Καθηλωτικός ο Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος για ακόμη μια φορά… [BINTEO]

ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΩΡΕΩΝ ΦΙΛΟΘΕΟΣ

Συνέντευξη παραχώρησε πρόσφατα ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος στο aparchi.gr.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Με τον γνωστό του χαρισματικό τρόπο εξήγησε αρκετά θέματα που αφορούν την εκκλησία σε σχέση με την δύσκολη εποχή που διανύουμε, όπως η θεία μετάληψη την εποχή του κορονοϊού αλλά και το πόσο παρεξηγήσιμη μπορεί να φαίνεται η έννοια της παράδοσης στα μάτια του κόσμου…

“Πολλές φορές η εκκλησία ταυτίζεται με την έννοια της παράδοσης με την αρνητική της σημασία, κατηγορείται δηλαδή από πολλούς ότι αρνείται να εξελιχθεί και να προσαρμοστεί στα δεδομένα της εποχής. Η εκκλησία όμως γνωρίζει καλά ότι δεν μπορεί να αρνηθεί σε καμία περίπτωση την παράδοσή της, διότι αυτή η παράδοση κουβαλάει μέσα της εμπειρίες και βιώματα αιώνων. Η παράδοση λοιπόν, δεν είναι απλώς κάτι το οποίο διατηρούμε οι χριστιανοί από συνήθεια, ή από προσπάθεια μίμησης του παρελθόντος, αλλά είναι κάτι το οποίο εκφράζει την ζωή της εκκλησίας.”

“Συχνά οι Χριστιανοί νομίζουν ότι η προσκύνηση του αντιχρίστου είναι κάτι που αφορά μόνο έναν μελλοντικό κίνδυνο του ανθρώπου, όμως η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που προσκυνούμε και ικανοποιούμε τα πάθη μας, προσκυνούμε τον αντίχριστο. Ποια είναι τελικά η ταυτότητα της Εκκλησίας; Για ποιον λόγο υπάρχει; Σίγουρα όχι για να λύνει προβλήματα πρόσκαιρα και ανούσια, τα οποία μπορούν να λύσουν και κάποιες κρατικές υπηρεσίες. Σίγουρα όχι για να εξασφαλίζει ένα “εισιτήριο” για μια αόριστη αιωνιότητα.”

“Η Θεία Ευχαριστία είναι ο τρόπος με τον οποίο ο άνθρωπος μπορεί να κοινωνήσει τον ίδιο τον Θεό, να ενωθεί με εκείνον και κατ’ επέκταση με τους αδελφούς του, είναι το ύψιστο δώρο που έχει δοθεί από τον Θεό στον άνθρωπο. Σε κάθε Θεία Ευχαριστία που τελείται είναι παρών ο ίδιος ο Θεός και δια Πνεύματος Αγίου μεταβάλλει το ψωμί και το κρασί σε Σώμα και Αίμα του ίδιου του Χριστού.”

“Η φετινή Μ. Τεσσαρακοστή είναι βέβαιο πως είναι αρκετά διαφορετική από ό,τι έχουμε συνηθίσει, λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί εξ αιτίας της πανδημίας. Με τις εκκλησίες να δέχονται άλλοτε λιγοστά άτομα και άλλοτε καθόλου πολλοί είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν χάσει την επαφή τους με την εκκλησιαστική ζωή και ακόμη περισσότερο με τις ιδιαίτερες ακολουθίες της περιόδου που διανύουμε.”

Ιστιαία: Απερίγραπτη επίθεση από Τοπικό σύμβουλο στον Δήμαρχος Γιάννη Κοντζιά μπροστά στην οικογένεια του – “Οι εξυπηρετήσεις” τοπικού Διοικητή της Αστυνομίας

Χαλκίδα: Πένθος για την εκπαιδευτική κοινότητα – Έφυγε σε ηλικία 56 ετών η Λουκία Σούρλα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: “Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος” – Κλέφτης παγιδεύτηκε μέσα στο κατάστημα που πήγε να κλέψει [ΒΙΝΤΕΟ]

Έσωσαν σκύλο από βέβαιο πνιγμό – Μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του

“Επικό” άκυρο του Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ στον Άδωνι Γεωργιάδη [ΒΙΝΤΕΟ]

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο