Χρονιά ρεκόρ το 2022 για τον ελληνικό τουρισμό – Οι προορισμοί «πρωταθλητές» στις αφίξεις [ΒΙΝΤΕΟ]

Τουρισμός ρεκόρ

Χρονιά ρεκόρ το 2022 σε αεροπορικές αφίξεις για την Ελλάδα με τα Χανιά, τη Μύκονος, τη Σαντορίνη και την Κέρκυρα να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των προορισμών.

Ο Γραμματέας Συλλόγου Εστίασης Μυκόνου Ηλίας Ζησιμόπουλος δήλωσε στον ΣΚΑΙ και τον Δημοσιογράφο Σωτήρη Μπαρσάκη: “Ήταν μια πολύ καλή χρονιά. Μετά από τα δύο χρόνια της πανδημίας προφανώς και υπήρχε αύξηση φέτος τόσο σε αφίξεις όσο και διανυκτερεύσεις στο νησί. Πιστεύω ότι συνολικά το νησί αν το δούμε σαν μια ενιαία επιχείρηση και ο τζίρος του πρέπει να αυξήθηκε ίσως και λόγο του ότι αυξήθηκαν και οι τιμές από κάποια καταλύματα ή από κάποια προϊόντα κοντά στο 10% πάνω από το 19.

O Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων Κέρκυρας Περικλής Κατσαρός τόνισε: “Μπορώ να πω ότι σε κάποιες περιπτώσεις του καλοκαιριού υπερέβη το 19. Υπήρξε πραγματικά μια αναπάντεχη αυξητική τάση των τουριστών στο νησί μας…”

Σύμφωνα με το τελευταίο στατιστικό δελτίο του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου καταγράφηκαν 20,8 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, ξεπερνώντας τα επίπεδα του Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2019.

Στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης σημειώθηκε αύξηση 56,4%, της Μυκόνου 21,6%, της Κέρκυρας 16%

O Βασίλης Τσερώνης, υπεύθυνος ξενοδοχειακής μονάδας δήλωσε: “Υπήρχε σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας μεταξύ των οποίων και η Σαντορίνη μεγάλη αύξηση στις αεροπορικές αφίξεις. Πείτε μας λίγο πως ήταν η φετινή χρονιά το 2022 σε σχέση με το 2019 όσοναφορά τον τουριστικό κλάδο. Σίγουρα ήταν πολύ ανεβασμένα τα πράγματα. Οι πτήσεις όχι απλά αυξηθήκανε, τριπλασιαστήκανε σε πολλές περιπτώσεις. Ειδικά όχι μόνο για την φουλ σεζόν αλλά και περιόδους που άλλες φορές δεν θα λέγαμε ότι είχε τόσο κόσμο. Όπως επίσης υπήρξε και μια μικρή επέκταση φέτος του τουρισμού.”

Ο Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, Μανώλης Γιαννούλης ανέφερε: “Η κίνηση πήγε καλά, θα έλεγα πολύ καλύτερα από τα αναμενόμενα όπως φάνηκε άλλωστε και από τα επίσημα στοιχεία, το αεροδρόμιο Χανίων είχε μια αύξηση περίπου 13,5%, σχεδόν 14% αύξηση σε σχέση με το 2019.”

Μια επιτυχημένη τουριστική χρονιά το 2022 για τους επαγγελματίες του τουρισμού, οι οποίοι ευελπιστούν για τα ίδια αποτελέσματα και το 2023.