Έρχονται νέες αυξήσεις στα συνδρομητικά πακέτα του Netflix – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Το Netflix ετοιμάζεται να αυξήσει ξανά τις τιμές

Το Netflix συνεχίζει να είναι η κυρίαρχη δύναμη στον χώρο του streaming, την ώρα που πολλοί από τους αντιπάλους του καταγράφουν σημαντικές απώλειες τους τελευταίους μήνες.

Η εταιρεία προέρχεται από την αναπάντεχη επιτυχία του προγράμματος διαμοιρασμού επί πληρωμή, διώχνοντας τους ανθρώπους από το να χρησιμοποιούν ο ένας τους κωδικούς πρόσβασης του άλλου. Αυτό τους ανάγκασε να αποκτήσουν δικούς τους λογαριασμούς ή να προστεθούν σε υπάρχοντες λογαριασμούς για επιπλέον χρήματα. Ενώ κάποιοι προέβλεψαν μαζική αποχώρηση από την πλατφόρμα, στην πραγματικότητα η κίνηση αυτή οδήγησε στη μεγαλύτερη αύξηση συνδρομητών του Netflix εδώ και χρόνια.

«Οι αυξήσεις τιμών πήγαν πολύ καλύτερα από ό,τι είχαμε προβλέψει»

Η τελευταία αύξηση τιμών στο Netflix ήταν το 2023 όταν το βασικό πακέτο στις ΗΠΑ αυξήθηκε από 9,99 δολάρια το μήνα σε 11,99 δολάρια το μήνα. Τώρα, οι αναλυτές πιστεύουν ότι μια άλλη αύξηση έρχεται φέτος, και το Netflix έχει ήδη προετοιμάσει τους συνδρομητές για αυτό το ενδεχόμενο.

Ο συν-διευθύνων σύμβουλος του Netflix, Greg Peters, κατά την παρουσίαση των κερδών της εταιρείας για το 4ο τρίμηνο του  2023 δήλωσε: «Εμείς σε μεγάλο βαθμό θέσαμε τις αυξήσεις των τιμών σε αναμονή κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του προγράμματος πληρωμένου διαμοιρασμού επειδή το είδαμε αυτό ως μια μορφή υποκατάστατης αύξησης των τιμών. Τώρα που το ξεπεράσαμε αυτό, είμαστε σε θέση να επαναλάβουμε το είδος της τυπικής προσέγγισής μας προς τις αυξήσεις των τιμών. Οι αυξήσεις τιμών, -μας έχετε δει να το κάνουμε αυτό στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία- πήγαν πολύ καλύτερα από ό,τι είχαμε προβλέψει».

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε άλλες χώρες και θα προσπαθήσουμε να εκτιμήσουμε… πότε θα έχουμε προσφέρει αρκετό νέο περιεχόμενο ψυχαγωγίας για να ζητήσουμε από [τους πελάτες] να πληρώσουν λίγο παραπάνω, έτσι ώστε η εταιρεία να διατηρήσει αυτό το περιεχόμενο και να μπορέσει να επενδύσει σε περισσότερες σπουδαίες ταινίες, σειρές και παιχνίδια για τους συνδρομητές της» πρόσθεσε ο Peters.

Τι ισχύει για την τιμή του Netflix στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα οι τιμές των συνδρομητικών πακέτων του Netflix δεν άλλαξαν το 2023, όταν αυξήθηκαν σε άλλες χώρες.

Αυτήν την στιγμή το Αρχικό πακέτο του Netflix κοστίζει 7,99 ευρώ τον μήνα, το Τυπικό 10,99 ευρώ τον μήνα και το Πλήρες 13,99 ευρώ τον μήνα.

Πηγή