Είδηση για: #,#

Ο Σωτήρης Μπαρσάκης και ο ράπερ Slogan συναντιώνται για μια αποκαλυπτική συνέντευξη.

10 Αυγούστου 2019, 6:33 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Στον Δημοσιογράφο Σωτήρη Μπαρσάκη παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντυεξη ο γνωστός Ράπερ Slogan. Μιλά για την Ζωή του, την μουσική του πορεία και άλλα πολλά.

1)Πως άρχισε όλο αυτό με την Offbeat Records;Από ποιον άρχισε η όλη η ιδέα;

Ήταν κάτι που ήθελα να κάνω εδώ και χρόνια.Πάντα υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού μου να κάνω ένα σωστό Rap Label. Βρήκα τους κατάλληλους συνεργάτες να το υλοποιήσω όταν ξεκίνησα να συνεργάζομαι με την Crystal View.Έπειτα βρήκα τον Benz από Τρίκαλα,τον Esaw από Καρδίτσα όπου είναι και οι Beatmakers μέχρι στιγμής.

Σύστησα τον Saske από Καβάλα και τον Givi από Πτολεμαΐδα που μου έβαλε κάποια κομμάτια στο Studio ο Θανάσιμος όταν έκανα τα sessions του Βασιλιά του Auto-Tune και αμέσως είπα τι φτύνει το παιδί.Βεβαια πριν από όλα αυτά η απαρχή ήταν ένα βίντεο με τον Wolf που έκανα συμμετοχή.

Ο Wolf έστελνε Demos φωτιά στον James την περίοδο που είχαμε το Underground Stars και σκεφτήκαμε πως αυτό θα ήταν το έναυσμα για όλο αυτό που βλέπετε τώρα.Βέβαια η ομάδα μεγάλωσε την πορεία και όσο πάει γίνεται όλο και πιο εμφανές το όραμα. Ειμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω να υλοποιείται ενα παιδικό μου όνειρο.

2)Πες μας λίγα λόγια για τα άτομα που απαρτίζουν την Offbeat αυτή τη στιγμή.

Esaw,Benz(Beatmakers)
Angel Saft,Sherif Francis,Mosquito (Directors)
Slogan,Saske,Givi,Wolf(Rappers)
Αυτός είναι ο κορμός και πίσω από τα «φώτα» είναι άνθρωποι σε διάφορες θέσεις.Επενδυτές,Παραγωγοί,Digital Marketing.Κατάλαβες…

3)Πιστεύεις πως το rap στην Ελλάδα είναι στα καλύτερα του την προκειμένη περίοδο,είναι έτοιμο να χτυπήσει τους λαϊκούς;

Ναι νομίζω δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα πέρα από τα Budgets.Αισθητικά
και σαν κουλτούρα δεν συγκρινόμαστε έχεις πολλά περισσότερα να δεις και να ακούσεις. Ειναι πολύ μεγαλύτερη η προσφορά μας στην κουλτούρα και στην τέχνη. Ειναι πολυδιάστατη και απλώνει κλαδιά σε πολλούς τομείς. Μοδα,Εικόνα,Ήχο,Στίχο. φρέσκιες ιδέες.Δεν είναι απλά ένα σ’αγαπω μ’αγαπας ειμαι καψούρα μου λείπεις…

4)Κάποιοι θεωρούν πως το ραπ και κυρίως το new school δεν χρειάζεται ταλέντο για να το κάνεις.Πες μας λίγα λόγια πάνω σε αυτό.

Τουλάχιστον χαζο επιχείρημα. Αντιθετως. Τα bpm έχουν αλλάξει πρέπει να έχεις περισσότερες ικανότητες να πατήσεις πάνω σωστά. Πλεον υπάρχει μελωδία στην φωνή πρέπει να ξέρεις και νότες και από πλευράς μουσικής παραγωγής είναι επίσης πιο δύσκολο να φτιάξεις κάτι άρτιο.Τα μέτρα η σύνθεση ο προγραμματισμός όλα είναι περισσότερο μουσικά. Ειναι πιο δύσκολο. Μονο οι καλά διαβασμένοι και προπονημένοι ξεχωρίζουν. Ειναι δύσκολο άθλημα!

5)Για πες μας λίγα λόγια για τα video clips στην Ελλάδα.Το επίπεδο έχει ανέβει θεωρείς;

Τα video clips στην Ελλάδα έχουν ανέβει και αυτά επίπεδο και μπορώ να πω πως νιώθω περήφανος που όλο αυτό το άλλαξα εγώ. Έφερα πρώτος το Filming σε βίντεο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο γιατί όχι και σε Παγκόσμιο Level.dummy

6)Για το styling ενός καλλιτέχνη,τι ρόλο παίζει πάνω σε αυτό το είδος η όλη κουλτούρα του ντυσίματος;

Από όταν γεννήθηκε το ραπ, το styling είναι κάτι που πάει μαζί αν θες να έχεις το πακέτο. Ανεκαθεν οι ραπερς είχαν μια ιδιαίτερη αισθητική και στο ντύσιμο και γενικά στην όλη προσέγγιση τους στα clips και στο πως θα παρουσιαστούν στο κοινό.Τα Sneakers,τα καπέλα,τα chains όλα είναι μέρος της προσωπικότητας σου.Το styling είναι άποψη και είναι δήλωση του τι είσαι,τι μήνυμα θες να περάσεις και τι θες να δηλώσεις στην τελική.

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.