Εύβοια: Τουριστικός προορισμός 4 εποχών

Η Εύβοια ως το δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση νησί της Ελλάδας, αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό διακοπών τόσο για τους Έλληνες όσο και  τους επισκέπτες του εξωτερικού.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Τα τελευταία χρόνια άρχισε να γίνεται γνωστή ως τουριστικός προορισμός τεσσάρων εποχών. Ένα από τα μεγαλύτερα συγκριτικά πλεονεκτήματά της είναι ότι παρά την ανάπτυξη, το νησί της Εύβοιας δεν έχει μετατραπεί σε προορισμό μαζικού τουρισμού και δεν έχει αλλοιωθεί το φυσικό του περιβάλλον.

Η Εύβοια είναι τόπος που παραμένει ακόμη γνήσιος, αυθεντικός  και παραδοσιακός. Βρίσκεται 80 χιλιόμετρα από την  Αθήνα  και το Διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και παρέχει δυνατότητες πρόσβασης τόσο από ξηρά όσο και από θάλασσα.

Η εύκολη οδική πρόσβαση με  τις δύο γέφυρες στην Κεντρική Εύβοια και  τη  σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών-Χαλκίδας, καθώς και τις  έξι πορθμειακές συνδέσεις, την καθιστούν προορισμό αποδράσεων.

Διαθέτοντας  130 μικρές και μεγάλες παραλίες, 235 ξενοδοχεία με 15.700 κλίνες και 6.700 ενοικιαζόμενα διαμερίσματα με 15.000 κλίνες όλων των  κατηγοριών μπορεί να ικανοποιήσει κάθε επισκέπτη.

Η ανεξάντλητη κληρονομιά της, φυσική και πολιτιστική, τα μνημεία της φύσης, οι προστατευόμενες περιοχές φυσικού περιβάλλοντος, οι Περιοχές Δικτύου Natura 2000, οι υδροβιότοποι, τα εννιακόσια χιλιόμετρα ακτογραμμής και τα 1.190 χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης αποτελούν ως τις μέρες μας σημαντικά ορόσημά της.

Η Εύβοια διαθέτει φυσικές ομορφιές, αρχαιολογικά μνημεία και μουσεία, ιαματικές  πηγές, ταπερίφημα  Δρακόσπιτα της Καρυστίας, το απολιθωμένο δάσος και το μουσείο θηλαστικών της  Κερασιάς, το πλήθος Μονών και Εκκλησιών με κορυφαίο τον Ναό του Οσίου Ιωάννου Ρώσου, όπως επισης και γραφικά  χωριά, το δασικό χωριό στη βόρεια Εύβοια, υδροβιότοπους, φαράγγια, ορειβατικά καταφύγια, πεζοπορικές και αναρριχητικές διαδρομές, πίστα ορεινής ποδηλασίας, υποβρύχιες δραστηριότητες, θρησκευτικές διαδρομές, ιππασία, μοναδικές παραλίες,  μοναδική χλωρίδα και πανίδα,  νόστιμες λιχουδιές,  ποικιλία διασκέδασης και πάνω απ΄ όλα την ανθρώπινη ζεστασιά και φιλοξενία. Τέλος, θα μπορέσει κανείς να δει από κοντά το μοναδικό παλιρροιακό φαινόμενο του Ευρίπου.

Γιατί να έλθετε την Εύβοια                                      

– Απέχει 50’ από το αεροδρόμιο των Αθηνών και 65’ από το αεροδρόμιο της Αγχιάλου (Βόλος), που δεν έχει φόρους και είναι πολύ οικονομικό για τσάρτερς.

– Συνδυάζει τις χαρές του νησιού και της στεριάς.

– Έχει δυνατότητα πρόσβασης τόσο από ξηρά όσο και από θάλασσα.

– Η μεταφορά από το αεροδρόμιο προς την Εύβοια γίνεται- σε συνεργασία με τα ξενοδοχεία- σε ειδικές τιμές με πούλμαν, τραίνο και ενοικιαζόμενα ΙΧ.

– Δημιουργεί τη δυνατότητα συνδυαστικών επιλογών επίσκεψης(Ακρόπολη, Δελφοί, Παρνασσός, Σκιάθο, Σκόπελο)