Άκρως αποκαλυπτικός ο Κώστας Μαρκόπουλος – Συνέντευξη εφ όλης της ύλης στο eviathema.gr

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα και άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο πρώην Υπουργός και Ιατρός Κώστας Μαρκόπουλος στο eviathema.gr και τον Δημοσιογράφο Σωτήρη Μπαρσάκη.

Κώστας Μαρκόπουλος Συνέντευξη

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Ο κ. Μαρκόπουλος, αναφέρθηκε σε όλα τα μείζον θέματα που απασχολούν την Εύβοια με πλήρη ανάλυση για το θέμα των ανεμογεννητριών, την πανδημία και τις καταστροφές που υπέστη η Εύβοια, την άποψη του για την διαχείρηση που γίνεται στο θέμα των έργων από την Περιφερειακή Αρχή Σπανού και των δημοτικών αρχών.

Ενώ επίσης σχολίασε την κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα, τα Ελληνοτουρκικά, το Μεταναστευτικό το κίνημα metoo, Λιγνάδη και Μενδώνη…

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Κώστα Μαρκόπουλου:

(Επιλέξτε ακριβώς από κάτω στο κουμπί “Section” πιο μέρος της συνέντευξης θέλετε να διαβάσετε ή να ακούσετε.)

Aνεμογεννήτριες: “Γνώριζε και ο κ. Σπανός για τις ανεμογεννήτριες … Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι γνώριζαν και οι Δήμαρχοι”

Ο κ. Μαρκόπουλος τοποθετήθηκε αρχικά για το θέμα των ανεμογεννητριών στην Εύβοια αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: “Οι ανεμογεννήτριες δεν γεννήθηκαν ξαφνικά, εχθές δηλαδή το τελευταίο πρόγραμμα της λειτουργικής επιτροπής. Έχουν έρθει στα βουνά, έχουν μετρήσει αιολική ενέργεια, έχουν αποφασίσει που θα μπουν τα αιολικά πάρκα, έχει γίνει ιδιαίτερη επιτροπή περιβάλλοντος πριν πάει στη διυπουργική επιτροπή.

“Γνώριζε και ο κ. Σπανός για τις ανεμογεννήτριες … Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι γνώριζαν και οι Δήμαρχοι”

ενώ πρόσθεσε: “Η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού δεν μπορεί να προσποιείται τον αιφνιδιασμένο, διότι πριν πάει στη διυπουργική επιτροπή τα τελευταία 6, 8 αιολικά πάρκα. Τα τεράστια αυτά πάρκα τα οποία εγκρίθηκαν είχαν συμβεί όλα τα προηγούμενα δηλαδή είχε περάσει περιβαλλοντική επιτροπή στην οποία συμμετείχε η υπερπεριφέρεια Θεσσαλίας Στερεάς και Βεβαίως οι διευθυντές, οι διοικητικοί παράγοντες της περιφέρειας Στερεάς γνώριζαν .Άρα γνώριζε και ο κ. Σπανός

“Η χώρα δεν κυβερνιέται με επιστολές, η χώρα κυβερνιέται με ιδιαίτερες πολιτικές κινήσεις.”

“Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι γνώριζαν και οι Δήμαρχοι. Ξαφνικά λοιπόν όλοι είναι αιφνιδιασμένοι, ας το δεχτούμε αυτό. Και τι κάνανε τώρα οι μεν δήμαρχοι αρχίζουν κινητοποιήσεις λίγο πεπαλαιωμένη μορφή αντίδρασης αλλά okay έχει μία άξια ό δε κύριος Σπανός περιφερειάρχης αντί να κατέβει να πιάσει τους υπουργούς και να κάτσει να μιλήσει μαζί τους έστειλε μία επιστολή. Η χώρα δεν κυβερνιέται με επιστολές, η χώρα κυβερνιέται με ιδιαίτερες πολιτικές κινήσεις.”

“Ο Γιώργος Ψαθάς γνώριζε για τις ανεμογεννήτριες…είναι αυτός που είχε ζητήσει να μπει ανεμογεννήτρια μέσα στην αυλή του Πανεπιστημίου, δηλαδή μέσα στα σπίτια”

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το θέμα των ανεμογεννητριών στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων, ο πρώην Yπουργός απάντησε: “Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι γνώριζε. Ο κύριος Ψαθάς ανθίσταται αυτή τη στιγμή στο να μπούνε οι ανεμογεννήτριες στη Δίρφυ εμφανίζεται δηλαδή ότι ακολουθεί τα βήματα του ορειβατικού συλλόγου είναι ο ίδιος δήμαρχος που πριν από τους τρεις μήνες είχε ζητήσει να μπει  ανεμογεννήτρια μέσα στην αυλή του Πανεπιστημίου, δηλαδή μέσα στα σπίτια”.

Έργα της Περιφέρειας: “Καταντήσαμε να είμαστε το σκουπιδιάρικο της Αττικής στα έργα…”

Ο Κώστας Μαρκόπουλος επίσης αναφέρθηκε στην γενικότερη εικόνα της Περιφέρειας στο θέμα των έργων: “καταντήσαμε να είμαστε το σκουπιδιάρικο της Αττικής. Εννοώ σε έργα τα οποία δεν αφήνουν τίποτα ιδιαίτερο στον τόπο αλλά μάλλον  αφαιρούν από την αξία του την τουριστική την περιβαλλοντολογική και γενικότερα κάνεις δεν υπολογίζει αυτή την ώρα με τις αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση και τοπική κοινωνία. Αυτή είναι η πραγματικότητα.”

Για τον δανεισμό των μηχανημάτων από την Περιφέρεια Στερεάς στην Αττική δήλωσε εκτός των άλλων: “Καταλαβαίνω ότι ο κύριος Σπανός έχει μία πολύ μεγάλη ευγνωμοσύνη στον κύριο Μπακογιάννη …έχει όμως και ευγνωμοσύνη στους πολίτες της Εύβοιας και έχει και ευγνωμοσύνη σε όλους εμάς που τον στήριξαν και μεταξύ αυτών και εγώ και οφείλει στον τρόπο διοίκησης και επιστροφής αυτού της μεγάλης σχέσης και του ισχυρού πλεονεκτήματος που πήρε να είναι ιδιαίτερα διαφανής και ιδιαίτερα προσεκτικός…”

Η κορυφή του παγόβουνου ήταν τα 13 μηχανήματα. Γιατί αν πάρουμε την περιφέρεια στο τι ακριβώς γίνεται το Πώς συμπεριφέρεται και στο τι μεγάλα έργα έχει φέρει  με συγχωρείτε αλλά είναι κάτω από τον πήχη…Αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε μία παλαιοκομματική πολιτική να κλείνουμε λακκούβες να φτιάχνουμε δρομάκια και το μεγαλύτερο ρουσφέτι που έχουμε είναι να στείλουμε κανένα εκχιονιστικό για να κάνουμε διάνοιξη σε κανένα δρόμο.

“Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να αισθάνομαι ότι είμαι υποστηρικτής του κυρίου Σπανού…”

“Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να αισθάνομαι ότι είμαι υποστηρικτής του κυρίου Σπανού δεν έχω τίποτα προσωπικό ούτε με τον ίδιο ούτε με τον κύριο Κελαϊδίτη αλλά αισθάνομαι Όχι απλώς ότι υστερούμε ότι μάλλον είμαστε Ίσως η τελευταία περιφέρεια σε ολόκληρη την Ελλάδα σε απόδοση πραγματικών  έργων”

“Απέδειξαν την γύμνια που υπάρχει στο θέμα της πολιτικής προστασίας” είπε ο Κώστας Μαρκόπουλος σε ερώτημα για τις επί σειρά καταστροφές που έπληξαν την Εύβοια … ενώ συνέχισε “Ξέρετε το πιο σημαντικό πράγμα που έχει να κάνει μία διοικητική μεγάλη μονάδα όπως είναι η περιφέρεια είναι πολιτική προστασία.

Απεδείχθη και στις πλημμύρες και στις φωτιές πριν και στις πλημμύρες μετά και στην πρόσφατη Μήδεια ότι τα πράγματα δεν είναι όπως νομίζουμε ότι είναι. Γιατί οι πλημμύρες Δεν θα ήταν τόσο μεγάλες αν είχαν λυθεί τα προβλήματα, τα γεωλογικά και τα δασικά, στα θέματα των πυρκαγιών δύο χρόνια πίσω. Αν δεν ήταν τα κορμοδέματα παρατημένα να τα παρασύρουν τα ποτάμια και να πνιγούν  άνθρωποι.

Καταλαβαίνω ότι τα φυσικά φαινόμενα δεν αντιμετωπίζονται εύκολα. Αυτά που αντιμετωπίζονται όμως είναι τα ελλείμματα στην προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Σε τελική ανάλυση, φωτιές, πλημμύρες και χιόνια γίνανε στη μισή Ελλάδα νεκρούς είχε μόνο η Εύβοια και η Φθιώτιδα, δεν υπήρχαν πουθενά αλλού.  Aυτό είναι μία πικρή πραγματικότητα την οποία πρέπει να την προσέξουμε πάρα πολύ και κρούω τον κώδωνα της ευθύνης σε αυτούς που διοικούν και τους ζητώ, απαιτώ ως πολίτης και επιτρέψτε μου να απαιτώ και ως πολιτικός να βελτιωθούν άμεσα στην απόδοση τους και να είναι λίγο πιο προσεκτικοί και σε αυτά που κάνουν και σε αυτά που λέμε.

Πανδημία Covid 19:  “Είναι παραβίαση του Ελληνικού Συντάγματος η απαγόρευση κυκλοφορίας”

Ο πρώην υπουργός επίσης μίλησε για το θέμα του covid 19, την διαχείρηση του θέματος από την περιφέρεια και τους δήμους: “Κύριε Μπαρσάκη και στο θέμα του Covid 19, της πανδημίας δηλαδή έγινε ότι έγινε και τις προηγούμενες χρονιές στο σύνολο της έννοιας της Πολιτικής Προστασίας.

Δηλαδή αν πάρουμε τον χάρτη ολόκληρης της Ευρώπης, της ποσόστωσης δηλαδή των κρουσμάτων  θα διαπιστώσουμε ότι η Ευρώπη είναι πορτοκαλί η Ελλάδα είναι κίτρινη και το μενού Πορτοκαλί είναι η περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδος και η Αττική. Γιατί να το καταλάβουμε διότι εκεί συγκεντρώνεται το 60% της οικονομικής ζωής του τόπου για τη Στερεά Ελλάδα όμως πρέπει να ψάξουμε να βρούμε τις αιτίες οι αιτίες είναι δύο και το έχουμε συζητήσει και μαζί το έχω γράψει, το έχω πει σε συνεντεύξεις ότι τον lockdown δεν περιλαμβάνει ούτε την βιομηχανική ζώνη των Οινοφύτων, ούτε τη βιοτεχνία ούτε την τυποποίηση των αγρών ούτε τα καταστήματα τα υπόλοιπα δηλαδή λογιστικά γραφεία, ιατρεία, δικηγορικά γραφεία και τα λοιπά και τα λοιπά.

Όταν μιλάμε για lock down και νομίζουν ότι προστατεύουν τον κοινό πληθυσμό, πρέπει να ξέρουμε ότι έχουμε μία μεγάλη ευθύνη να προστατεύουμε τον πληθυσμό εκεί που συνωστίζεται  και κατά κόρον  συνωστίζεται στις βιοτεχνίες στις βιομηχανίες και στα εργοστάσια λευκού κρέατος που  στην περιοχή μας είναι πάρα πολλά.  Kανένας έλεγχος δεν έχει γίνει ποτέ εκεί και όπως είπε και ο κύριος Κελαϊδίτης όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξή, είναι ότι ήταν στη διακριτική διάθεση, το είπε και ο κ. Τοουλιάς, συνάδελφός μου γιατρός, που είναι υπεύθυνος για αυτήν την ιστορία, στη διακριτική διάθεσή της εργοδοσίας.

Τι λέτε; σοβαρά; Εγώ είμαι στη διακριτική μου διάθεση πότε θα κάνω test αν εμένα πρέπει να με οδηγήσουν στο να κάνω μία εξέταση ή είναι στη διακριτική μου διάθεση το πότε θα βγω και θα περπατήσω, αν θα περπατήσω μετά τις 6:00 μετά τις 9:00;

Όχι. Πως είναι στη διακριτική τους διάθεση; και γιατί ο ΕΟΔΥ που τα κάνει όλα τσάμπα δεν πήγε να ελέγξει όλους εκείνους τους εργαζόμενους; και γιατί η διεύθυνση εργασίας δεν πήγε να δει τις συνθήκες εργασίας;

Παρεμπιπτόντως όλες οι μεγάλες βιομηχανίες έχουν γιατρό εργασίας γιατί δεν κάλεσαν τους γιατρούς εργασίας να τους επιβάλλουν συγκεκριμένα μέτρα; Να γιατί φούντωσε η Στερεά Ελλάδα. τίποτα δεν είναι τυχαίο ξέρετε. Δεν μας έχει ματιάσει κανένας ούτε μας έχει καταραστεί ο Θεός. Προφανώς δεν κάνουμε καλά την δουλειά μας.

