Συνέντευξη του epimtx aka Γιάννη Σκουρλή στον Σωτήρη Μπαρσάκη

epimtx Συνέντευξη Eviathema.gr

Ο epimtx ή αλλιώς Γιάννης Σκουρλής είναι 26 χρονών και ασχολείται αρκετά χρόνια με την μουσική βιομηχανία της Ραπ και Χιπ Χοπ μουσικής ενώ τα τελευταία χρόνια είναι δημιουργός Motivational Videos ενώ διατηρεί και την δική του εταιρία παραγωγής βίντεο.

“Ανοίγεται” στον Σωτήρη Μπαρσάκη και το eviathema.gr και μιλάει για την ζωή του, την μουσική και τα βίντεο σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη….

Σωτήρης Μπαρσάκης: Γιάννη για αρχή, πες μου λίγα λόγια για την ζωή σου και πως προέκυψε το ψευδώνυμο epimtx;

epimtx: Ονομάζομαι Γιάννης Σκουρλής και πρόσφατα έγινα 26 (28/9/1994) . Γεννήθηκα στη Αθήνα και μένω στα δυτικά προάστια του Πειραιά.

Ασχολούμαι με την μουσική από τα πρώτα παιδικά χρόνια και μετά το λύκειο είναι ένα από τα επαγγέλματα μου. Εργάστηκα σε γνωστή τράπεζα της Ελλάδας για κάμποσο καιρό αλλά δεν με κέρδισε ο τομέας αυτός. Από το 2017 και μετά διατρέχω δική μου εταιρεία παραγωγής βίντεο, όπου είναι και το main επάγγελμα μου. Ασχολούμαι με τα μουσικά βιντεοκλίπ, και τις διαφημίσεις.

ΤοMatrix είναι το όνομα του συγκροτήματος μου το οποίο αποτελείται από εμένα (Epi) και τον Snis.Τοnickname μου όλα αυτά χρόνια ήταν και είναι Epi, απλά λόγω νομικών θεμάτων και επειδή υπάρχει και σε άλλη χώρα άτομο αρκετά δημοφιλής όσο, εγώ με το ίδιο όνομα, για να αποφύγω τυχόν παρεξηγήσεις άλλαξα ελάχιστα το ψευδώνυμο μου.

Στην ουσία είναι ένας συνδυασμός του ψευδώνυμου μου με το συγκρότημα μου. Το συγκεκριμένο όνομα μου το έχουν κολλήσει από τότε που ήμουν μικρός…Και προέρχεται από την λέξη ‘’Επιβήτορας’’..(Γέλιο)…Για πολλά χρόνια μου είχαν βγάλει αυτό το παρατσούκλι. Το έκοψα και έμεινε το Epi.

Συνέντευξη του Mad Clip στον δημοσιογράφο Σωτήρη Μπαρσάκη

epimtx συνέντευξη

Σωτήρης Μπαρσάκης: Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με την μουσική και τι δυσκολίες αντιμετώπισες; Αγαπημένοι καλλιτέχνες;

epimtx: Ξεκίνησα να γράφω μουσική από τότε που ήμουν 10 χρόνων λόγω του πατέρα μου που ασχολούταν και αυτός ημιεπαγγελματικά. Από τα εφηβικά μου χρόνια μέχρι και το λύκειο είχα κάποιες δουλειές αλλά δεν μπορούσες να τις χαρακτηρίσεις επαγγελματικές.

Στα 15 μου χρόνια είχα την πρώτη μου δισκογραφική δουλειά με γνωστό περιοδικό της εποχής σε συνεργασία με τον δημοφιλή ράπερ Μηδενιστή. Μετά το λύκειο ξεκίνησε η επαγγελματική μου καριέρα. Το 2013′ ιδρύω με τον Snis το Matrix και από τότε όλα πήραν τον δρόμο τους. Στο κανάλι μπορείς να βρεις κομμάτια που έχουν μεγαλώσει μια ολόκληρη γενιά .

