Ισραήλ: Το Facebook διαγράφει μαζικά fake news για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Μετά από αίτημα της κυβέρνησης, ομάδες που διέδιδαν ψευδείς, παραπλανητικές πληροφορίες, είδαν το περιεχόμενό τους να διαγράφεται

Fake News κορονοϊός Ισραήλ

Το Facebook αφαίρεσε περιεχόμενο που διαδίδει fake news στο Ισραήλ, ενάντια στο εμβόλιο που αντιμετωπίζει τον κορονοϊό, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να ενισχύσει την υποστήριξη για το εμβολιαστικό πρόγραμμα, δήλωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης την Κυριακή.

Το Σάββατο, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έγινε το πρώτο άτομο που εμβολιάστηκε στο Ισραήλ ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι περίπου τα δύο τρίτα των πολιτών θέλουν να ακολουθήσουν.

Χαλκίδα Ευβοίας: “Φίσκα” από κόσμο η Αβάντων το μεσημέρι του Σαββάτου [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι μετά από αίτησή του μέσα στο Σαββατοκύριακο, το Facebook μπλόκαρε και αφαίρεσε δημοσιεύματα από τέσσερις ομάδες που διέδιδαν κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο με «σκόπιμα επιθετικό περιεχόμενο που έχει σχεδιαστεί για να παραπλανήσει για τα εμβόλια».

Μεταξύ των fake news υπήρχαν επιχειρήματα ότι τα εμβόλια θα χρησιμοποιούνταν για να εμφυτευθούν κυβερνητικά τσιπ εντοπισμού στα σώματα των πολιτών, να δηλητηριαστεί και να θανατωθεί μέρος του πληθυσμού ή να προκειμένου όσοι εμβολιαστούν να υποβληθούν εν αγνοία τους σε κάποιο ιατρικό πείραμα, ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση. Εκπρόσωπος του Facebook επιβεβαίωσε ότι τέσσερις εβραϊκές ομάδες είχαν μπλοκαριστεί ως μέρος της πολιτικής της εταιρείας κατά της «διάδοσης παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια».

Χαλκίδα Ευβοίας: Την συνέλαβαν αφού του έκλεψε πιστωτικές κάρτες και έγγραφα από το αυτοκίνητο και έκανε τις αγορές της ανενόχλητη

Ισραηλινοί αξιωματούχοι λένε ότι η χώρα θα έχει αρκετά εμβόλια έως το τέλος του έτους για να προστατεύσει το πιο ευάλωτο 20% του πληθυσμού και στη συνέχεια να άρει ορισμένους περιορισμούς, αλλά ανησυχεί ότι η προσέλευση πολιτών για το εμβόλιο μπορεί να μειωθεί εάν διαδίδονται ψευδείς πληροφορίες.

Το Ισραήλ άρχισε να χορηγεί εμβόλια στο ιατρικό προσωπικό την Κυριακή. Στο Ιατρικό Κέντρο του Τελ Αβίβ, δεκάδες γιατροί και νοσηλευτές χόρευαν καθώς ετοιμάζονταν να δεχθούν την ένεση. Στη συνέχεια θα εμβολιαστούν οι ηλικιωμένοι Ισραηλινοί ή εκείνοι που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ο ευρύτερος ενήλικας πληθυσμός αναμένεται να αρχίσει να εμβολιάζεται στις αρχές του 2021. Με πληθυσμό 9 εκατομμυρίων, το Ισραήλ κατέγραψε 373.368 κρούσματα κοροναϊού και 3.074 θανάτους ενώ έως τώρα έχει επιβάλει δύο εθνικά lockdown και σκέφτεται νέα μέτρα σε περιοχές με υψηλά ποσοστά μολύνσεων.

Mε πληροφορίες από Reuters 

Πηγή lifo.gr

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο