Βαγγέλης Νάκης V.NAKIS98 PSDM

Βαγγέλης Νάκης: “Όπως προσέχω και αγαπάω τους φίλους μου έτσι ακριβώς προσέχω και εμένα…” – Mια εφ όλης της ύλης συνέντευξη στο eviathema.gr

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Ο  Βαγγέλης Νάκης είναι μόλις 22 ετών και έχει καταφέρει επάξια να κερδίσει την αγάπη του νεανικού κοινού στο Instagram και όχι μόνο μέσα από τις δράσεις κοινωνικού περιεχομένου που διοργανώνει και όχι μόνο.

Κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να δημιουργήσει το κίνημα “Πίσω στα δικά μας” με απώτερο σκοπό να αφυπνίσει τους νέους και όχι μόνο να ευαισθητοποιηθούν για κοινωνικές αδικίες  κλπ. Ενώ πολύ πρόσφατα προστέθηκε στο ανθρώπινο δυναμικό της Δισκογραφικής Εταιρίας Panik Records ως Project Manager. Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελληνικής Rap σκηνής και όχι μόνο.

Για όλα αυτά μιλάει σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης στο eviathema.gr και τον Σωτήρη Μπαρσάκη….

Συνέντευξη του Mad Clip στον δημοσιογράφο Σωτήρη Μπαρσάκη

Σ.Μ.: Βαγγέλη σε ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο σου. Για αρχή πες μου λίγα λόγια για σένα.
Β.Ν.: Κύριε Μπαρσάκη σας ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία και την δυνατότητα που μου δίνετε να ακουστώ. Για όσους δεν με γνωρίζουν ονομάζομαι Βαγγέλης Νάκης είμαι 22 ετών και ζω στην Αθήνα στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. ‘Έχω δύο υπέροχους γονείς και έναν δίδυμο αδερφό.

Σ.Μ.: Αυτή τι στιγμή ασχολείσαι με ένα ευρή φάσμα πραγμάτων, όπως το instagram, είσαι μέλος στην Panik Records, κάνεις Management σε καλλιτέχνες κλπ . Ποια είναι όμως η κύρια ιδιότητα που θες όμως να ξεχωρίζει ως «επαγγελματική ταυτότητα»;
Β.Ν.: Θεωρώ πως δεν έχω βρει ακόμα την επαγγελματική μου ταυτότητα μιας και ακόμα δεν έχω γνωρίσει τον κόσμο της δημοσιογραφίας που τόσο πολύ αγαπώ. Λόγο καθημερινής πιέσεως και του φόρτου εργασίας η ένταξη μου σε μια σχολή κατάρτισης για δημοσιογραφία την παρούσα χρονική στιγμή κρίνεται αδύνατη. Ο τομέας που ασχολούμαι επαγγελματικά τα τελευταία δύο χρόνια είναι το management. Έχω αναλάβει αρκετούς καταξιωμένους καλλιτέχνες της ραπ και ποπ σκηνής συγκεκριμένα τον Fy , Light , Madclip , Dj Stephan , Natasha Kay, Vemily και Liak.

Σε κάθε παιδί που διερωτάται πως βγήκα από όλο αυτό, η απάντηση είναι πολύ απλή. Δεν έψαχνα φίλους, έκανα εμένα τον καλύτερο μου φίλο. Όπως προσέχω και αγαπάω τους φίλους μου έτσι ακριβώς προσέχω και εμένα.

Σ.Μ.:Η παιδική σου ηλικία πως ήταν; Έχεις μιλήσει αρκετές φορές για το bullying και την κοινωνική απομόνωση που είχες βιώσει; Πες μου λίγο για αυτό και πως κατάφερες να μην σε επηρεάζει;
Β.Ν.: Η παιδική ηλικία όπως και κάθε παιδιού θεωρώ πως δεν είναι εύκολη. Ο λόγος πρωτίστως είναι επειδή το κάθε παιδί αναζητά και χτίζει τον χαρακτήρα του, η έντονη εργασιακή απασχόληση των γονέων πολλές φορές οδηγούν στο να μην παιδεύουν τα παιδιά τους από τα νεανικά τους χρόνια. Η έντονη και γρήγορη ζωή πολλές φορές δεν επιτρέπει να μάθουν τα παιδιά από τα πρώτα χρόνια της ενσωμάτωσής τους σε ένα κοινωνικό περιβάλλον λόγου χάριν το σχολείο πως ποτέ και για κανέναν λόγο δεν θα πρέπει να προσβάλλουν, να τρομοκρατήσουν, να κακοποιήσουν σωματικά ή λεκτικά ένα παιδάκι επειδή απλά διαφέρει σε χρώμα, σε ύψος, σε κιλά , σε θρησκεία, σε σεξουαλικότητα από τα υπόλοιπα παιδάκια.
Λόγω της διαφοράς του ύψους μου με τα υπόλοιπα παιδιά στο σχολείο ήταν αρκετά δύσκολο τόσο για εμένα όσο και για τους συμμαθητές μου να θεωρήσουν πως αυτό είναι κάτι εξίσου φυσιολογικό. Ήταν αναμενόμενο όλο αυτό να επηρεάσει την ενσωμάτωση μου στο σύνολο και ουκ ο λίγες φορές με οδήγησε στην κοινωνική απομόνωση, κρατάω τις όμορφες αναμνήσεις και ακόμα και τις μνήμες από την απομόνωση μου διότι ήταν αυτές που με οδήγησαν στο να χτίσω και να αναζητήσω κάθε πτυχή του χαρακτήρα μου.
Σε κάθε παιδί που διερωτάται πως βγήκα από όλο αυτό, η απάντηση είναι πολύ απλή. Δεν έψαχνα φίλους, έκανα εμένα τον καλύτερο μου φίλο. Όπως προσέχω και αγαπάω τους φίλους μου έτσι ακριβώς προσέχω και εμένα.