Για παράδειγμα το ΄΄ Ότι άφησες μισό, ότι έμεινε μισώ΄΄ που κοντεύει τα 4 εκατομμύρια views και το Kάτι που να σου μοιάζει. Κομμάτια όπως αυτά στιγμάτισαν μια συγκεκριμένη εποχή με ένα εναλλακτικό Hip-Hop από αυτό που βλέπαμε τόσα χρόνια. ΈναHip-Hop που δεν μίλαγε για αλητείες όπως τα άλλα τραγούδια αλλά περίγραφε και ανάλυε συναισθήματα. Από το 2013 μέχρι και το 2018 που μπήκα στρατό είχαμε γυρίσει με lives σχεδόν την μισή Ελλάδα.

Δυστυχώς ή ευτυχώς πλέον ακολουθούμε και οι 2 την solo καριέρα μας. Το φετινό καλοκαίρι βγήκαν τραγούδια τα οποία γίναν trend πάρα πολύ γρήγορα και παίχτηκαν σε αρκετά clubs της Ελλάδας. Μέχρι το 2016-17 το είδος μουσικής που κάναμε δεν ήταν ευρύτερα γνωστό στο κοινό. Οπότε σίγουρα δεν μπορούσες να πεις ποτέ ότι είναι το επάγγελμα σου.

Κανείς δεν σε έπαιρνε στα σοβαρά μέχρι που έγινε μόδα. Θυμάμαι ακόμα και στο σχολείο, είτε άκουγες είτε έκανες Ραπ, όλοι σε παίρναν στην πλάκα. Πίσω από την πλάτη μας ακουγόντουσαν επιφωνήματα όπως γιο-γιο και άλλες τέτοιες βλακείες. Μας είχαν από μακριά.

Μας κοίταγαν παράξενα. Μεγάλωσα με το παλιό oldschoolhiphop.Σαν δεύτερος πατέρας μου είναι ο Eminem. (Τον έχω tattoo πάνω μου).Από Ελλάδα δεν μπορώ να σου πω πολλούς αλλά μερικοί που με επηρέασαν ήταν οι Fullface,Ladoseκαι Anser.Από καινούριους θα έλεγα Drakeκαι JuiceWRLD (R.I.P).

Σωτήρης Μπαρσάκης: Τι σε έκανε να ξεκινήσεις τα motivationvideo;  Έχεις ζήσει καταστάσεις που περιγράφεις μέσα από αυτά;

epimtx: Τα motivational βίντεο ήταν μια ξαφνική ιδέα που μου ήρθε τη περίοδο που βρισκόμουν στον στρατό Ήθελα με κάποιο τρόπο να περάσω “μηνύματα” και σε άτομα τα οποία δεν άκουγαν τη ραπ μουσική οπότε επέλεξα να μη ‘’ραπάρω΄΄ και απλά να βρω έναν άλλο τρόπο επικοινωνίας με τον κόσμο. Έτσι ήρθαν τα motivational videos.

Το πρώτο βίντεο ήταν το ΄΄2 ζωές΄΄ και το θέμα του ήταν οι δύο παράλληλες ζωές που ζει ένας άνθρωπος. Η μία η κανονική του και η άλλη που φαντάζεται όταν πέφτει για ύπνο. Όταν αυτό το βίντεο βγήκε στο ίντερνετ δεν περίμενα να γίνει τέτοιος πανικός. Το βίντεο απέκτησε τρέλα νούμερα σε views και κοινοποιήθηκε από χιλιάδες ανθρώπους μέσα σε λίγες ημέρες.

Ξύπνησα ένα πρωί και δικοί μου άνθρωποι από όλες τις ηλικίες όπως οι γονείς μου με παίρναν τηλέφωνο και μου λέγαν πως τους σταματούσαν στον δρόμο για να τους πουν για εμένα.

Ξαφνικά από ένα target group της τάξεως 13-25 κατέληξα να με γνωρίζουν άτομα και σε πιο μεγάλες ηλικίες. Το βίντεο αυτό σηματοδότησε μια αρχή νέου content αντίστοιχου χαρακτήρα και όσο περισσότερα βίντεο βγαίναν όλο και περισσότερος κόσμος με γνώριζε.

Τα θέματα τα οποία έχω θίξει σε αυτά τα βίντεο σχετίζονται με καταστάσεις τις οποίες έχω ζήσει σε μικρή ηλικία και ίσως κάποια από αυτά ακόμη και τώρα. Καθημερινά ακούω στοιχειωμένους ανθρώπους, πράγματα και καταστάσεις που εύχομαι να μην υπήρχαν σε αυτό τον κόσμο, αλλά δυστυχώς υπάρχουν.

Επειδή και εγώ σε μικρή ηλικία βίωσα Bullying σε ένα αρκετά μεγάλο βαθμό, σίγουρα θα ήθελα να ακούω έναν Epi εκείνη την εποχή και να με συμβουλεύει για αυτές τις καταστάσεις. Στη ουσία λοιπόν τα βίντεο αυτά τις περισσότερες φορές είναι σαν ΄΄Σούπερ ήρωας΄΄ για κάθε άτομο που τα βλέπει.

 

Σωτήρης Μπαρσάκης: Έχεις επιρροές από το εξωτερικό σχετικά με τα motivationvideo;

epimtx: PrinceAe και Garyvee.

 

Σωτήρης Μπαρσάκης: Τι «πακέτο» πρέπει να έχει κάποιος για να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο;

epimtx: Η αλήθεια είναι πως αν όχι ο πρώτος, ήμουν από τους πρώτους που έφεραν τα Motivationalvideosστην Ελλάδα. Μετά από μερικά βίντεο, λόγω ότι έγιναν viralπαντού, εμφανίστηκαν πολλά άτομα κυρίως μικρής ηλικίας που κάναν το ίδιο.

Δυστυχώς ο σκοπός τους δεν ήταν να περάσουν κάποιο μήνυμα μέσα από αυτό, αλλά να γίνουν γνωστοί και να αποκτήσουν likes.Στους περισσότερους μπορείς να διακρίνεις την ημιμάθεια από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Θεωρώ πως κάποιος που θέλει να ξεκινήσει τέτοια βίντεο πρέπει σίγουρα να έχει βιώσει κάποια πράγματα και ο μοναδικός σκοπός του να είναι να βοηθάει άτομα μέσα από αυτά.

DSC01637 scaled

Σωτήρης Μπαρσάκης: Λίγο καιρό πριν σε βίντεο σου ασχολήθηκες με το bulying μέσω διαδυκτίου και πιο συγκεκριμένα μέσω των socialmedia; Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί πολλούς νέους και όχι μόνο. Πες μου την άποψή σου για τα social γενικά, θετικά/αρνητικά και πως αντιμετωπίζει κάποιος αν του τύχει κάτι παρόμοιο;

epimtx: Δεν θέλω να φανώ boomerκαι να αρχίζω να λέω ότι τα socialmediaκάναν κακό στην ζωή του ανθρώπου και άλλα τέτοια. Καλώς η κακώς είναι μέσα στη ζωή μας και πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτά. Εγώ προσωπικά μέσα από αυτά δουλεύω. Χωρίς αυτά δεν θα είχα ούτε τα προς το ζην.

Είναι ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό. Πιο συγκεκριμένα πήρε διάσταση λόγω των γνωστών υποθέσεων δημόσιων προσώπων. Είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια, ιδιαίτερα στα χρόνια του διαδικτύου. Στις περισσότερες περιπτώσεις το θύμα είναι γυναίκες.

Το πιο γνωστό σενάριο είναι αυτό που κάποια προηγούμενη σχέση, από ζήλια δεν ξέρω και εγώ από τι, θέλει να κάνει κακό στη παλιά του σχέση. Έτσι συναντάμε το ίδιο σκηνικό κάθε φορά. Προσωπικές στιγμές αναρτώνται ή στέλνονται στο ίντερνετ με αποτέλεσμα να δημιουργείτε μια κατάσταση στην οποία το θύμα εκτίθεται δημοσίως χωρίς την άδεια του.

Οι γυμνές φωτογραφίες είναι κάτι καθημερινό πλέον. Η γενιά αυτή έχει μάθει στο λεγόμενο ΄΄Sexchating’’.