Για τα τεστ covid 19 και τους δασκάλους ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε: “Δεν καταλαβαίνω γιατί τους ρωτάνε. Όταν μιλάμε για ζητήματα υγιεινής της κοινωνίας και για προστασία ολόκληρης κοινωνίας Δεν νομίζω ότι διακορεύονται ή διαταράσσονται τα ανθρώπινα δικαιώματα ενός δασκάλου όταν θα πάει να κάνει μία εξέταση covid είναι προστασία δικιά του, προστασία της οικογένειάς του και κυρίως προστασία των παιδιών.

“Είναι παραβίαση του Ελληνικού Συντάγματος η απαγόρευση κυκλοφορίας”

“Αυτή την ευαισθησία αλλά cart δεν την καταλαβαίνω. Δεν υπάρχει ευαισθησία για μένα που δεν μπορώ να βγω μετά τις 6 το Σαββατοκύριακο να περπατήσω σωστά; γιατί; εγώ δεν είμαι δηλαδή πολίτης για εμένα δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα; και ποιος τους είπε ότι είναι συνταγματικό δικαίωμα η απαγόρευση να βγω να περπατήσω; Σας πληροφορώ ότι είναι μεγάλη παραβίαση του Ελληνικού Συντάγματος την οποία την έχουμε καταπιεί όσοι αισθανόμαστε ότι καταλαβαίνουνε τι γίνεται γιατί εν πάση περιπτώση είπαμε να βγούμε καθαροί από αυτή την ιστορία.

Αλλά από αυτό το σημείο μέχρι το σημείο να έχει 70 κρούσματα ,μία βιομηχανία λευκού κρέατος και να μην την κλειδώνουν όπως κλείδωσαν την Πίνδο στην Ήπειρο, πέρυσι το καλοκαίρι, υπάρχει μεγάλη διαφορά. Υπάρχει μεγάλη προστασία σε αυτό Νομό, ή υπάρχει μεγάλη αδιαφορία σε αυτό το Νομό ή εν πάση περιπτώση υπάρχει μεγάλη ασχετοσύνη σε αυτό το νόμο και σε αυτή την περιφέρεια. Ας διαλέξουν  τι από όλα είναι. φυσιολογικό πάντως δεν είναι ούτε λογικό .  Είναι πολύ μεγάλο λάθος και έχουν ευθύνη και για αυτό τι να κάνουμε αυτή είναι η πραγματικότητα.”

Ένα μέρος του κόσμου που μπορεί να αρνείται να μη δέχεται ότι μπορεί να υπάρχει κορονοιός, και ότι είναι κοροϊδία αυτό, που νομίζετε ότι μπορεί να οφείλεται 

Εντάξει αυτή είναι μία πολύ μικρή μειοψηφία ανθρώπων που όσο πάει και μικραίνει. Νομίζω ότι πλέον οι φωνές που λένε δεν υπάρχει κορονοϊός έχουν σχεδόν εξαλειφθεί. Εντάξει πάντα θα υπάρχουν τα άκρα. Η πολιτεία όμως έχει ευθύνη πρέπει να προστατεύει όλους ανεξαιρέτως. Απολύτως όλους κατά τον καλύτερο τρόπο και χωρίς να τους διαταράσσει ή να τους χαλάει, ή να τους διαταράσσει τα δικαιώματα των οποίων προκύπτουν από τις συνταγματικές ελευθερίες.

Αλλά όλους, όχι κάποιους, ούτε κάποιοι μπορεί να υποχρεώνονται σε αυτοπεριορισμό και κάποιοι άλλοι να είναι παντελώς ελεύθεροι. Θα τολμούσα να πω ανεξέλεγκτοι διότι αυτό συμβαίνει και κυρίως αυτό δεν μπορεί να το καλλιεργεί και να το προστατεύει μία διοίκηση είτε λέγεται κυβέρνηση είτε δήμος είτε λέγεται περιφέρεια.

Επιχειρήσεις & Lock down: “Δεν είχε το θάρρος ή το πορτοφόλι ή την πρόνοια να αποφασίσει εξίσου ευρύχωρα και αποδοτικά μέτρα αποζημίωσης.”

Συγκεκριμένες επιχειρήσεις όπως για παράδειγμα της εστίασης είναι μήνες ολόκληρα ολόκληρους κλειστές και δεν παίρνουν ουσιαστική αποζημίωση από την κυβέρνηση με αποτέλεσμα πάρα πολλές όταν επέλθει η επαναφορά της κανονικότητας. Που εντοπίζεται ακριβώς το λάθος αυτών των ενεργειών;

Εντοπίζεται στο γεγονός ότι η πολιτική απόφαση σε πολύ σκληρά μέτρα και ως αντίδωρο για αυτά τα μέτρα δεν είχε το θάρρος ή το πορτοφόλι ή την πρόνοια να αποφασίσει εξίσου ευρύχωρα και αποδοτικά μέτρα αποζημίωσης. Διότι τα 534 που δίνουν στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα ειδικά σε αυτόν που δουλεύει στην εστίαση ας πούμε που ξεπερνάει το χιλιάρικο από τα tips και από τα μπουρμπουάρ τα οποία έχει, είναι τίποτα και για 1-2 μήνες αντέχει για 8 μήνες δεν αντέχει με 530.

Στους δε εργοδότες αν εξαιρέσουμε ότι τώρα τελευταία τους δώσανε το ενοίκιο τον Ιανουάριο και μετά και την οικογένεια τους δεν έχουν δώσει πρακτικά τίποτα. Αυτοί δεν είναι άνθρωποι; Δηλαδή επειδή είναι εργοδότης σημαίνει ότι έχει ένα πακέτο λεφτά στο σπίτι για να ζει την οικογένεια του; προφανώς είναι αλλού ξημερωμένοι αυτοί οι άνθρωποι. Άρα η εστίαση καταστρέφετε στην Ελλάδα και  μιλάμε για  ένα τεράστιο πληθυσμό.

Στη Γερμανία που πάρθηκαν περίπου τα ίδια μέτρα τους έδωσαν από την αρχή του 75% του τζίρου, όχι  των κερδών του 2019 και τους είπαν πάρτε το 75% και από κει θα πληρώσετε τα ενοίκια σας, δεν θα πειράξουμε τους ιδιοκτήτες, θα πληρώσεται τους εργαζόμενους σας εφόσον σας δίνουμε το 75% και θα έχετε και ένα μερίδιο  για την οικογένεια σας

Αυτό δεν έγινε στην Ελλάδα. το καταλαβαίνω δεν είμαστε Γερμανία, εγώ το αποδέχομαι αυτό το πράγμα αλλά από αυτό που έγινε εκεί μέχρι αυτό που γίνεται εδώ υπάρχει μια τεράστια διαφορά. Στη Γερμανία ανοίξανε τα περισσότερα και  σε ορισμένα κρατίδια κρίθηκε αντισυνταγματικό όλο αυτό το μέτρο. Εδώ παραμένουν κλειστά και από ότι φαίνεται θα παραμείνουν κλειστά και τον Μάρτη μήνα όπως άκουσα σήμερα γιατί απεδείχθη και κάτι άλλο, για να πάμε στο γενικό, στο Ιατρικό lockdown, πρέπει τα πάντα να είναι κλειστά και προχθές χτυπήσαμε τα 2.000 κρούσματα ανά την Ελλάδα εκ των οποίων 1.000 μόνο στο λεκανοπέδιο

Τι σημαίνει αυτό; Δεν δουλεύει το lock down, γιατί δεν δουλεύει; το ρωτάω γιατί είναι ανοιχτές πολλές βιομηχανίες, οι βιοτεχνίες και όλα τα εργοτάξια. Πρέπει να είναι ανοιχτά; Βεβαίως, δεν θα σταματήσει οικονομία, όμως να ανοίξουν και οι υπόλοιποι.

