in ,

Πρεμιέρα για το πρόγραμμα «Προμηθέας» – Ενίσχυση της καινοτομίας στην Ελλάδα

Ερευνητές θα δουν στην πράξη πώς μπορούν να μετατρέψουν το ερευνητικό έργο τους ή την ιδέα τους σε προϊόντα και υπηρεσίες

PROGRAMMA_PROMITHEAS

Πρεμιέρα κάνει σήμερα, Τρίτη (13/4) το νέο καινοτόμο πρόγραμμα «Prometheus» (Προμηθέας) που έχει στόχο να εκπαιδεύσει Έλληνες ερευνητές στη μεταφορά τεχνολογίας.

Το εν λόγω πρόγραμμα πραγματοποιείται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Science For You-SciFY, σε συνεργασία με τον διεθνούς κύρους αμερικανικό ερευνητικό φορέα SRI International, τον «Δημόκριτο» και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), καθώς και με την υποστήριξη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Λουτρά Αιδηψού – “Λαυράκι” για την Γ ΟΠΚΕ με 500 γραμμάρια ναρκωτικών – Με GPS τα εντόπιζαν οι “πελάτες”

Από τις 13 έως τις 21 Απριλίου δεκάδες ερευνητές από όλη τη χώρα θα δουν στην πράξη πώς μπορούν να μετατρέψουν το ερευνητικό έργο τους ή την ιδέα τους σε προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς επίσης τον ρόλο κρίσιμων παραγόντων όπως η τεχνητή νοημοσύνη.

Σύμφωνα με τη Sci-FΥ, αν και το 2% των αποφοίτων πανεπιστημίου στην Ελλάδα είναι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου, τα περισσότερα ελληνικά διδακτορικά δεν συνδέονται με την καινοτομία, καθώς οι περισσότεροι διδάκτορες ακολουθούν ακαδημαϊκή καριέρα και οι εταιρείες δεν ασχολούνται με διδακτορικά προγράμματα. Επομένως, η καινοτομία που παράγεται σε ερευνητικά κέντρα σπάνια φτάνει στο ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα.

«Διαμάντια κρύβονται μέσα σε συρτάρια ερευνητικών ιδρυμάτων της χώρας και μένουν ανεκμετάλλευτα. Έρευνες που τα αποτελέσματά τους ποτέ δεν έφτασαν στη ζωή μας. Που θα μπορούσαν να κάνουν τη ζωή μας πολύ, πολύ καλύτερη», όπως αναφέρει ο υπεύθυνος Μάρκετινγκ της SciFY, Βασίλης Γιαννακόπουλος όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Μέσα σε αυτά μπορεί να βρίσκονται νέα διαγνωστικά τεστ ή θεραπείες για ασθένειες, νέα υλικά με εκπληκτικές δυνατότητες, ό,τι μπορούμε να φανταστούμε! Και ό,τι δεν μπορούμε… Κι αυτό γιατί οι ερευνητές δεν έχουν εκπαιδευτεί στο πώς να κάνουν την ιδέα τους πράξη, πώς να δημιουργούν προϊόντα, υπηρεσίες, εταιρείες. Πώς να συνεργάζονται για να μας προσφέρουν πραγματικές καινοτομίες.

Ακούμε συχνά πως στην Ελλάδα υπάρχουν εξαιρετικά μυαλά. Με το πρόγραμμα αυτό θέλουμε να απελευθερώσουμε τη δημιουργική ικανότητα ανθρώπων που θέλουν να προχωρήσουν από την έρευνα στην αγορά: Ερευνητών που θέλουν να δημιουργήσουν λύσεις για την κοινωνία, λύσεις που μας προχωρούν όλους ένα βήμα μπροστά. Ερευνητές από τον Δημόκριτο, το ΙΤΕ και άλλους ερευνητικούς φορείς, αλλά και στελέχη νέων spin-offs εταιρειών θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και ελπίζουμε να μας εκπλήξουν», προσθέτει.

Με το πρόγραμμα «Prometheus» δεκάδες ερευνητές από όλη την Ελλάδα θα μάθουν πώς μπορούν να κάνουν την ιδέα τους πράξη, αναπτύσσοντας νέα προϊόντα και υπηρεσίες με σοβαρές προοπτικές αξιοποίησης, πώς να επικοινωνούν την έρευνά τους στο κοινό και σε πιθανούς επενδυτές με τρόπο κατανοητό, καθώς επίσης να αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη και τις προοπτικές που αυτή προσφέρει στον ερευνητικό και επιχειρηματικό χώρο.

Το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει εργαστήρια (workshops) μεταφοράς τεχνολογίας, σεμινάρια τεχνητής νοημοσύνης, online εκπαιδευτικό υλικό και συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring) από έμπειρους μέντορες διεθνούς κύρους.

newsbeast.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Δήμος Καρύστου: Τρεις υπάλληλοι θετικοί στον κορονοϊό

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ψαχνά Ευβοίας: Σοκαριστικό τροχαίο στον Κολοβρέχτη – Ουρά τα αυτοκίνητα [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

Άγριο επεισόδιο στην Χαλκίδα Ευβοίας – Τρόμος για κόρη και μάνα το απόγευμα της Κυριακής

Δήμος Καρύστου: Θετικός Δημοτικός υπάλληλος στον κορονοϊό – Κλειστό αύριο Δευτέρα το Δημαρχείο

Δροσιά Χαλκίδας: Μπούκαραν στο σπίτι και της πήραν τα χρυσαφικά….

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΝΑΙΝΑΞΗ ΑΤΜ2

Χαλκίδα Ευβοίας: Συνελήφθη ακόμη ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που ανατίναζαν ATM

Παμπ λονδίνο κοσμος

ΠΑΝΙΚΟΣ: Οι βρετανοί γέμισαν του δρόμους χωρίς μάσκες – Γλέντι μέχρι πρωίας