Όταν μιλάμε για μικρές ηλικίες τα πράγματα είναι επικύνδινα. Το κορίτσι δεν μπορεί να διανοηθεί το τι μπορεί να γίνει στέλνοντας μια τέτοιου είδους φωτογραφία. Τη στέλνει γιατί έχει την ανάγκη να νιώσει ικανοποίηση για το σώμα της καθώς και να εκλάβει το θαυμασμό από το αντίθετο φύλλο. Στην ουσία το κάνει αυτό για να κερδίσει τον άλλον. Από την άλλη τα αγόρια χρησιμοποιούν το λεγόμενο fake έρωτα για να πάρουν αυτές τις φωτογραφίες.

Τις περισσότερες φορές ο σκοπός τους είναι να τις δείξουν στα κοντινά τους άτομα. Έτσι μέσα σε λίγα λεπτά μπορεί να καταστραφεί η ζωή ενός ατόμου. Δυστυχώς τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει δικαιοσύνη γιατί δεν υπάρχουν τα νομικά πλαίσια στα social media.

Έχουμε ευθύνη και εμείς όμως σε όλο αυτό. Πρέπει να βοηθήσει στο θέμα όλη η κοινωνία, από την οικογένεια μέχρι και το σχολείο. Δεν μπορεί για παράδειγμα να βλέπουμε εργοδότες να μην προσλαμβάνουν κοπέλες στη δουλειά για αυτό το λόγο ή να παρενοχλούν σεξουαλικά για αυτό το λόγο.

Εν κατακλείδι είναι τεράστιο θέμα. Αυτό που έχω να πω είναι να μη φοβηθεί κανένας κανένα εκφοβισμό είτε αυτός είναι στο ίντερνετ είτε έξω. Μίλα μην αφήσεις κανένα να εκθέσει τη ζωή σου.

Δέχεται αρνητικά σχόλια από haters γενικά;

epimtx: Λόγω της μουσικής μου καριέρας στη ραπ, δυστυχώς είμαστε ένας είδος μουσικής που χωρίς αυτά δεν μπορούμε. Πολλές φορές υπάρχουν σχόλια και κριτικές που ξεπερνούν τα όρια μιας ορθολογική κρίσης και καταλήγουν χυδαία. Η αλήθεια είναι ότι όταν ήμουν σε πιο μικρή ηλικία επηρεαζόμουν αρκετά από αυτα.

Όσο μεγαλώνεις βέβαια καταλαβαίνεις ότι είναι απλά λόγια από ανώνυμα προφίλ. Το καλό με τα motivationalvideo είναι ότι σπάνια θα βρεις κάποιο hatecomment. Έτσι καταλαβαίνουμε πολλά από αυτό. Αυτοί που κριτικάρουν τη ζωή σου και αυτά που κάνεις έχουν πρόβλημα με τη δική τους ζωή, για αυτό ασχολούνται με εσένα.

Η συμβουλή που δίνω είναι να μη κοιτάς ποτέ τα σχόλια σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα.

 epimtx Συνέντευξη

Σωτήρης Μπαρσάκης: Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο σου single «BuenoPapi». Πες μας λίγα λόγια για αυτό.

epimtx: Το BuenoPapi είναι ένα κομμάτι που θεωρώ ότι είναι ένα από τα καλύτερα μου κλιπς, αν όχι το καλύτερο. Φέρνει όλο το ερωτικό στυλ που θέλω να φέρω στην Ελλάδα. Καταφέραμε με την ομάδα μου να βγάλουμε ένα τρομερό αποτέλεσμα.

Δυστυχώς τις πρώτες μέρες έφαγε flag στο Youtube με αποτέλεσμα να μην πάρει αυτά που του αναλογούσαν κανονικά. Παρόλα αυτά με πείσμα καταφέραμε και σώσαμε την κατάσταση γιατί είναι ένα κομμάτι που αγαπήθηκε πολύ γρήγορα από τον κόσμο.

 

Σωτήρης Μπαρσάκης: Θέτεις γενικά στόχους στην ζωή σου; Και ποιος είναι ο μεγαλύτερος μέχρι τώρα;

epimtx: Νομίζω πως κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει στόχους στην ζωή του. Χωρίς αυτούς δεν υπάρχει νόημα. Θυμάμαι πιτσιρικάς έβλεπα μια σειρά, δεν θυμάμαι καλά το όνομα της, που έδειχνε έναν τραγουδιστή δημοφιλή να ξυπνά και να έχει στούντιο σπίτι του,fansκτλπ.Πάντα ήθελα κάτι τέτοιο.

