in

Συνέντευξη του youtuber Νίκου Τυροκομάκη aka Alyx στο eviathema.gr

youtuber Νίκου Τυροκομάκη aka Alyx

Τι σημαίνει το Alyx;

Πριν ξεκινήσω το κανάλι, έψαχνα ένα καλό όνομα, αν ποτέ γίνω γνωστός, να είναι εύκολο κανείς να το μάθει, να το πει και να το θυμάται. Έτσι, λοιπόν, σκέφτηκα ότι τα ονόματα των σκύλων τα θυμάται εύκολα ο καθένας, οπότε σε μια ιστοσελίδα που είχα βρεί τοτε είχε ονόματα σκύλων και εκεί που έψαχνα, μου έβγαλε το όνομα Alyx και το χρησιμοποίησα.

Πως ήταν όταν ξεκίνησες το κανάλι; Τι σου έλεγαν οι συμμαθητές σου και οι γονείς σου;

Οι γονείς μου στην αρχή δεν ήθελαν να φαίνεται το πρόσωπό μου στο Internet, μετά όμως από συζητήσεις, τους έπεισα κι έτσι ξεκίνησε όλο αυτό. Όσο για τους φίλους… οι πραγματικοί μου φίλοι με υποστήριζαν από την αρχή!

youtuber Νίκου Τυροκομάκη aka Alyx

Έχεις ξεπεράσει τους 130.000 subscribers στο youtube. Πως αισθάνεσαι για αυτό; 

Δεν το περίμενα ποτέ όλο αυτό. Είναι πραγματικά εκπληκτικό όλο το συναίσθημα και γενικά η αγάπη που εισπράττω από τον κόσμο καθημερινά. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, συνεχίζω δυναμικά και όσο για τους haters.. ΕΓΩ ΠΡΟΧΩΡΑΩ, ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΕΛΑΩ !!

Έχεις αρκετά βίντεο στο κανάλι σου όπου κάνεις διάφορες πλάκες στους γονείς σου και στη γιαγιά σου. Πως τους φαίνεται;

Όταν τους κάνω την φάρσα και μαθαίνουν στο τέλος ότι είναι για το YouTube, δεν θέλουν γιατί πιστεύουν ότι θα γίνουν ρεζίλι. Μόλις δουν όμως το αποτέλεσμα, τους αρέσει και χαίρομαι πάρα πολύ γι αυτό. Ειδικά με την γιαγιά μου, που είναι μια από τις πιο επιτυχημένες με κοντά 600,000 προβολές.

Όταν βγαίνεις στο δρόμο, σε αναγνωρίζει ο κόσμος; Πως το διαχειρίζεσαι όλο αυτό;

Με αναγνωρίζει αρκετός κόσμος, ειδικά αν πηγαίνω σε άλλη πόλη ( όπως Αθήνα, Ηράκλειο κτλ.. ). Φωτογραφίες, αγκαλιές, ένας χαμός γενικά. Είμαι αρκετά χαρούμενος και πραγματικά τους αγαπώ όλους, τον καθένα ξεχωριστά.

Τι δουλειά θα ήθελες να κάνεις; Πως σκέφτεσαι τον εαυτό σου σε μερικά χρόνια; Τι στόχους έχεις βάλει;

Φέτος μπαίνω στην 3η Λυκείου, η πιο κρίσιμη και δυσκολότερη τάξη αλλά πιστεύω ότι με υπομονή και ένα σωστό πρόγραμμα, όλα θα πάνε καλά. Έχω σαν στόχο να περάσω Πληροφορική, σε σχολή είτε του Ηρακλείου, είτε των Χανίων, είτε της Αθήνας.

Ασχολίες; Αγαπημένη Μουσική;  

Εκτός από το YouTube, παίζω 7 χρόνια μπουζούκι, έχω φτάσει σε ένα πολύ καλό σημείο. Και όσο για αγαπημένη μουσική, ακούω γενικά απ’ όλα αλλά πιο πολύ λαϊκά και ραπ/τραπ.

Σε ευχαριστώ πολύ για αυτήν την τόσο ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Εύχομαι να συνεχίσεις έτσι και να φτάσεις ακόμα πιο ψηλά.

Written by Σωτήρης Μπαρσάκης

Ο Σωτήρης Μπαρσάκης είναι δημοσιογράφος, σχεδιαστής ιστοσελίδων και φωτογράφος. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας πρώην
Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και πληροφοριακών Συστημάτων Αγίου Νικολάου και Μεταπτυχιακός Φοιτητής στο πρόγραμμα Cyber Security / Κυβερνοασφάλειας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
.

Είναι Ιδιοκτήτης του Barsakis Media Group . Από το 2021 είναι μέλος στην Ένωση Ιδιοκτητών Δημοσιογράφων Περιοδικού Τύπου ( ΕΔΙΠΤ ) Από το 2019 είναι τακτικό μέλος της ΕΔΗΠΗΤ. Από το 2016 είναι μέλος της Ένωσης γραφιστών Ελλάδος. Ενώ επίσης είναι και μέλος του Emedia.

Υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός, έχοντας το ηλεκτρονικό ραδιόφωνο rapradio.gr  Με συνεντεύξεις από αρκετούς ράπερ όπως ο Mad Clip και ο Slogan.

Ως ερευνητής ο Σωτήρης Μπαρσάκης για θέματα του ανεξήγητου και θρησκειών έχει γράψει σε αρκετά περιοδικά και εφημερίδες του χώρου της Εναλλακτικής αναζήτησης ενώ διατηρούσε και το ερευνητικό blog εναλλακτικής αναζήτησης strangefiles.net όπου φιλοξενούσε συνεντεύξεις διάσημων ερευνητών όπως ο συγγραφέας και ψυχολόγος Γιώργος Ιωαννίδης, ο Συγγραφέας και Ερευνητής Θανάσης Βέμπος, ο συγγραφέα David Rankine, ο υπεύθυνος επί των θεμάτων UFO της Βρετανικής Κυβέρνησης Nick Pope, ο Ερευνητής επί των θεμάτων αποκρυφισμού Donald Tyson, η μεταφράστρια των Βιβλίων του Harry Potter και συγγραφέας Καίτη Οικονόμου  o πρώην Πράκτορας του FBI Ben Hansen, ο ερευνητής Aaron Leich.

To 2016 δημιούργησε το athensradio.online μαζί με τον ραδιοφωνικό παραγωγό Αλέξανδρο Μολφέση.

Από το 2014 είναι τεχνικός υπεύθυνος του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων. Έχει κατασκευάσει ιστοσελίδες όπως του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, του Γενικού Χειρουργού Διαμαντή Θωμά, της Μελίνας Κανά, του Γιατρού - Ακτινολόγου Γεώργιου Κουμέλλη κα.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Ζωντανή αναμετάδοσή της αυριανής Θείας Λειτουργίας του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου στο Προκόπι Εύβοιας

Γιώργος Κελαϊδίτης: Καταφέραμε σαν Ελλάδα κάτι που κανείς δεν είχε φανταστεί από μια φτωχή, ταλαιπωρημένη και «απείθαρχη» κατά κάποιους χώρα