Δεν καταλαβαίνω το σχεδιασμό, δεν καταλαβαίνω αυτή τη φοβία που αναπαράγεται και δεν την καταλαβαίνω γιατί δεν βλέπω αποτέλεσμα και δεν βλέπω αποτέλεσμα ως πολίτης υποθέτω και εσείς ως δημοσιογράφος, δεν βλέπω αποτέλεσμα και σαν γιατρός και αυτό με εξοργίζει ακόμα περισσότερο για το ποιοι σκέφτονται, αν σκέφτονται και αν πραγματικά έχουν δυνατότητα να πάρουν σοβαρές αποφάσεις για αυτή τη χώρα.

Μεγάλο πρόβλημα επίσης αντιμετωπίζουμε και εμείς ως δημοσιογράφοι, μάλιστα αυτό το θέμα τέθηκε σε έναν δημοσιογραφικό φόρουμ πολύ πρόσφατα ότι η διαχείριση των κρουσμάτων covid 19 γίνεται λάθος. Πολλές φορές δηλώνονται λάθος ή διπλό δηλώνονται τα κρούσματα με αποτέλεσμα να υπάρχει αβεβαιότητα…

Αυτό μπορεί να συμβεί. Είναι χιλιάδες πλέον οι εστίες, είναι χιλιάδες τα περιστατικά. Δεν νομίζω ότι αυτό αλλάζει, δεν μπορώ να πιστέψω ότι γίνονται εσκεμμένα αυτά τα πράγματα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό είναι μία σκληρή ίωση η οποία θα περάσει μέχρι να αποκτηθεί μία ανοσία αγέλης. Κάποιοι θα την αποκτήσουμε γιατί μπήκαν τα εμβόλια και κάποιοι άλλοι θα την αποκτήσουμε γιατί θα κρυολογήσουμε θα κολλήσουμε την ίωση και θα αποκτήσουμε αντισώματα

Το ζήτημα με αυτή την ιστορία είναι. Πρώτον να μη βγούμε με πάρα πολλούς νεκρούς και δεύτερον να βγούμε πιο σύντομα για να βγούμε οικονομικά ζωντανοί. Γιατί δεν έχει καμία έννοια να βγούμε ζωντανοί αναπνέωντες άλλα κλινικά νεκροί στην οικονομία. Γιατί τότε να ξέρετε το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό και δυστυχώς αυτό φαίνεται ότι έρχεται…

ΜΜΕ και Κορονοϊός – Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση και τρύπωσαν να πάρουν κανένα “φραγκάκι”

Αρκετά μεγάλος ντόρος έγινε το πρώτο προηγούμενο διάστημα σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις κυρίως σε μεγάλα μ.μ.ε. για την προώθηση του μηνύματος κατά Του κορονοϊού και σε μικρότερα ενώ παρατηρήθηκε κάποια ποσά να δίνονται σε μ.μ.ε. τα οποία ήταν ανύπαρκτα ή φτιάχτηκαν την τελευταία στιγμή. Οι λίστες Πέτσα οι περιβόητες λίστες οι οποίες έγινε αρκετά μεγάλος ντόρος δόθηκαν με το ζόρι από την κυβέρνηση στη δημοσιότητα…

Όπως ξέρετε σε κάθε σπίτι καμιά φορά υπάρχουν και οι λεγόμενοι ποντικοί. Δηλαδή αυτοί οι οποίοι λαθροβιώνουν κάτι περίεργα κανάλια κάτω από τα ξύλινα πατώματα και στα υπόγεια.

Κάποιοι λοιπόν εκμεταλλεύθηκαν αυτή την κατάσταση και τρύπωσαν όπως λέει ο λαός να πάρουνε “κανά φραγκάκι”. Αυτό είναι για τα ανύπαρκτα site τα οποία ιδρύθηκαν την παραμονή.

Όσο για τη μεγάλη χρηματοδότηση πρέπει να σας πω ότι η κυβέρνηση πράγματι ορθώς έπραξε και έδωσε κάποια δύναμη στα ΜΜΕ τα κεντρικά να μπορέσουν να βοηθήσουν την ενημέρωση του κόσμου στο ξεκίνημα της πανδημίας. Βέβαια πάντοτε στο σύνολο της εξουσίας Αυτό σιγά-σιγά γίνεται ένα πολύ ισχυρό όπλο και για άλλα θέματα που αφορούν τα ζητήματα της εξουσίας και δυστυχώς οι χαμένοι σε αυτή την περίπτωση είναι τα περιφερειακά μέσα μαζικής ενημέρωσης που σπανίως οι κυβερνήσεις τους δίνουν ιδιαίτερη σημασία και ακόμα σπανιότερα τους δίνουν καμία χρηματοδότηση.

Δεν το θεωρώ σωστό γιατί θεωρώ ότι στην Ελληνική περιφέρεια ο πολίτης προτιμά να ενημερώνεται από τα δικά του site, των δικών του ανθρώπων και λιγότερο από τα μεγάλα τα οποία στα μάτια του πολίτη της Ελληνικής περιφέρειας έχουν μικρότερη αξιοπιστία από όσο ο τοπικός δικός τους γείτονας που ξέρει πώς να τους μιλήσει και ξέρουν ότι θα τους πει τις αλήθειες γιατί πολύ απλά ξέρουν ότι δεν γίνεται πλούσιος από αυτή την ιστορία. Να το κάνει σαν hobΔημοσιεύθηκε από και ίσως και λίγο μια μικρή βοήθεια στην οικογένεια του.

Αυτή είναι η πραγματικότητα άρα η κυβέρνηση έχει κάνει λάθος που δεν ενίσχυσε αυτές τις περιφερειακές προσπάθειες γιατί έχουν σίγουρα μεγάλη αξία, αλλά όπως ξέρετε μαγνητίζονται περισσότερο από τα ισχυρά  φώτα και από τα μεγάλα ονόματα.

