Συνέντευξη του ερευνητή UFO Χάρη Κουτσιάυτη: “H ουφολογία είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ανθρωπότητας με παραπάνω από 76 χρόνια ζωής…”

23 Νοεμβρίου 2020, 8:04 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Χάρης Κουτσιαύτης

Ο Χάρης Κουτσιαύτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978, σπούδασε Ειδικός Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου, Ηλεκτρονικός Εγκαταστάσεων και Αυτοματισμού, καθώς και Τεχνικός Οικιακών Υπολογιστικών Συστημάτων.

Με τα UFO άρχισε να ασχολείται από την ηλικία των 10 ετών, συλλέγοντας αποκόμματα εφημερίδων και περιοδικών που αφορούσαν τέτοιου είδους συμβάντα. Έπειτα από μία «παράξενη» θέαση που κατέγραψε σε βίντεο το 2009, δημιούργησε τη διαδικτυακή σελίδα της ομάδας UFOs & ALIENS TRUTH (Greek community) και έκτοτε ασχολείται τακτικά με τις εμφανίσεις UFO.

Περιστασιακά γράφει στα μεγαλύτερα περιοδικά μυστηρίου της χώρας (Μystery, Φαινόμενα -Ελεύθερου Τύπου-, Τρίτο Μάτι), έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές (Vice, Φυγόκεντρος, Κώδικας Μυστηρίων, Ελεύθερος Σκοπευτής, Θεωρίες Συνομωσίας), είναι αρθρογράφος του διεθνή οργανισμού UFO-Hunters.com και head sector στο project ALL στον ερευνητικό οργανισμό GRDiscoνery, ενώ από το 2012 υπογράφει με μία ομάδα νέων ερευνητών το μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα δωρεάν ηλεκτρονικό περιοδικό eT.

Τέλη του 2019, ξεκίνησε την δική του εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή, με τίτλο ΕΞΩΓΗΙΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Μιλάει στο Eviathema.gr και στον Σωτήρη Μπαρσάκη, για το τι είναι τα UFO, την έρευνα που γίνεται για αυτό το θέμα και όλα αυτά σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης…

Σωτήρης Μπαρσάκης: Χάρη, σε ευχαριστώ θερμά για το χρόνο σου.

Για αρχή πες μου πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με την έρευνα για τα UFO και την εξωγήινη νοημοσύνη.

Χάρης Κουτσιαύτης: Eγώ ευχαριστώ για την πρόσκληση και για την ευκαιρία που μου δίνεις να μιλήσω στο Evia Thema, ώστε να γνωρίσουν λίγα πράγματα, για εμένα και την έρευνα της εξωγήινης επισκεψιμότητας, οι αναγνώστες σας.

Ήμουν 10 ετών όταν έπεσε στα χέρια μου ένα απόκομμα εφημερίδας που μιλούσε για την πιθανότητα να μας επισκέπτονται ευφυή όντα από άλλους πλανήτες. Αυτό με ώθησε, να δημιουργήσω μια τεράστια συλλογή αποκομμάτων εφημερίδων και περιοδικών για το εξωγήινο ζήτημα, τα οποία και αποτέλεσαν, πολλά χρόνια αργότερα, και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2009, τη πρώτη πηγή ενημέρωσης της νέο-δημιουργηθείσας ιστοσελίδας μου «UFOs & Aliens Truth Greek community». Βέβαια, ο πραγματικός λόγος όλων όσων έχω κάνει και πρεσβεύσει έως σήμερα, ήταν αυτό που μου συνέβη 9 μήνες πριν αποφασίσω να φτιάξω την ιστοσελίδα. Το ημερολόγιο έγραφε 14 Μαρτίου του 2009, όταν υπήρξα, κατά τύχη, ο ίδιος μάρτυρας ενός αυτόφωτου A.T.I.A. (δηλαδή ενός αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου) που εμφανίστηκε 100 μέτρα περίπου πάνω από την πόλη των Καλαβρύτων, το οποίο μάλιστα κατέγραψα σε βίντεο.

Σωτήρης Μπαρσάκης: Τι είναι ακριβώς τα UFO;

Χάρης Κουτσιαύτης: UFOs (Unidentified Flying Objects) ή Α.Τ.Ι.Α. (Αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα) ονομάζουμε, όλα τα άγνωστα ιπτάμενα φαινόμενα που δεν εξηγούνται με τη λογική και μπορεί να περιλαμβάνουν ακόμα και τα υποθετικά διαστημικά σκάφη αυτών των εξελιγμένων εξωγήινων πολιτισμών. Και λέω “υποθετικά” γιατί η ουφολογία είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ανθρωπότητας με παραπάνω από 76 χρόνια ζωής. Δυστυχώς κανείς δεν μπόρεσε να παρουσιάσει αδιάψευστα στοιχεία έως σήμερα, παρά τις 200.000 καταγεγραμμένες υποθέσεις εμφανίσεων. Φτάνει όμως μόνο μία από αυτές να αποδειχθεί αληθινή για να αποδειχθεί αληθινό και το φαινόμενο…

Σωτήρης Μπαρσάκης: Υπάρχει τελικά ζωή έξω από τον δικό μας κόσμο;

Χάρης Κουτσιαύτης: Λογικά υπάρχει, αφού αυτό μας αποδεικνύει η επανάληψη των πάντων μέσα σε αυτό το τεράστιο οικοδόμημα που ονομάζουμε Σύμπαν. Οι γαλαξίες επαναλαμβάνονται, τα ηλιακά συστήματα επαναλαμβάνονται, οι εξω-γαίες (δηλαδή οι πλανήτες στη σωστή απόσταση από το άστρο τους για να δημιουργήσουν ευνοϊκές θερμοκρασίες για την δημιουργία ζωής) επαναλαμβάνονται, το υγρό στοιχείο, το οξυγόνο, το υδρογόνο, και το άζωτο υπάρχουν διάσπαρτα παντού, οπότε και η οργανική ζωή θα επαναλαμβάνεται. Κι αν υπάρχει διαθέσιμος κι ο κατάλληλος χρόνος για την εξέλιξη αυτής της οργανικής ζωής, -όπου όπως φαίνεται υπάρχει-, τότε μπορούμε να μιλάμε και για άλλα νοήμονα όντα, λιγότερο ή περισσότερο εξελιγμένα από εμάς.

“Οι αστρονόμοι έχουν γαλουχηθεί από τους διάδοχους της Ιεράς Εξέτασης του μεσαίωνα που πίστευαν πως ο θεός έχει πλάσει μόνο τον άνθρωπο…

Σωτήρης Μπαρσάκης: Γιατί γενικά ο κόσμος είναι τόσο δύσπιστος για το φαινόμενο των UFO;

Χάρης Κουτσιαύτης: Γιατί δεν έχει γίνει και δεν γίνεται σωστή ενημέρωση. Οι αστρονόμοι έχουν γαλουχηθεί από τους διάδοχους της Ιεράς Εξέτασης του μεσαίωνα που πίστευαν πως ο θεός έχει πλάσει μόνο τον άνθρωπο, και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν πέσει θύματα της εξαπάτησης των δήθεν ειδικών των προηγούμενων δεκαετιών που εκμεταλλεύτηκαν το φακό, για την προσωπική τους προβολή αλλά και τις παχυλές αμοιβές που δίνονταν για αυτά τα θέματα. Ευθύνες όμως έχει και η ίδια η τηλεόραση, αφού προτιμούσε να καλεί στις εκπομπές αυτά τα εντυπωσιακά τηλεοπτικά “νούμερα” που έφερναν μεγαλύτερη τηλεθέαση από τους σοβαρούς ερευνητές.

Την δυσπιστία αυτή που δημιούργησαν και συνεχίζουν να δημιουργούν όλοι οι παραπάνω, διορθώνουμε οι σοβαρότεροι ερευνητές του σήμερα, στην περίπτωσή μου μέσα από την ευκαιρία που μου δόθηκε με το εγχείρημα του Project ALL στο GRDiscovery για όσους θέλουν να ξεκινήσουν σωστά να ασχολούνται με την ουφολογία, αλλά και τα λοιπά ποιό εξειδικευμένα Μ.Μ.Ε. μου.

Σωτήρης Μπαρσάκης: Κάνε μου μια αναφορά στα πιο σημαντικά περιστατικά που συνέβησαν στην Ελλάδα.

Χάρης Κουτσιαύτης: Στη σύγχρονη Ελλάδα ως σημαντικότερα περιστατικά θα ανέφερα: τη μαύρη πλάκα της Μαλακάσας το 1938, τους Πυραύλους Φαντάσματα το 1946, το αποτύπωμα στη Χρυσοπέτρα του Κιλκίς το 1989, τη συντριβή στον Μέγα Πλάτανο Αταλάντης το 1990, τις μαζικές αναφορές για Α.Τ.Ι.Α. στον Υμηττό το 2012 και το USO του Θερμαϊκού το 2018.

Σωτήρης Μπαρσάκης: Υπάρχουν άνθρωποι που ερεύνησαν το θέμα εις βάθος; Ποιους θεωρείς πιο σημαντικούς;

Χάρης Κουτσιαύτης: Ναι, θεωρώ πολλούς σημαντικούς και δυστυχώς έχουν όλοι πεθάνει. Εν συντομία θα σας αναφέρω… τον αστροφυσικό Καρλ Σαγκάν με το αφυπνιστικό του σύγγραμμα “Τhe Contact” που μάλιστα γυρίστηκε και ταινία με τη Τζούντι Φόστερ, τον πυρηνικό φυσικό Στάντον Φρίντμαν, ο οποίος επανάφερε στο φως την συντριβή στο Ρόσγουελ για την οποία δεν θα γνωρίζαμε τίποτα σήμερα αν δεν ήταν αυτός, και από Έλληνες, τον συγγραφέα ερευνητή Σωκράτη Αικατερινίδη με την θρυλική σειρά βιβλίων του με τίτλο “Εξωγήινα όντα στην Ελλάδα” και τον καθηγητή μηχανικής Παύλο Σαντορίνη με την πασίγνωστη έρευνα του για τους Πυραύλους Φαντάσματα του 1946 και τις μετέπειτα αποκαλύψεις του στα UFOs.