Μετά από χρόνια ξαναείδα στην τηλεόραση την σειρά και θυμήθηκα…Τελικά τα κατάφερα…Κάθε μέρα και άλλος ένας στόχος. Δεν νομίζω πως θα σταματήσω ποτέ. Νομίζω ο μεγαλύτερος μου στόχος ήταν να μπορώ να βοηθάω άτομα. Είτε με τη μουσική, είτε με τα βίντεο.

Σωτήρης Μπαρσάκης: Κάποια από τα βίντεο σου πλέον μπαίνουν στις τάσεις του youtube. Πως αισθάνεσαι για αυτό;

epimtx: Σχεδόν όλα τα βίντεο έχουν βρεθεί στις τάσεις του youtube.Νομίζω στοχεύουμε με την ομάδα μου σε κάτι τέτοιο, γιατί βλέπει τα βίντεο όλο και περισσότερος κόσμος.

Δεν είναι κάτι σαν βραβείο. Είναι ένας τρόπος μετάδοσης σε περισσότερο κόσμο. Ποτέ μου δεν το είδα έτσι. Φαίνεται ποιοι ασχολούνται με τα Instagramβραβεία και τα νούμερα. Έχω βγάλει βίντεο που τα παίζουν σε σχολές οδηγών. Δεν πανηγύρισα ποτέ για κάτι τέτοιο.

 

Σωτήρης Μπαρσάκης: Επισκέπτεσαι συχνά Χαλκίδα. Σου αρέσει γενικά και τι σου αρέσει περισσότερο;

epimtx: Πολλοί έχουν την εντύπωση πως κατάγομαι από την Χαλκίδα επειδή με βλέπουν πάρα πολύ συχνά στην περιοχή. Η αλήθεια είναι πως οι παππούδες μου έχουν εξοχικά εκεί και από μικρή ηλικία είναι σαν δεύτερο μου σπίτι. Μπορείς να με βρεις πάρα πολλά Σαββατοκύριακα ακόμα και τον χειμώνα.

Εκτός αυτού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου, στον τομέα της διοίκησης και οικονομίας και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα Λογιστικής, στα Ψαχνά Ευβοίας. Οπότε ναι μπορείς να πεις πως έχω ψυχή Χαλκιδαίου. Δεν μπορώ να αλλάξω με τίποτα την παραλία της Δροσιάς…Από 2 χρονών παιδί είμαι εκεί κάθε καλοκαίρι…Έχω πολλούς φίλους και φίλες εκεί. Κάθε καλοκαίρι βρίσκω πάντα χρόνο για τα μέρη αυτά,

 

Σωτήρης Μπαρσάκης: Τι ετοιμάζεις αυτό το διάστημα; Τι να περιμένουμε από εσένα;


epimtx: Στο κοντινό μέλλον ο κόσμος να περιμένει πολλά motivationalvideos καθώς και διάφορα singles σε ανάλογο ηχόχρωμα σαν το Monaco και το BuenoPapi.Mέσα στον Νοέμβριο βγαίνει το Tirana.

Μέσα στο ρατσιστικό καθεστώς που ζούμε θέλουμε να δείξουμε μαζί με τον παλιό μου φίλο ValiantAceότι δεν υπάρχει τίποτα κακό ανάμεσα στις χώρες αυτές, Στόχος μου είναι το 2021 να βγει ο πρώτος μου επαγγελματικός δίσκος μέχρι το καλοκαίρι.

Ας ελπίσουμε όλοι να έχει τελειώσει όλη αυτή η κατάσταση με τον ιό και να ξανά γυρίσουμε στις μουσικές συναυλίες. Για το τέλος κράτησα το καλύτερο. Να περιμένετε κάτι μεγάλο στον τομέα των Motivationalvideos. Κάτι που στη Ελλάδα δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Παίρνω το ρίσκο γιατί αν δεν ρισκάρεις στη ζωή, τίποτα δεν έχει ουσία.