Σε ερώτηση που του έγινε αρνήθηκε ότι έγινε τέτοιου είδους διάκριση αρνήθηκε ότι έκλεισε τις πόρτες σε μέσα τα οποία πολεμούσαν την κυβέρνηση και πολεμούν ακόμα την κυβέρνηση και δεν ξέρω ήταν έτσι λίγο περίεργη η σκοτεινή

Νομίζω το πλήρωσε ο Πέτσας αυτό με τον ανασχηματισμό γιατί έφυγε από αυτή την ισχυρή θέση μέσα από το Μαξίμου και το δεύτερο είναι ότι τα σοκάκια της εξουσίας δεν είναι πάντοτε ούτε δίκαια σε καμία κυβέρνηση, ούτε λογικά ούτε εξισωροπιστικά.

Αυτά συμβαίνουν, απλώς όσο εκδημοκρατιζόμαστε Και όσο πλησιάζουμε σε επίπεδα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας ενός άλλου επιπέδου που θα το θέλαμε. Καλό θα ήταν αυτά να μην υπάρχουν  γιατί τελικά δηλητηριάζουν τις σχέσεις των ανθρώπων και τελικά η κάθε κυβέρνηση δεν κερδίζει τίποτα ιδιαίτερο από αυτά .

Υπόθεση Λιγνάδη: “Έχω να πω ότι είναι ένας αχαρακτήριστος κακοποιός. Η παιδεραστία είναι ότι χειρότερο μπορεί να υπάρχει.”

Κύριε Μαρκόπουλε ένα τεράστιο ζήτημα των τελευταίων ημερών είναι το κίνημα me too. Πάρα πολλές πάμπολλες καταγγελίες για γνωστούς ηθοποιούς σκηνοθέτες για απόπειρες βιασμών και τα λοιπά όπως επίσης και η περίπτωση του λιγνάδη, πρώην προέδρου του Εθνικού Θεάτρου ο οποίος παραιτήθηκε πρόσφατα,τον οποίο και ανέλαβε ο κύριος Κούγιας ήταν κάποιες δηλώσεις έτσι πολύ περίεργες θα ήθελα λίγο την άποψή σας…

Νομίζω ότι η Ελληνική κοινωνία είναι από τις λίγες φορές που υποφέρει από το κλίμα Αυτό πραγματικά υποφέρουν οι ελληνικές οικογένειες από αυτά που διαπιστώνουν κάθε βράδυ στις ειδήσεις Γιατί αυτός είναι ο τρόπος ή από τα site που ενημερώνονται. Νομίζω ότι όζει μια μεγάλη μπόχα όλο αυτό που βγαίνει από αυτόν τον τόσο λαμπερό κόσμο της τέχνης και λυπάμαι πάρα πολύ που δεν είναι το σύνολο αλλά είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι, αλλά δυστυχώς αυτό είναι που κάνει εντύπωση αυτή τη στιγμή.

Ειδικά για τον Λιγνάδη έχω να πω ότι είναι ένας αχαρακτήριστος κακοποιός. Η παιδεραστία είναι ότι χειρότερο μπορεί να υπάρχει. Έχω να πω για την κυβέρνηση ότι όσο λιγότερο ασχολείται με αυτό τόσο καλύτερα θα κάνει και στον εαυτό της και στην κοινωνία να αφήσει τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς καμία παρέμβαση ούτε θετική ούτε αρνητική Δεν χρειάζεται, δεν χρειάζεται απολύτως τίποτα. Το απόστημα άνοιξε και τρέχει.

Όσο για την κυρία Μενδώνη έπρεπε ήδη να είναι σπίτι της. Είναι αδιανόητο να μην αναλαμβάνει τουλάχιστον ως πολιτική ευθιξία την πρωτοβουλία να παραιτηθεί. Θα είναι γαντζωμένη σε μία καρέκλα έχοντας φέρει σε τόσο υψηλή θέση στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού ένα τόσο πολύ ανώμαλο άνθρωπο.

Κάποιες πληροφορίες που βγήκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα επίσης θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει συγγενικό πρόσωπο εντός κάποιας ΜΚΟ η οποία υπάρχει περίπτωση να είχε σχέσεις με τον Λιγνάδη…

Καταρχάς να πω για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι αδιανόητο στον οποιοδήποτε να προσπαθεί προσωπικά να τον συνδέσει με τα ζητήματα παιδεραστίας. Μου προκαλεί αηδία  μόνο και μόνο η σκέψη. Είναι άλλο η πολιτική κρίση για τη διαχείριση ζητημάτων και άλλο η συκοφαντία. Το ξεκαθάρισε. Μιλάτε για την κυρία Αντιγόνη Λυμπεράκη. Η κ. Λυμπεράκη δεν έχει μόνο μία ΜΚΟ, έχει δύο ΜΚΟ. Μια πολύ μεγάλη που είναι με το ίδρυμα Σόρος και μία άλλη πιο μικρή στην οποία συμμετέχει σε ένα ποσοστό όπως έχει δημοσιευθεί και δεν έχει διαψευστεί μέχρι στιγμής.

Νομίζω ότι θα χρειαστεί να απολογηθεί πολλές φορές και εύχομαι προσωπικά να είναι αυτό. Πάντως υπάρχει κάποια σύνδεση με το πρόσωπο του Λιγνάδη. Δεν μπορώ να ξέρω αν υπάρχει διασύνδεση με τα εγκλήματα του Λιγνάδη. Νομίζω ότι η δικαιοσύνη αν αφεθεί να κάνει το έργο της όπως πολύ καλά ξέρει, σωστά και ανεπηρέαστα θα ξεδιαλυθούν όλα.

“Ένα κράτος που πληρώνει μόνο χωρίς να εισπράττει είναι λογικό ότι θα εκραγεί κάποια στιγμή”

Φαίνεται ότι το γενικό κλίμα της οικονομία είχε έρθει αρκετά πίσω στην Ελλάδα. Και νομίζω ότι το επόμενο διάστημα θα έρθουν τα σπασμένα. Πώς βλέπετε τη γενική εικόνα;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκίνησε με άλλες προοπτικές να φέρει στον τόπο μία πολύ μεγάλη αλλαγή πορείας, να εκσυγχρονίσει τη χώρα, να την εξευρωπαϊσει και να  δημιουργήσει ισχυρές συνθήκες κοινωνικής προστασίας, προόδου, ανάπτυξης και επενδύσεων στη Χώρα.

Αυτός είναι και ο λόγος που έχασε ο Τσίπρας και ήρθε Μητσοτάκης. Είτε η πανδημία είτε η χαμηλή απόδοση έχουν φέρει την Ελλάδα σε μία διαδικασία διαρκούς άμυνας. Προσέξτε αυτό είναι το πλέον θανατηφόρο στην πολιτική σκηνή, να μην μπορείς να ξεδιπλώσεις κανένα όραμα και να αμύνεσαι έναντι όλων των εχθρών.

Εχθρός η πανδημία, καταστροφή της τουριστικής ανάπτυξης, διάλυση της σίτισης και της εστίασης, μέτρα στα όρια των συνταγματικών ελευθεριών, μειωμένες δυνατότητες του κράτους να πληρώνει αποζημιώσεις αλλά αυξημένες απαιτήσεις των πολιτών και απώθηση όλων των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών στο τέλος του 2021.

Αυτό σημαίνει κ .Μπαρσάκη ότι αυτό το οποίο ζούμε πρακτικά σαν αποτελεσματικότητα κινδυνεύει να είναι χειρότερο από αυτό που περάσαμε στα μνημόνια. Για όσους δεν καταλαβαίνουν από οικονομία ή δεν ξέρουν να αναλύσουν αυτά τα θέματα είναι πολύ απλό, ένα κράτος που πληρώνει μόνο χωρίς να εισπράττει είναι λογικό ότι θα εκραγεί κάποια στιγμή. Αυτό είναι η χειρότερη συνταγή μιας τεράστιας οικονομικής ύφεσης και βεβαίως τεράστιας καταβαράθρωσης του κοινωνικού κράτους που έρχεται στο πολύ κοντινό μέλλον.

Και μαζί με αυτό έρχονται και τα ελληνοτουρκικά δηλαδή έρχεται μία ισχυρότατη διένεξη με την Τουρκία. Για το δεύτερο το ήξερε ο πρωθυπουργός και το ήξερε και η κυβέρνηση η οποία κυβερνά ότι αυτό ερχότανε.

Το πρώτο ήταν η έκπληξη δηλαδή την πανδημία είναι κάτι που δεν μπορείς να το προβλέψεις. η μήξη αυτών των δύο, νομίζω ότι φέρνει την Ελλάδα σε μία πάρα πολύ δύσκολη θέση και το μειονέκτημα το οποίο υπάρχει σήμερα στο ξεδίπλωμα της πολιτικής είναι ότι δεν υπάρχει ούτε οικονομικό ούτε πατριωτικό όραμα για το μέλλον, γιατί κανείς δεν μπορεί να το περιγράψει γιατί πολύ απλά κανένας δεν μπορεί να έχει εκείνες τις συνθήκες τις οικονομικές ή της αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής και των συμμαχιών ούτως ώστε να περιγράψει ένα όραμα για το αύριο.

Αυτό είναι θα έλεγα ένα μεγάλο αγκάθι στο μαλακό υπογάστριο της κυβέρνησης και το δεύτερο αγκάθι στο μαλακό υπογάστριο της κυβέρνησης είναι η έλλειψη αντιπολίτευσης, διότι μία κυβέρνηση όταν αισθάνεται ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει χωρίς να τον εμποδίσει κανένας είναι λογικό να υποπέσει σε λάθη.

Ο κ. Τσίπρας ηθελημένα ή αθέλητα δεν το ξέρω εγώ, δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ, δεν ασκεί τα καθήκοντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως  θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να είναι πολύ εύκολο στην κυβέρνηση να διολισθαίνει σε διαρκεί λάθη. Εάν μεν το κάνει λόγω αδυναμίας, είναι δικό του θέμα και του κόμματος του να το διορθώσει. Αν όμως το κάνει εσκεμμένα γιατί γνωρίζει την ενδεχόμενη κατηφόρα της κυβέρνησης, τότε  είναι πάρα πολύ έξυπνος.

Μεταναστευτικό: “Εγώ σήμερα μπορώ να σας πω ευθέως ότι η μεταναστευτική πολιτική  που ίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ και εγκαινίασε δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό”

Ένα κύριο θέμα το οποίο Νομίζω έχει ψιλό ξεχαστεί και από τα κεντρικά μ.μ.ε. και από όλους είναι το μεταναστευτικό. Βλέπαμε στη Μόρια όλα αυτά τα θέματα με τους μετανάστες. Πώς βλέπετε τη γενική εικόνα στο κομμάτι αυτό;

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξελέγη για να αλλάξει την πολιτική μεταναστευτική του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω ότι αυτό το λέγανε σε όλα τα μπαλκόνια άπαντες από τον σημερινό πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο βουλευτή ο οποίος πρωτοεξελέγη στις  προηγούμενες εκλογές.

Εγώ σήμερα μπορώ να σας πω ευθέως ότι η μεταναστευτική πολιτική  που ίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ και εγκαινίασε δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό. Θα έλεγα ότι έχει διευρυνθεί διότι έχουν πολλαπλασιαστεί τα κέντρα τα οποία είναι κλειστά το βράδυ αλλά ανοιχτά το πρωί για να ξέρουμε και τι κέντρα φτιάχνουμε.

Γιατί τα κέντρα φύγαν από τη Χίο και πήγαν στον Έβρο επειδή στην Χίο είναι ο κ. Μυταράκης, προφανώς έπρεπε να ξαλαφρώσει λίγο το νησί του μήπως και επανεκλεγεί και τα έστειλε στον Έβρο.

Εμένα δεν με ενδιαφέρουν λεπτομέρειες της επανεκλογής του Μηταράκη ή του οποιοδήποτε, με αφορά όμως το ζήτημα ότι όλα αυτά τα κέντρα διακράτησης των μεταναστών κατά μία διαβολική σύμπτωση είναι ακριβώς πάνω στην παραμεθόριο μας με την Τουρκία η οποία Τουρκία χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό για να εκβιάζει όλη την Ευρώπη και να εκβιάζει και να πιέζει την Ελλάδα.

Η Ελλάδα παραμένει μία φυλακή εντός εισαγωγικών όλων αυτών των δυστυχισμένων ανθρώπων που προσπαθούν να βρουν τη μοίρα τους στην Ευρώπη και παραμένει φυλακή με κλειστά τα σύνορα προς την Ευρώπη ηθελημένα εκ μέρους της Ελλάδας διότι προφανώς είχαμε αναλάβει και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε το ρόλο της προστασίας ολόκληρης της Ευρώπης απέναντι στο μεταναστευτικό κίνημα.

Δυστυχώς όμως αυτό δεν σημαίνει μόνο κλειστά κέντρα και πολύ μεθοδική και σταγονοειδή μετακίνηση των μεταναστών προς την Ευρώπη ή Επιστροφή προς Τουρκία. Προφανώς με βάση τελευταίες πολιτικές που σημαίνει και ενσωμάτωση στην Ελληνική κοινωνία,  αυτό είναι μία πολύ σοβαρή πολιτική πράξη για την οποία πολύ σωστά είπατε εσείς, αλλά ούτε τα κανάλια και τα μεγάλα ειδησεογραφικά κέντρα πολυμιλούν γιατί ασχολούμαστε όλη μέρα με τον Covid Πίσω όμως από τον Covid αναπτύσσονται οι πολιτικές ιδιαιτέρως επικίνδυνες για το εθνικό προϊόν της Ελλάδος.

