Ψηφιακές απάτες και τρόποι αντιμετώπισης

30 Μαρτίου 2023, 5:23 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Χαλκίδα Ειδήσεις Απάτη μέσω facebook

Οι ηλεκτρονικές απάτες τα τελευταία χρόνια είναι πολλές. Εταιρείες και ιδιώτες είναι στο στόχαστρο και οι απόπειρες πλέον είναι καθημερινό φαινόμενο.

Επιμέλεια: Λαμπρινή Ντίμερη

Οι ψηφιακές επιθέσεις-απάτες που συμβαίνουν στην Ελλάδα, έχουν αναδείξει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην αντιμετώπιση τους είναι η απουσία ενημέρωσης των ανθρώπων που κάνουν χρήση και έχουν πρόσβαση σε κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και υπολογιστές.

Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα αντιμετώπισης για να μη βρεθούμε ποτέ θύματα παραβίασης των ηλεκτρονικών και τραπεζικών λογαριασμών μας ή και των κοινωνικών μας δικτύων είναι να ΜΗΝ βιαζόμαστε να κάνουμε ενέργειες που έρχονται με e- mail ή sms μήνυμα.

Ψηφιακές απάτες – τρόποι αντιμετώπισης

Ο Δημήτρης Ευαγγελίου σύμβουλος Ηλεκτρονικής Ασφάλειας TSCM – Antimetron μας παρουσιάζει τους τρόπους με τους οποίους πρέπει να ενεργούμε για να αποκρούσουμε πιθανές παραβιάσεις:

«Οι εταιρείες στην Ελλάδα πλέον δέχονται καθημερινά email, τα οποία είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο που να υποκλέπτουν τους κωδικούς πρόσβασης τραπεζών και των κοινωνικών δικτύων Instagram και Facebook.

Ο σκοπός των επιτήδειων είναι να ξεγελάσουν προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση και με πέντε βήματα να αποσπάσουν χρήματα από τα θύματα τους.

Για να μην βρεθούμε εκτεθειμένοι σε μία τέτοια απόπειρα παραβίασης  πρέπει:

1. Να μη βάζουμε τους κωδικούς των τραπεζικών λογαριασμών ΠΟΤΕ μέσα από κάποιο email που υποτίθεται μας έστειλε η τράπεζά μας.

2. Να ΜΗΝ συνδεόμαστε στα κοινωνικά δίκτυα μέσα από email που μπορεί να έρθει και να μας ενημερώνει ότι ο λογαριασμός μας ή μπλόκαρε ή πάγωσε ή θα διαγραφεί.

3. Να ελέγχουμε προσεκτικά τον αποστολέα σε κάθε email, καθώς είναι αδύνατον ο αποστολέας να κρυφτεί. Στη διεύθυνση του αποστολέα μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε την απόπειρα που
εξελίσσεται.

4. Να αναβαθμίζουμε συχνά το κινητό, το τάμπλετ ή τον υπολογιστή μας, ώστε να έχουμε τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως ακόμα και αν είμαστε θύμα ηλεκτρονικής παραβίασης που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή στις συσκευές και στους λογαριασμούς μας, να απευθυνόμαστε
άμεσα σε εξειδικευμένο σύμβουλο ηλεκτρονικής ασφάλειας.»

Πηγή: www.serresparatiritis.gr

Δείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Εύβοια: Φωτιά στην Χιλιαδού – Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο [ΦΩΤΟ]

Χαλκίδα: 41χρονη λήστεψε και χτύπησε ηλικιωμένη στην μέση του δρόμου

Διάρρηξη σε καφέ στα Ψαχνά Ευβοίας τα ξημερώματα – Η κάμερα έπιασε τον δράστη την ώρα που άδειαζε την ταμειακή μηχανή [ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ]

Ερέτρια: Άτομα ρίχνουν βαρελότα έξω από σπίτι – Βίντεο ντοκουμέντο την ώρα της έκρηξης

Βίντεο ντοκουμέντο – Η στιγμή που ασυνείδητος οδηγός παραβιάζει κόκκινο φανάρι στο κέντρο της Χαλκίδας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Ερέτρια: Τρεις συλλήψεις ανηλίκων για την έκρηξη στο γυμνάσιο την ώρα της εκδήλωσης

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.