Διακοπές στη Σκιάθο: Βουτιές σε παραλίες που θα σας μείνουν αξέχαστες!

skiathos

Έχεις βαρεθεί τις Κυκλάδες και θέλεις κάτι διαφορετικό; Προτιμάς να περάσεις περισσότερο χρόνο στη φύση, να αναπνεύσεις καθαρό αέρα, να ξεφαντώσεις και να πιεις δροσιστικά κοκτέιλ κοντά στη θάλασσα; Τότε η Σκιάθος είναι η ιδανική επιλογή για τις καλοκαιρινές σου διακοπές.

Το νησί έχει πλούσια βλάστηση και φυσική ομορφιά. Επίσης, σφύζει από ζωή τους καλοκαιρινούς μήνες και δέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες, Έλληνες και ξένους, που κατακλύζουν τις πανέμορφες παραλίες της.

Παρακάτω θα βρεις μια λίστα με τις ωραιότερες παραλίες του νησιού των Σποράδων, καθώς και οδηγό σχετικά με το πώς να μετακινηθείς, πού να μείνεις και πού να φας κατά την διάρκεια του ταξιδιού σου!

Oι καλύτερες παραλίες στη Σκιάθο

Κουκουναριές: Το τέλειο μέρος για να βγάλεις selfie με τους φίλους σου 

Η διασημότερη και μεγαλύτερη σε έκταση παραλία του νησιού. Βρίσκεται μέσα σε δάσος, είναι οργανωμένη κι έχει ρηχά και ζεστά νερά. Η άμμος της είναι πολύ λεπτή και χρυσαφένια. Άλλωστε αποκαλείται από πολλούς κι ως «Χρυσή Άμμος».

Koukounaries

Η παραλία «Κουκουναριές» / πηγή: UNSPLASH

Γυμνισμός στη Μικρή Μπανάνα 

Η πιο «ζωντανή» παραλία της Σκιάθου, αγαπημένη τοποθεσία των νέων διασκέδαση και θαλάσσια σπορ. Χωρίζεται σε δύο παραλίες, τη Μεγάλη και τη Μικρή Μπανάνα. Η Μεγάλη είναι η οργανωμένη και η πιο «φασαριώζικη» που συγκεντρώνει περισσότερο κόσμο. Η Μικρή είναι η πιο ήρεμη και εναλλακτική επιλογή, στην οποία μάλιστα μπορείς να κάνεις αν θες και γυμνισμό!

mpanana

H παραλία «Μπανάνα» στην Σκιάθο/ Πηγή: EUROKINISSI

Ρομαντική απόδραση στα Λαλάρια

Πήρε το όνομά της από τα άσπρα βότσαλα που την καλύπτουν, τα οποία οι ντόπιοι ονομάζουν λαλάρια. Περικυκλώνεται από μεγάλους, κατακόρυφους βράχους και τα νερά της είναι πεντακάθαρα. Είναι ανοργάνωτη και η πρόσβαση σε αυτήν παρέχεται μέσω ενός μικρού καραβιού. Φρόντισε να έχεις μαζί σου νερά και τρόφιμα όταν αποφασίσεις να την επισκεφτείς.

Στην περίπτωση που ταξιδέψεις στην Σκιάθο μαζί με το ταίρι σου, προτίμησε να πας στα Λαλάρια το απόγευμα. Η θεά του ηλιοβασιλέματος είναι μαγική!

lalaria

Η παραλία «Λαλάρια» / Πηγή: UNSPLASH

Ηρεμία και ξεκούραση στην Αγία Ελένη 

Βρίσκεται στην δυτική πλευρά του νησιού, κοντά στην Μπανάνα και τις Κουκουναριές. Είναι ήσυχη, με ψιλή άμμο κι έχει θέα στο Πήλιο.

Δροσιστικές βουτιές στον Ξάνεμο

Μικρή αμμουδερή παραλία. Έχει βαθιά και κρύα νερά. Βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο.

Παιχνίδι με το κύμα στο Κάστρο 

Παρόλο που η Σκιάθος έχει ρηχές παραλίες με ήρεμα νερά, το Κάστρο κάνει την εξαίρεση. Αν σου αρέσουν οι παραλίες με κύμα και τους ισχυρούς ανέμους, τότε πρέπει να την επισκεφθείς. Να σημειώσουμε ότι είναι ανοργάνωτη.

kastro paralia

Η παραλία «Κάστρο» / Πηγή: EUROKINISSI

Πώς να πας στην Σκιάθο

Πτήσεις και πλοιά με πολλά δρομολόγια 

Στη Σκιάθο μπορείς να φτάσεις με δύο τρόπους: με πλοίο ή με αεροπλάνο

Ο πιο γρήγορος αλλά και πιο ακριβός είναι το αεροπλάνο. Με μια πτήση από το Αεροδρόμιο της Αθήνας θα βρίσκεσαι στο νησί μέσα σε ένα 40λεπτο.

Με το πλοίο θα κάνεις περισσότερη ώρα, αλλά θα εξοικομήσεις χρήματα. Η Σκιάθος έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα λιμάνια του Βόλου, του Αγίου Κωνσταντίνου και το Μαντούδι. Υπάρχει σύνδεση και με τα υπόλοιπα νησιά των Σποράδων, δηλαδή τη Σκόπελο, τη Γλώσσα Αλονήσσου και το λιμάνι στην Αλόνησσο.

Πού να μείνεις στη Σκιάθο

Οι επιλογές σου είναι αμέτρητες 

Τώρα αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το budget που μπορείς να διαθέσεις κι από την περίοδο που θα αποφασίσεις να ταξιδέψεις. Θα βρεις πάντως από ενοικιαζόμενα δωμάτια μέχρι πολυτελή ξενοδοχεία και βίλες. Το νησί έχει επιλογές για κάθε προϋπολογισμό.

Προσπάθησε πάντως να κλείσεις κάποιο κατάλυμα μέσα στο κέντρο του νησιού. Όλα τα ωραία μαγαζιά, τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα κλαμπ βρίσκονται εκεί.

Αν αποφασίσεις να μείνεις σε ξενοδοχείο εκτός κέντρου, καλό θα ήταν να έχεις αυτοκίνητο.

Μέρη για να φας στη Σκιάθο – Τι να παραγγείλεις

Στην Σκιάθο θα φας το γευστικότερο ψάρι και τα πιο λαχταριστά γλυκά 

Θα βρεις εστιατόρια για όλα τα γούστα και όλες τις γεύσεις. Το νησί έχει πολυ νόστιμο και φρέσκο ψάρι. Αξίζουν πολύ οι ψαροταβέρνες μπροστά στο λιμάνι αλλά και τα μικρά εστιατόρια με ιταλικό φαγητό μέσα στα στενά του κέντρου. Σου προτείνουμε σε κάθε περίπτωση να έρθεις σε επικοινωνία και με κάποιον ντόπιο προκειμένου να αποφύγεις τις τουριστικές «παγίδες».

Μην παραμελήσεις να δοκιμάσεις κατά τη διάρκεια της διαμονής σου κι ορισμένα από τα τοπικά εδέσματα, όπως τη σκιαθίτικη τυρόπιτα, τον σκιαθίτικο μπακλαβά και τα χαϊμαλιά, παραδοσιακό γλυκό των νησιών του Αιγαίου.

tiropita

Η σκιαθίτικη τυρόπιτα ή αλλιώς τυρόπιτα των Σποράδων / Πηγή: EUROKINISSI

Το βράδυ θα βρεις πολλά μαγαζιά με ιδιαίτερα και δροσιστικά κοκτέιλ στη χώρα, δίπλα από το λιμάνι.

Πηγή star.gr