Mε μία Τουρκία η οποία επιμένει να χαρακτηρίσει μειονότητα τουρκική και όχι μουσουλμανική αυτούς που ζουν τόσα χρόνια ειρηνικά στην Θράκη, που θέλει να διευρύνει το διάλογο με αποστρατικοποίηση των νησιών στα νησιά στα οποία βρίσκονται πολλά κλειστά κέντρα φύλαξης των μεταναστών.

Και μία Ελλάδα η οποία παραμένει στο τραπέζι των διερευνητικών εντολών των διαιτητικών συζητήσεων προσπαθώντας να βρει με την Τουρκία τι; Αν μπορούμε να τα βρούμε που; σε μία Τουρκία η οποία το πρωί βρίζει την Αμερική το βράδυ τη Ρωσία και στο ενδιάμεσο την Ελλάδα;

Νομίζω ότι η χώρα πρέπει να ψάξει να βρει πολύ σοβαρές πλάτες συμμαχικές εντός Ευρώπης και εντός του ΝΑΤΟ  Γιατί δεν είναι όλοι της ίδιας πολιτικής μέσα στους μεγάλους οργανισμούς για να μπορέσει να στηριχθεί για το προσεχές και άμεσο μέλλον και το κυριότερο από όλα,να βρεί κοινή στρατηγική σε ότι αφορά τα μεγάλα κόμματα της Ελληνικής πολιτικής ζωής.

Εξωτερική πολιτική, ελληνοτουρκικά, στρατηγική της χώρας για το μέλλον και στρατηγική των υδροφόρων οριζόντων του φυσικού αερίου και του πετρελαίου στο Αιγαίο χωρίς διακομματικές συμφωνίες και χωρίς σταθερό τιμόνι δεν μπορούν να υπάρξουν.

Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να κάνει το συμβούλιο Εθνικής ασφάλειας, έχει σύμβουλο αν δεν έχει συμβούλιο και δεύτερον πρέπει οπωσδήποτε κάποια στιγμή να κάνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να χαράξει στρατηγική  και να μην το κάνει όταν θα έρθει στο παρά ένα μιας δύσκολης κατάστασης, να το κάνει σε νεκρό χρόνο ούτως ώστε να υπάρχει σύμπνοια σε αυτό το ζήτημα. Δεν το έχει κάνει, νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης παίρνει όλες τις ευθύνες πάνω του, είναι δικαίωμά του και του ευχόμαστε ασφαλώς να πετύχει στα εθνικά θέματα. Αν όμως δεν πετύχει παίρνει και το λάθος πάνω του.

Τούρκος πρόεδρος γενικότερα πολύ απρόβλεπτος άνθρωπος και ακραίος σε πάρα πολλές απόψεις, θεωρεί πως η πρόσφατη εκλογή Biden στην Αμερική θα τον ωφελήσει  και θα τον βοηθήσει

Ο Ερντογάν δεν είναι απρόβλεπτος είναι απολύτως προβλέψιμος. Εδώ και μία πενταετία δηλώνει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θέλει να μετατρέψει την Τουρκία σε Περιφερειακή δύναμη με ισχύ δράση και πεδίο στην Ανατολική Μεσόγειο , δεύτερον ότι επιθυμεί να κάνει την Ελλάδα δορυφόρο τον δικών του αποφάσεων και τρίτον ότι θέλει να βάλει το πόδι του γερά στην Κύπρο όχι μόνο εδαφικά αλλά και στον υποθαλάσσιο πλούτο ο οποίος κρύβεται γύρω από το νησί.

Η γαλάζια πατρίδα εξάλλου, ως θεωρία, γεωστρατηγική νεοοθωμανισμού και η επέκταση της Τουρκίας, είναι κάτι που είναι καταγεγραμμένο σε βιβλίο, το ακολουθεί η τουρκική διπλωματία κατά γράμμα χωρίς να ξεμακραίνει καθόλου. Ο προηγούμενος πρόεδρος Trump είχε μία προσωπική σχέση με τον Ερντογάν για κάποια ψιλόδιαπλεκόμενα οικονομικά συμφέροντα με τον γιο του και για κάτι που έχτιζαν στην Κωνσταντινούπολη κλπ

Όμως η εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών δεν χαρακτηρίζεται από το One Man Show ενός προέδρου, υπάρχει ένα  state department,  το οποίο είναι απολύτως ισχυρό με πλήρεις αναλύσεις, με βάθος πεντηκονταετίας του οποίου είναι αυτό που χαράζει την εξωτερική πολιτική και βεβαίως ο κάθε πρόεδρος μπορεί να την υλοποιήσει με τη δικιά του φρασεολογία

ποια είναι η διαφορά του Biden από τον Tramp. Είναι η διαφορά του δημοκρατικού κόμματος που έχει μεγαλύτερη ευαισθησία σε ανθρώπινα δικαιώματα και στον εκδημοκρατισμό όλων αυτών των κρατών του μουσουλμανικού τόξου, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας όμως τα νατοικά συμφέροντα, τα συμφέροντα της Αμερικής σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το γεγονός ότι πρέπει πάση δύναμη η Τουρκία να μείνει στη Δύση και στο ΝΑΤΟ προσκολλημένη συμμαχικά είναι κάτι το οποίο δεν αλλάζει,  είναι κάτι που ούτε η Ελλάδα θέλει να το αλλάξει.

Η Τουρκία πρέπει να παραμείνει σύμμαχος της Δύσης και πρέπει να παραμείνει σε νατοϊκή τροχιά, αυτό το ξέρει ο Ερντογάν και το εκμεταλλεύεται εκβιάζοντας Ηνωμένες Πολιτείες με s400, με σχέσεις με τη Ρωσία, με το φυσικό αέριο και με διάφορες άλλες καταστάσεις.

Δεν νομίζω ότι ο Biden έχει πολλά περιθώρια να αλλάξει την πολιτική με την Τουρκία αντιθέτως θα σας έλεγα ότι το πλεονέκτημα το έχει η Ελλάδα, δηλαδή η Ελλάδα είναι αυτή η οποία πρέπει να απαιτήσει και θα πάρει από τις Ηνωμένες Πολιτείες αυξημένο ρόλο στην περιοχή ακριβώς ως αντίβαρο σε μια επαμφοτερίζουσα Τουρκία η οποία πατάει μονίμως σε δύο βάρκες, αλλά αυτό για να το πάρει η Ελλάδα πρέπει να το ζητήσει, να μη σας πω να το απαιτήσει. Έδωσε επέκταση της Σούδας, έδωσε Αλεξανδρούπολη, και άλλες διευκολύνσεις στις νατοϊκές δυνάμεις και τους Αμερικανούς,  ορθώς, πρέπει να πάρει πίσω όμως  ως προστασία και ως ενεργό γεωπολιτικό ρόλο, όραμα αυτό που λείπει από τη Χώρα, το όραμα του γεωπολιτικού ρόλου στην Ανατολική Μεσόγειο να το απαιτήσει και να το πάρει. Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο σας είπα και πριν ότι πρέπει ο Μητσοτάκης να το κατακτήσει, να το οριοθέτηση και να το απαίτηση μετά από διακομματική συμφωνία τουλάχιστον των δύο μεγάλων κομμάτων.