Σ.Μ.: Ξεκίνησες να ασχολείσαι ενεργά με το Instagramπριν αρκετά χρόνια…Ποιο ήταν το έναυσμα να ξεκινήσεις video– μινι ταινίες για τα κοινωνικά θέματα ;
Β.Ν.: Η γιαγιά μου από μικρό με μάθαινε να προσφέρω χωρίς να λαμβάνω κάτι πίσω. Ως τελευταία επιθυμία είχε να δημιουργηθεί κάτι το οποίο θα μπορούσε μέσα σε λίγα μόλις λεπτά να δώσει χιλιάδες συναισθήματα και μηνύματα.

Βαγγέλης Νάκης V.NAKIS98 PSDM

Σ.Μ.: Ποιο είναι το πιο συγκινητικό μήνυμα που έχεις λάβει για βίντεο σου;
Β.Ν.: Το πιο συγκινητικό μήνυμα που έχω λάβει είναι από την Μ.Γ μαθήτρια και Α.Μ.Ε.Α , είδε την ταινία μικρού μήκους με θέμα τους Α.Μ.Ε.Α και μαζί με την ίδια την είδαν τόσο οι γονείς αλλά και οι συμμαθητές της. Η ταινία προβλήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Λ. στο μάθημα της Γυμναστικής και στο τέλος οι συμμαθητές της αναπαράστησαν την τελευταία σκηνή της ταινίας. Συγκεκριμένα δεκάδες μαθητές με καρέκλες έπαιξαν μπάσκετ με την Μ.Γ γεγονός που έφερε δάκρυα και δύναμη τόσο στην ίδια όσο και σε όσους ήταν παρόν στην υπέροχη ενέργεια αυτών των μαθητών για την συμμαθήτρια της.

Σ.Μ.: Υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αρέσει αυτό που κάνεις;
Β.Ν.: Εννοείται ! Ουκ ο λίγες φορές είναι που δέχθηκα απειλές και κινδύνεψε μέχρι και η σωματική μου ακεραιότητα. Αδυνατώ να κατανοήσω τους λόγους που κάποιος μπορεί να μην θέλει να προσφέρει, παρόλα αυτά εγώ και η ομάδα μου συνεχίζουμε δυναμικά να δημιουργούμε και να προσφέρουμε ανιδιοτελώς γιατί γνωρίζουμε πως είμαστε πολύ περισσότεροι από ότι οι ίδιοι οι hatersφαντάζονται.

Νοιώθω υπέροχα γνωρίζοντας πως τα παιδιά αυτά όντας η νέα γενιά έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους μικρότερους.

Σ.Μ.: Γενικά έχεις μεγάλη επιρροή στο νεανικό ειδικά κοινό με αποτέλεσμα να συσπειρώσεις αρκετούς από αυτούς και δημιουργήσατε μια ομάδα, την PSDM; Πες μου λίγα πράγματα για αυτό; Και πως νιώθεις για αυτή την τόσο ωραία κίνηση;
Β.Ν.: Το κοινό αίσθημα της ανάγκης του να εκμεταλλευτείς την επιρροή που έχεις από τα social media στους νέους με σκοπό να προσφέρεις, να ενημερώσεις αλλά και να κινητοποιήσεις καθώς και το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης ήταν ο λόγος της δημιουργίας αυτής της τόσο ξεχωριστής ομάδας που μετρά σήμερα περισσότερα από 60 μέλη. Νοιώθω υπέροχα γνωρίζοντας πως τα παιδιά αυτά όντας η νέα γενιά έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους μικρότερους. Ευχή μας, να μην υπάρχουμε σε μερικά χρόνια. Είμαστε ακόμα στην αρχή και βρισκόμαστε στις διαδικασίες της οργάνωσης μας, σύντομα θα έχουμε δύο ακόμα ταινίας και μια ηλεκτρονική ιστοσελίδα στην οποία θα παρουσιάζει το έργο, τα μέλη καθώς και όποιος επιθυμεί θα μπορεί να γίνει μέλος σε αυτή την μη κερδοσκοπική κίνηση με μοναδικό γνώμονα τον άνθρωπο. Η στήριξη και η αγάπη που δεχόμαστε καθημερινά είναι τεράστια.

Σ.Μ.: Είναι αρκετά συγκινητικό όλη αυτή η κίνηση πάντως γιατί βλέπουμε ότι υπάρχει έμπρακτη βοήθεια σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, όπως για παράδειγμα όταν η ομάδα επισκέφθηκε την Εύβοια για να βοηθήσει του πληγέντες μετά τις πλημμύρες. Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν χρήματα για την μετακίνηση κλπ. Σας επιχορηγεί κάποιος για όλο αυτό ή είστε μόνοι σε αυτό;
Β.Ν.: Υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι μας στηρίζουν αλλά όχι οικονομικά δυστυχώς, συγκεκριμένα στην Εύβοια μας διέθεσαν 500,00 ευρώ εκ μέρους του PRIMOTHEBRAND και της CAPITALMUSIC το οποίο ποσό διατέθηκε όλο για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία και δόθηκαν στο σύλλογο που τα μάζευε. Επιλέγουμε να δίνουμε χρήματα ακόμα και σε αυτές τις τόσο δύσκολες εποχές από την τσέπη μας γιατί γνωρίζουμε κάλλιστα θα μπορούσαμε να ήμασταν εμείς στην θέση αυτών των ανθρώπων. Δίνουμε από το υστέρημα μας για τα προσωπικά μας έξοδα τόσο για μετακίνηση, όσο και για την διαμονή μας για όσο και όπου απαιτείτε. Ευχόμαστε μια μέρα ο πολιτικός κόσμος να αγκαλιάσει και να στηρίξει την πρωτοβουλία και το έργο της νέας γενιάς.

ΟΜΑΔΑ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
Η ομάδα “Πίσω στα δικά μας” στα Πολιτικά Ευβοίας (Αύγουστος 2020)

Σ.Μ.: Πάμε τώρα σε ένα άλλο κομμάτι. Ανήκεις πλέον στο δυναμικό της PanikRecords, πως ξεκίνησε η συνεργασία σας; Και τι ακριβώς κάνεις στην εταιρία;
Β.Ν.: Η συνεργασία μου επίσημα με την δισκογραφική εταιρία Panik Records δεν μετρά περισσότερες από 60 ημέρες. Ο ρόλος μου στην εταιρία είναι «Project Manager” αναλαμβάνω δηλαδή την καθοδήγηση, την εκπροσώπηση και την γνωστοποίηση του καλλιτέχνη με όποιες ενέργειες απαιτούνται. Κάνω ότι έκανα εδώ και δύο χρόνια σαν ελεύθερος επαγγελματίας δηλαδή, τον manager.

Βαγγέλης Νάκης V.NAKIS98 PSDM

Σ.Μ.: Ποια είναι γενικά τα μελλοντικά σου σχέδια; Τι άλλο θα δούμε από εσένα;
Β.Ν.: Σίγουρα θέλω να αναπτύξω και να αναπτυχθεί η ομάδα μου αλλά και να δημιουργηθούν και μερικές ακόμα ταινίες μικρού μήκους. Σε άμεσο μέλλον θα δημιουργηθούν δύο ταινίες:
– «Δυο ζωές», αφιέρωμα για τα 25 χρόνια του Χαμόγελου του Παιδιού
– «Αγνοείται», με θέμα την εξαφάνιση ανηλίκου
Στόχος μου το PSDMATHENS να γίνει κάποια στιγμή ένα κίνημα από νέα παιδιά και να μετονομάζεται κάθε φορά ανάλογα με την περιοχή που ανήκει η ομάδα λόγου χάριν:
– PSDMSKG
– PSDM CPR
– PSDM ALB
– PSDMχχχ
Στόχος μου είναι οι νέοι να αγαπήσουν τον εθελοντισμό και να γίνουν μέλος σε όλο αυτό, γιατί το αληθινό δεν γίνεται μόνο του.

Σ.Μ.: Σε ευχαριστώ θερμά και πάλι για αυτήν την τόσο ενδιαφέρουσα συνέντευξη, ένα μήνυμα που θες να πείς στους αναγνώστες;
Β.Ν.: Το PSDM είναι μια ιστορία που τώρα ξεκινάει , είναι σελίδες που τώρα γράφονται και πρωταγωνιστής της ιστορίας μπορεί να είναι ο καθένας. Στην «πανδημία» της φτώχειας, της εξαθλίωσης, του ρατσισμού το εμβόλιο.. είμαστε εμείς !

Σωτήρη σε ευχαριστώ θερμά για την ευκαιρία που μας δίνεις να ακουστούμε.