvet παντελόνα με ασορτί ή μονόχρωμη βελούδινη μπλούζα – ό, τι και να επιλέξεις, το σύνολό σου θα είναι statement. Έως τώρα αναφερθήκαμε σε σύνολα που είναι head-to-toe από βελούδο, ωστόσο το velvet στοιχείο μπορεί να είναι ένα μόνο κομμάτι από το outfit σου, ακόμα και ένα αξεσουάρ. Τσάντες, στέκες, scrunchies και μπότες μπορούν να είναι εκείνα οι βελούδινες πινελιές στο look σου! Εναλλακτικά, ο συνδυασμός διαφορετικών υφασμάτων σε ένα ensemble έχει πάντα στιλιστικό ενδιαφέρον και παρακάτω σου έχουμε ορισμένες προτάσεις, για να τον πετύχεις.

Επίλεξε από τις φούστες σου εκείνη με τη leather-look όψη και συνδύασέ τη με μια αμάνικη βελούδινη μπλούζα σε μαύρο χρώμα ή σε σμαραγδί ή σε εκθαμβωτικό μπλε – είναι αλήθεια ότι το βελούδο αναδεικνύεται καλύτερα στα βαθιά σκούρα χρώματα. Τη φούστα μπορεί κάλλιστα να αντικαταστήσει ένα παντελόνι από δερματίνη ή ένα από τα τζιν σου. Τέλος, μπορείς να παίξεις πάλι με τα μοτίβα, αλλά αυτή τη φορά διαφορετικά: για παράδειγμα, μπορείς να φορέσεις μια φούστα με σχέδια και να τη συνδυάσεις με βελούδινη μπλούζα.

Κατάκτησε κι εσύ το velvet trend αυτόν τον χειμώνα!