Δεν είναι θέμα ότι ο Biden ξύπνησε ένα πρωί και άλλαξαν τα πάντα για την Τουρκία. είναι ότι ναι υπάρχει μία μεγαλύτερη ευαισθησία στο δημοκρατικό κόμμα σε ορισμένα ζητήματα που μπορούμε να τα εκμεταλευτούμε αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε την ιδιαίτερη αξία της Τουρκίας για το ΝΑΤΟ και τη Δύση και τον τρόπο με τον οποίον θα κινηθούμε μέσα σε αυτά τα πλαίσια εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Μία συμμαχία θα μπορούσε να ήταν η Γαλλία, η οποία έχει βαθύ ρήγμα με τη Γερμανία μέσα στην Ευρώπη και δεν θέλει την Τουρκία περιφερειακή δύναμη γιατί χάνει αυτή μέσα στη Μεσόγειο και ένα δεύτερο βήμα θα μπορούσε να ήταν του Ισραήλ που επίσης βλέπει καχύποπτα την Τουρκία και θα ήθελε πάρα πολύ να ενώσει δυνάμεις με την Κύπρο , το έχει κάνει και με την Ελλάδα και με τη Γαλλία  ούτως ώστε να δημιουργηθεί εκείνος ο άξονας προστασίας αυτής της χώρας.

Αυτό θέλει πάρα πολλή δουλειά από την εξωτερική πολιτική και την αμυντική πολιτική της χώρας.

“Ασχολούμαι με την πολιτική, γιατί βλέπω τα αδιέξοδα πολύ μεγάλα στη Χώρα”

Aπό δω και πέρα που θα δούμε τον Κώστα Μαρκόπουλο αν θα συνεχίσει να ασχολείται με την πολιτική ζωή εντός κάποιου κόμματος;

Από ότι καταλάβατε από την συνέντευξη που σας έδωσα ζω μέσα στην πολιτική, παρακολουθώ την πολιτική σε καθημερινή βάση και λόγω της προϊστορίας μου έχω τη δυνατότητα να μιλώ με τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης τις βραδινές ώρες και να έχουμε τις δικές μας συζητήσεις.

Το ότι δεν είμαι  σήμερα στην Βουλή, το ξέρουν όλοι, δεν χρειάζεται να το επαναλάβω.

Αυτό όμως δεν μπορεί να μου αφαιρέσει από μέσα μου ούτε τη γνώση, ούτε την εμπειρία, ούτε την ενημέρωση, ούτε τη διάθεση να ασχοληθώ με τα κοινά, αλλά ,θα συνεχίσω να είμαι στην πολιτική. Δεν είναι της ώρας να πούμε το επόμενο μετερίζι. Με ρωτήσατε για κόμματα εγώ κ. Μπαρσάκη είμαι Νέα Δημοκρατία, γεννήθηκα στην Νέα Δημοκρατία, ωρίμασα στην Νέα Δημοκρατία, βοήθησα την Νέα Δημοκρατία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχω εξαιρετικά καλές σχέσεις με πάρα πολλούς ανθρώπους που ανήκουν σε άλλα κόμματα και στην Εύβοια και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Γιατί πολύ απλά οι ανθρώπινες σχέσεις δεν έχουνε να λογαριαστούν ή να οριοθετηθούν από τις ιδεολογικές καταβολές, γιατί σοβαροί άνθρωποι υπάρχουν παντού. Άρα επομένως εγώ ιδεολογικά είμαι ένας λαϊκός δεξιός, ένας άνθρωπος ο οποίος πιστεύω στην φιλελεύθερη οικονομία αλλά με λαϊκότητα σε ότι αφορά την κοινωνική πολιτική και πολύ κοντά στους ανθρώπους. Πιστεύω πολύ βαθιά στη δημοκρατία και πιστεύω πάρα πολύ βαθιά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης που έρχεται να ικανοποιήσει τους πιο βασικούς, τους πιο ανθρώπινους και τους πιο καθημερινούς στόχους και απαιτήσεις των ανθρώπων.

Δεν σκέφτομαι να αλλάξω ακόμα γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει και κάποιο άλλο κόμμα το οποίο να μου γυαλίζει αυτή τη στιγμή. Βέβαια πρέπει να σας πω ότι υπάρχει πάρα πολύς κόσμος ο οποίος, άσχετα με το τι ψήφισε αυτή τη στιγμή είναι πολιτικά χωρίς στέγη.

Αυτό είναι ένα περίεργο φαινόμενο το οποίο θα το δούμε να ξεδιπλώνεται τους επόμενους μήνες στην Ελλάδα. Μέσα σε αυτό το συνονθύλευμα των σκέψεων, των αναλύσεων μου και των προσωπικών μου απόψεων για την πολιτική σκηνή είναι προφανές ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρχουν δικές μου αποφάσεις για το που θα κατευθυνθώ την επόμενη φορά.

Αυτό που σας διαβεβαιώ , θα είμαι παρών. Δεν ζω από την πολιτική, δόξα το Θεό έχω δουλειά και σπουδές και το ξέρουν όλοι ότι είμαι ένας γιατρός χειρουργός θώρακος και αγγείων που ασχολούμαι σε καθημερινή βάση με τους ασθενείς μου όχι μόνο από την Εύβοια και την Αθήνα αλλά και από ολόκληρη την Ελλάδα.

Ασχολούμαι με την πολιτική, γιατί βλέπω τα αδιέξοδα πολύ μεγάλα στη Χώρα, ασχολούμαι με την πολιτική γιατί νιώθω τις αγωνίες των ανθρώπων και την απογοήτευση που νιώθουν μερικές φορές γιατί βάζουν ψηλά τον πήχη και μονίμως περνάνε από κάτω και επομένως με αυτές τις σκέψεις και με αυτές τις αναζητήσεις νομίζω, ότι σύντομα, θα μπορούμε να πούμε που θέλει να βοηθήσει ο Κώστας Μαρκόπουλος αυτή τη χώρα και αυτούς τους πολίτες της Ελλάδος, της Εύβοιας, της Στερεάς και θα δούμε…