Ζήσης Μπεληγιάννης: “Η φωνή της Χαλκίδας” μιλά αποκλειστικά στο eviathema.gr για τους καλλιτέχνες και τον κορονοϊό.

zisis beligiannis

Ο Ζήσης Μπεληγιάννης είναι ένας άνθρωπος που ασχολείται χρόνια με το τραγούδι και την μουσική, ενώ έχει τραγουδήσει σε πολλά νυχτερινά μαγαζιά. Είναι ο πλέον κατάλληλος να μας πεί μια γνώμη για την κατάσταση που ζούν οι καλλιτέχνες. Οπότε και ο Σωτήρης Μπαρσάκης τον συνάντησε και του έκανε μερικές ερωτήσεις

Στη Χαλκίδα, το νέο κομμάτι του Ζήση Μπεληγιάννη

Κύριε Μπεληγιάννη, αναμφίβολα ένας κλάδος που χτυπήθηκε λόγο του κορονοϊού, είναι αυτός των καλλιτεχνών. Πείτε μας δυο λόγια.

Στηρίζω όλους τους καλλιτέχνες (μουσικούς σύνθετες, στιχουργούς, τραγουδιστές, ηθοποιούς,) κτλ..και θεωρώ ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα μια λύση ούτως ώστε να μπορέσουν να ξαναεργαστούν σύντομα, γιατί αναμφίβολα είναι απαραίτητοι και χρήσιμοι στο κοινωνικό σύνολο, γιατί προάγουν ενότητα, πνευματική εξέλιξη, και πολιτισμό.
Βέβαια αυτό για να γίνει θα πρέπει να στηριχτούν πρώτα οι επιχειρηματίες των χώρων εστίασης, για να μπορέσουν να δώσουν ξανά εργασία στους καλλιτέχνες.

Πείτε μας κατά την γνώμη σας, είμαστε σε καλό σημείο σχετικά με τον κορονοϊό; Ήταν σωστά τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση;

Όσο αναφορά την πανδημία, διαπιστώνω ότι βρίσκεται πλέον σε κατακόρυφη πτώση (τουλάχιστον στη χώρα μας), και πιστεύω πως είναι θέμα χρόνου μέσα στο καλοκαίρι να βγούμε από αυτήν την “πνιγηρή” κατάσταση που μας ταλαιπωρεί σχεδόν 3 μήνες τώρα.
Βεβαία σε αυτό, συνέβαλε και συμβάλλει, και η πολιτεία – κυβέρνηση, που έδρασε αστραπιαία, και στο κατάλληλο τάιμινγκ, άλλα και οι ήρωες γιατροί μας που εργάστηκαν με φιλότιμο και αυταπάρνηση, για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Επίσης συγκινητική υπήρξε και η τήρηση των κανόνων ασφαλείας από τους συμπολίτες μας, που με την ατομική ευθύνη που επέδειξαν οι περισσότεροι, περιορίσαμε τον κορονοϊό, στο ελάχιστο.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, θεωρείτε ότι έκανε ότι έπρεπε για αυτήν την περίοδο;

Θέλω να εκφράσω τον θαυμασμό μου, για τους ανθρώπους της περιφερειακής ενότητας Ευβοίας, στην οποία εργάζομαι, για την άριστη συντονισμένη προσπάθεια που κατέβαλαν και συνεχίζουν να καταβάλλουν, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, με την έγκαιρη και δραστική τους συμβολή, νυχθημερόν, για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, σε όλα τα επίπεδα.

Για το κλείσιμο ένα τελευταίο μήνυμα για τους αναγνώστες μας.

Εύχομαι υγειά και ψυχική δύναμη, σε όλους τους συμπατριώτες μας, καλό καλοκαίρι και καλά μπάνια, πάντα με αρωγούς τους κανόνες ασφαλείας, την ατομική ευθύνη, και τον σεβασμό προς τους συνανθρώπους μας.

#μενουμε ασφαλεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Αγγελής για Θανάση Μπουραντά: Κάποιοι έλεγαν ότι είναι μεγάλος σε ηλικία… Είδαμε πάντως και αυτούς που παριστάνουν τα πολιτικά τζόβενα και επαναλαμβάνουν ότι έχουν τεχνικές γνώσεις να μην λαμβάνουν μέρος ούτε σε μια τηλεδιάσκεψη

Ακούστε το σχόλιο του Σωτήρη Μπαρσάκη στον 96,5 fm 06/05/2020

Γιώργος Τσαπουρνιώτης: Όλοι μαζί να συνεργαστούμε και να δράσουμε, για να σώσουμε τα δάση μας