in

Το eviathema.gr στα άδυτα του σκοτεινού διαδικτύου – Παραγγελίες δολοφόνων, ναρκωτικών, ψεύτικων κυβερνητικών εγγράφων και άλλα


Συναγερμό είχε σημάνει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πριν λίγες ημέρες εξαιτίας ενός νέου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – απάτη, στο οποίο οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν το όνομα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου, Μιχάλη Καραμαλάκη. Με αφορμή αυτήν την είδηση σας παρουσιάζουμε τις κρυφές πτυχές του διαδικτύου, “μπαίνοντας” στα άδυτα του dark web.

Ο κόσμος που ζούμε δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Καθημερινά συναναστρεφόμαστε με φίλους, συνεργάτες, οικογένεια, όμως παράλληλα κάποιοι σε όλων τον κόσμο κάνουν πραγματηκότητα κάθε άρρωστη σκέψη και επιθυμία μέσω του διαδικτύου. Η διαστροφή σε όλο της το μεγαλείο. Διακίνηση ναρκωτικών, όπλων, ψεύτικων κυβερνητικών εγγράφων, σωματεμπορίας, ακόμα και η συνολική καταστροφή κοινωνική ή επαγγελματική ενός προσώπου. Και όλα αυτά πραγματοποιούνται στην σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου.

Όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα του παγόβουνου το διαδίκτυο χωρίζεται σε 3 επίπεδα.

Το πρώτο επίπεδο είναι αυτό που ο περισσότερος κόσμος έχει πρόσβαση, όπου περιέχονται ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, eshops, ιστοσελίδες παρουσίασης κλπ.

Το δεύτερο επίπεδο είναι λίγο πιο εξειδικευμένο  όπου περιέχονται λίγο πιο ειδικές ιστοσελίδες όπως κυβερνητικοί ιστότοποι, ιστοσελίδες πανεπιστημίων, οργανισμών κλπ.

Το 3 και τελευταίο επίπεδο είναι  το πιο επίμαχο και το πιο δύσκολο στο να έχει πρόσβαση κάποιος. Θέλει εξειδικευμένες, γνώσεις, προγράμματα κλπ ώστε να μπορεί κάποιος να μπει. Σε αυτό το επίπεδο βρίσκονται όλες οι ιστοσελίδες για διακίνηση ότι παράνομων πραγμάτων υπάρχουν στον κόσμο.

Σήμερα θα σας παρουσιάσω αυτήν την σκοτεινή πλευρά, του διαδικτύου μετά από επιτόπια έρευνα, έχοντας πρόσβαση σε τέτοιου είδους ιστοσελίδες, θα σας δείξω φωτογραφικό υλικό από διάφορα “καταστήματα” όπου μπορεί κάποιος να προμηθευτεί όπλα, ναρκωτικά κλπ

Η σύνδεση internet για να μπεις σε αυτές τις σελίδες πρέπει να διαθέτει κρυπτογράφηση, δηλαδή να κρύβεις τα πραγματικά σου στοιχεία καθώς διάφοροι είναι εκείνοι που καραδοκούν ώστε με το που μπεις στην σελίδα τους να σου υποκλέψουν τα στοιχεία και φυσικά δεν θα πρέπει να υπάρξει οποιαδήποτε επικοινωνία με κάποιον από αυτούς.

Η πρώτη σελίδα που επισκέφθηκα ήταν μια η οποία διακινεί όπλα στην Αγγλία. Όπως βλέπετε στο κουτί της παραγγελίας, επιλέγεις την ποσότητα και εννοείται αναφέρει την τιμή σε αγγλικές λύρες και δίπλα σε Bitcoin, το κρυπτογραφημένο νόμισμα που δεν εντοπίζεται και ενδείκνυται για τέτοιες αγοραπωλησίες.

Η δεύτερη σελίδα, είναι σχετική με την αγορά ψεύτικων Αγγλικών διαβατηρίων. Όπως βλέπετε ένα ψεύτικο διαβατήριο αγγλικής προέλευσης κοστίζει 1000 λίρες αγγλικές.

Η τρίτη σελίδα αφορά πλαστά έγγραφα Αμερικής. Ενώ σου δείχνουν την δυνατότητα να επιλέξεις πολιτεία.

Η επόμενη σελίδα αφορά διακίνηση ναρκωτικών. Όπως βλέπεται ένα γραμμάριο κοκαΐνης κοστίζει 75 ευρώ.

Η επόμενη είναι σελίδα ομάδα hacker. Μπορούν για με κάθε αντίτιμο να προσφέρουν υπηρεσίες hacking για οποιαδήποτε ιστοσελίδα, ακόμα και αλλαγές βαθμών σε πανεπιστήμια.

Εκτός από αυτές υπάρχουν 1000άδες ακόμα τέτοιες σελίδες για άλλα παρόμοια παράνομα deals αλλά και για περισσότερο διαστροφικές επιθυμίες όπως η διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Σας συνιστώ ποτέ να μην δοκιμάσετε να μπείτε σε τέτοιου είδους σελίδας. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνες με αποτέλεσμα ανεπανόρθωτης ζημιάς.

 

 

Written by Σωτήρης Μπαρσάκης

Ο Σωτήρης Μπαρσάκης είναι δημοσιογράφος, σχεδιαστής ιστοσελίδων και φωτογράφος. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας πρώην
Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και πληροφοριακών Συστημάτων Αγίου Νικολάου και Μεταπτυχιακός Φοιτητής στο πρόγραμμα Cyber Security / Κυβερνοασφάλειας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
.

Είναι Ιδιοκτήτης του Barsakis Media Group  και δημιουργός των δημοσιογραφικών ιστοσελίδων ενημέρωσης eviathema.gr, eviagossip.gr, eviasports247.gr και efimerida.online. Από το 2019 είναι τακτικό μέλος της ΕΔΗΠΗΤ. Από το 2016 είναι μέλος της Ένωσης γραφιστών Ελλάδος. Ενώ επίσης είναι και μέλος του Emedia.

Υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός, έχοντας το ηλεκτρονικό ραδιόφωνο rapradio.gr  Με συνεντεύξεις από αρκετούς ράπερ όπως ο Mad Clip και ο Slogan.

Είναι ιδιοκτήτης αρκετών ιντερνετικών ραδιοφώνων όπως το entexnoradio.gr, thehouseradio.gr.

Είναι ιδιοκτήτης των mentibune.gr και thewoman.online δύο site ενημέρωσης για τον Άνδρα και την Γυναίκα.

Ως ερευνητής ο Σωτήρης Μπαρσάκης για θέματα του ανεξήγητου και θρησκειών έχει γράψει σε αρκετά περιοδικά και εφημερίδες του χώρου της Εναλλακτικής αναζήτησης ενώ διατηρούσε και το ερευνητικό blog εναλλακτικής αναζήτησης strangefiles.net όπου φιλοξενούσε συνεντεύξεις διάσημων ερευνητών όπως ο συγγραφέας και ψυχολόγος Γιώργος Ιωαννίδης, ο Συγγραφέας και Ερευνητής Θανάσης Βέμπος, ο συγγραφέα David Rankine, ο υπεύθυνος επί των θεμάτων UFO της Βρετανικής Κυβέρνησης Nick Pope, ο Ερευνητής επί των θεμάτων αποκρυφισμού Donald Tyson, η μεταφράστρια των Βιβλίων του Harry Potter και συγγραφέας Καίτη Οικονόμου  o πρώην Πράκτορας του FBI Ben Hansen, ο ερευνητής Aaron Leich.

To 2016 δημιούργησε το athensradio.online μαζί με τον ραδιοφωνικό παραγωγό Αλέξανδρο Μολφέση.

Από το 2014 είναι τεχνικός υπεύθυνος του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων. Έχει κατασκευάσει ιστοσελίδες όπως του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, του Γενικού Χειρουργού Διαμαντή Θωμά, της Μελίνας Κανά, του Γιατρού - Ακτινολόγου Γεώργιου Κουμέλλη κα.

Το 2019 o Σωτήρης Μπαρσάκης ήταν υποψήφιος τοπικός σύμβουλος με τον Γιώργο Ψαθά στο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γιώργος Τσαπουρνιώτης: Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής για όλους όσους αγωνίστηκαν για τα εργασιακά δικαιώματα.

Εύβοια: Οι Κομματικές οργανώσεις ΚΚΕ κατέθεσαν γαρύφαλλα σε Αλιβέρι και Μαρμάρι