Κυβερνοπόλεμος χωρίς σύνορα – Κυβερνοεπίθεση στην ομάδα Εθελοντισμού PSDM ATHENS

Ομάδα PSDM επίθεση

Δελτίο τύπου εξέδωσε η ομάδα PSDM για πρόσφατες επιθέσεις που δέχτηκαν κάποια μέλη χάνοντας τα προφίλ τους στο Instagram. Κάποια έχουν επιστρέψει στους ιδιοκτήτες όμως κάποιοι άλλοι ακόμη και τώρα δεν τα έχουν ανακτήσει…

Ο Βαγγέλης Νάκης και η ομάδα του συντελούν την μεγαλύτερη μη κερδοσκοπική ομάδα από Influencersπου δρουν με βασικό γνώμονα τον άνθρωπο. Η εθελοντική ομάδα με την επωνυμία “Πίσω στα δικά μας” και την εμπορική επωνυμία “PSDMATHENS” δέχθηκαν κυβερνοεπίθεση την 23η Νοεμβρίου γεγονός που ζημίωσε όλη την κοινότητα.

Διαβάστε εδώ τις αποκλειστικές δηλώσεις του Βαγγέλη Νάκη στο Eviathema.gr για το θέμα των Κυβερνοεπιθέσεων στα μέλη της ομάδας του PSDM

Κυβερνοεπίθεση στην ομάδα Εθελοντισμού PSDM ATHENS Κυβερνοεπίθεση στην ομάδα Εθελοντισμού PSDM ATHENS Κυβερνοεπίθεση στην ομάδα Εθελοντισμού PSDM ATHENS

Ημέρες τρόμου για όλη την κοινότητα του Instagram !

Την 23η Νοεμβρίου τις μεσημεριανές ώρες το πρώτο προφίλ του InfluencerΜαριάνΜαξίν μέλος της ομάδας του PSDMATHENSπέφτει. Σε λιγότερο από 24 ώρες εξίντα προφίλ – μέλη της ομάδας είχαν διαγραφεί από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Instagram.

Άμεση κινητοποίηση υπήρξε από μεγάλους Influencersκαι καλλιτέχνες που έσπευσαν να αναζητήσουν τους λόγους καθώς να βοηθήσουν τους χαμένους λογαριασμούς. Την 24η Νοεμβρίου ο Βαγγέλης Νάκης, ιδρυτής της ομάδας και σε συνεργασία με τις δημόσιες αρχές και ιδιώτες επαγγελματίες στον προγραμματισμό από κάθε πλευρά της Ελλάδας κατάφεραν να διαπιστώσουν πως δεν επρόκειται για κάποια δυσλειτουργία της εν λόγο εφαρμογής ( banwave ) όπως εξαρχής πίστεψε όλη η κοινότητα του Instagramαλλά η κατά συρροή απενεργοποίηση λογαριασμών από κύκλωμα ανηλίκων που ειδικεύονται στην χρήση κακόβουλου λογισμικού.

Οι τέσσερις φερόμενοι ως δράστες ξεσκεπάστηκαν εντός των επόμενων 24 ωρών και καλέστηκαν να λογοδοτήσουν ενώπιον όλων των μελών της μη κερδοσκοπικής ομάδας. Η στρατηγική αυτή κίνηση και αφού τους γνωστοποιήθηκε πως θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και θα κινηθούν όλες οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες, οδήγησε τους δράστες να απευθύνουν ευθύνες προκειμένου να απαλλαγούν από τις νόμιμες κυρώσεις.

 

Δείτε τα αποδεικτικά που τους ενοχοποιούν:

Κυβερνοεπίθεση στην ομάδα Εθελοντισμού PSDM ATHENS Κυβερνοεπίθεση στην ομάδα Εθελοντισμού PSDM ATHENS Κυβερνοεπίθεση στην ομάδα Εθελοντισμού PSDM ATHENS

Κυβερνοεπίθεση στην ομάδα Εθελοντισμού PSDM ATHENSΟ ιδρυτής και εκπρόσωπος της ομάδας Βαγγέλης Νάκης και ύστερα από την κοινού απόφαση συντελεστών και κοινού αποκάλυψε δημόσια τα ψευδώνυμα των hacker και παραχώρησαν την τεχνογνωσία και ένα έγγραφο στο κοινό με την μέθοδο επαναφοράς των λογαριασμών για να βοηθήσουν την κοινότητα να επαναφέρουν τους λογαριασμούς τους.

Δίνοντας σε όλους το μήνυμα πως όταν είμαστε ενωμένοι, τα πάντα είναι δυνατά !

Η ομάδα του PSDM ATHENS γνωστοποίηση πως εξαιτίας των τεσσάρων hacker απενεργοποιήθηκαν συνολικά 1.500 λογαριασμοί και ύστερα από την πολύτιμη βοήθεια τους με την γνωστοποίηση της τεχνογνωσίας έχει απανέλθει το 98% των απενεργοποιημένων λογαριασμών.

PSDM Athens

Στην ομάδα του PSDM ATHENS παραμένουν απενεργοποιημένοι ακόμα 5 λογαριασμοί και επιφυλάσσονται κάθε νόμιμου δικαιώματος δίνοντας σε όλους το μήνυμα πως δείχνουν μηδενική ανοχή απέναντι σε κάθε μορφή εκφοβισμού ακόμα και αν αυτή βρίσκεται στο διαδίκτυο.

PSDM Athens Πολιτικά Ευβοίας PSDM Athens Πολιτικά Ευβοίας PSDM Athens Πολιτικά Ευβοίας PSDM Athens Πολιτικά Ευβοίας

Η ομάδα του “Πίσω στα δικά μας” αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υποστηρικτές του “Χαμόγελου του Παιδιού” και είχε προσφέρει χειρωνακτική εργασία στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας και της Καρδίτσας, ύστερα από τις φονικές πλημμύρες.

Αναζητήστε όλες τις εθελοντικές δράσεις της ομάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

PSDM Athens Πολιτικά Ευβοίας Γιώργος Κελαϊδίτης

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr