,

Αλυκές: Η παραλία της Χαλκίδας με το ιδιαίτερο απογευματινό φαινόμενο

11 Ιουνίου 2022, 6:19 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Οι κοντινές στην Αττική παραλίες είναι ο,τι πρέπει για τις αποδράσεις του σαββατοκύριακου το καλοκαίρι.

Κάποιες μπορείς να τις απολαύσεις ακόμη και με μια μονοήμερη εκδρομή και άλλες σίγουρα θες δύο μέρες λόγω της απόστασης. Υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο δημοφιλείς ενώ κάποιες έχουν και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν τα φανταζόμαστε.

Όπως για παράδειγμα μια παραλία της Χαλκίδας η οποία είναι δημοφιλής στην περιοχή και έχει ένα ιδιαίτερο απογευματινό φαινόμενο το οποίο δεν γνωρίζουν πολλοί παρά οι ντόπιοι. Το σίγουρο είναι πάντως, εκτός το φαινόμενο, ότι είναι μια παραλία που κεντρίζει το ενδιαφέρον και έχει την αγάπη όσων την επισκέπτονται.

Αλυκές: Η παραλία της Χαλκίδας με το ιδιαίτερο απογευματινό φαινόμενο

Οι Αλυκές είναι μια μεγάλη και αμμώδης παραλία η οποία βρίσκεται σε αρκετά κοντινή απόσταση από την Αθήνα μιας και εντοπίζεται λίγα χιλιόμετρα μόλις έξω από το χωριό Δροσιά του δήμου Χαλκίδας. Είναι μόλις μια ώρα από την Αθήνα και μπορείτε να την εντοπίσετε εύκολα στον χάρτη της Google για να την προσεγγίσετε.

Σε αυτή τη μεγάλη και αμμουδερή παραλία θα περάσετε όμορφα μια ολόκληρη μέρα είτε προτιμήσετε το πιο οργανωμένο κομμάτι της είτε το λιγότερο οργανωμένο. Αν θέλετε μπορείτε να κάτσετε κάτω από τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες αλλά υπάρχει, επίσης, πολύς χώρος για να βάλετε την πετσέτα και την ψάθα σας.

Η παραλία είναι ιδανική και για παιδιά καθώς υπάρχουν φουσκωτά παιχνίδια στη θάλασσα, ακόμη και γήπεδο beach volley. Δεν είναι τυχαία τόσο δημοφιλής παραλία όχι μόνο στην Εύβοια αλλά και σε όσους ξεκινούν από την Αττική για μπάνιο. Ποιο είναι όμως το ιδιαίτερο απογευματινό φαινόμενο που τη χαρακτηρίζει; Στις Αλυκές Χαλκίδας, λοιπόν, ενώ τα νερά είναι αρκετά ρηχά στα πρώτα μέτρα, το απόγευμα θα παρατηρήσει κανείς ότι η θάλασσα βαθαίνει κάπως περισσότερο λόγω του φαινόμενου της παλίρροιας. Και παρότι το φαινόμενο είναι εντυπωσιακό, είναι καλό να το γνωρίζετε αν την επισκεφθείτε με μικρά παιδιά.

Πηγή

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.