Χάρης Κουτσιάυτης Peter Robins
Ο Χάρης Κουτσιάυτης με τους ερευνητές – συγγραφείς Richard Dolan & Peter Robins

Σωτήρης Μπαρσάκης: Το χειρότερο σχόλιο που έχεις δεχθεί για αυτό που κάνεις πιο είναι; Γενικά λαμβάνεις αρνητικά σχόλια για την δουλειά σου;

Χάρης Κουτσιαύτης: Γενικά, θα σε πει τρελό ο κόσμος αν του μιλήσεις για κάτι που δεν καταλαβαίνει. Κι αμέσως θα σε χλευάσει, σαν αποτέλεσμα της εκπαίδευσής του από τη μήτρα των πληροφοριών που έχει δεχθεί.

Δεν ανησυχώ όμως, ούτε με τρομάζουν τα αρνητικά σχόλια που έχω αρκετά μπορώ να πω, γιατί ασχολούμαι με κάτι υπαρκτό και το τεκμηριώνω σε κάθε απάντησή μου. Μα είναι δυνατόν να υπάρχουμε μόνο εμείς σε αυτό το τεράστιο Σύμπαν; Μα είναι δυνατόν αυτά τα δισεκατομμύρια έτη ύπαρξης του Σύμπαντος να είμαστε ο μόνος τεχνολογικός πολιτισμός που έχει ταξιδέψει έξω από το αστρικό του σύστημα; (Βόγιατζερ 1&2). Αν το έχουμε καταφέρει εμείς μέσα στα πρώτα 100 χρόνια της τεχνολογικής μας ύπαρξης, τι θα έχει καταφέρει ένας άλλος πολιτισμός 1000 χρόνια πιο τεχνολογικά εξελιγμένος;

Σωτήρης Μπαρσάκης: Αυτή τη στιγμή έχεις μια συνεργασία με το GRDiscovery. Πες μας λίγο για αυτό.

Χάρης Κουτσιαύτης: To GRDiscovery είναι η μεγαλύτερη ελληνική πλατφόρμα έρευνας (με τηλεόραση, ραδιόφωνο, περιοδικό, αρθρογραφία, εξορμήσεις) και πολλοί εγχώριοι ερευνητές θα ήθελαν να ανήκουν σε αυτή. Χαίρομαι που είμαι από τους λίγους που δέχθηκα την πρόσκλησή τους για να συμμετέχω στο τεράστιο εγχείρημα τους, δηλαδή την ελεύθερη και ανεξάρτητη ενημέρωση, αλλά και την ανάδειξη του τόπου μας μέσα από την έρευνα και την εξερεύνηση.

Χάρης Κουτσιαύτης

Σωτήρης Μπαρσάκης:  Έχεις σκεφτεί να γράψεις κάποιο βιβλίο;

Χάρης Κουτσιαύτης: Ήδη εδώ και χρόνια, έχω εκδώσει το πρώτο μου ηλεκτρονικό βιβλίο, τους ΟΥΡΑΝΙΟΥΣ ΑΠΟΙΚΙΣΤΕΣ  το οποίο αυτή τη στιγμή είναι 3ο σε αναγνωσιμότητα στην ιστοσελίδα των αυτοεκδοτών. Eπίσης έχω 16 τεύχη με το περιοδικό eT (www.issuu.com/greekuforeview), αρθρογραφώ σε τρεις ιστότοπους, και αυτή τη στιγμή “τρέχω” την ραδιοφωνική εκπομπή ΕΞΩΓΗΙΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ  την οποία δεν θεωρώ ραδιοφωνική αλλά μία ηχητική βιβλιοθήκη γνώσεων. Οπότε αν έγραφα κάποιο βιβλίο θα ήταν μετά την ολοκλήρωση πολλών από των παραπάνω…

Σωτήρης Μπαρσάκης: Αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί με το θέμα των UFO τι πρέπει να κάνει;

Χάρης Κουτσιαύτης: Nα μην πιστεύει στα UFO. Επίσης να μην είναι σκεπτικιστής και να δέχεται κάπου στην άκρη του μυαλού του πως κάποιοι από άλλους πλανήτες είναι εφικτό να ανέβουν στο πλοίο τους και να “ανακαλύψουν την Αμερική”.

Όπως λέω πολύ συχνά, ένας ερευνητής δεν πρέπει να είναι πιστός, γιατί έτσι δεν θα είναι σωστός και αντικειμενικός στις έρευνές του.

Ακολούθησε τα παραπάνω και η αλήθεια είναι εκεί έξω για να την αδράξεις…

Σωτήρης Μπαρσάκης: Χάρη σε ευχαριστώ και πάλι θερμά για αυτήν την τόσο ενδιαφέρουσα συνέντευξη…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.