Η «μυστική» παραλία της Εύβοιας με τη σπάνια λεύκη άμμο

ΛΕΥΚΗ ΑΜΜΟ EVIATHEMA

Δεν έχεις ξαναδεί τόσο λευκή άμμο ούτε στις Μπαχάμες.

Η Ελλάδα έχει ομορφιές που δεν τις έχει καμία άλλη Μεσογειακή χώρα. Εδώ έρχονται όλοι οι τουρίστες για να περάσουν τις διακοπές τους και μάλιστα μετά έρχονται κάθε χρόνο σαν repeaters. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Η χώρα μας έχει σπάνιες τοποθεσίες και μέρη που σου μένουν αξέχαστα.

Η Εύβοια αποτελεί έναν από τους πιο κοντινούς και μαγευτικούς προορισμούς. Έχει παραλίες πέρα από κάθε φαντασία και ειδυλλιακά τοπία που δεν βάζει ο νους.

Βγαλμένη μέσα από ένα νησιώτικο τοπίο, διαθέτει γαλάζια και καθαρά νερά και λευκή απαλή άμμο. Πρόκειται για μια σχετικά άγνωστη παραλία για τους περισσότερους καθώς δεν διαθέτει σκιά αλλά είναι κατάλουστη από το φως του ήλιου και περιτριγυρίζεται από επιβλητικούς βράχους. Η παραλία Αρχάμπολη βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της ανατολικής ακτογραμμής της Καρυστίας, στην Εύβοια.

Ένας «κρυφός» θησαυρός με ιστορική και πολιτιστική σημασία είναι η Αρχάμπολη, περιοχή που βρίσκεται 50 χλμ βορειοανατολικά της Καρύστου, μεταξύ των οικισμών Ευαγγελισμός και Θύμι, όπου βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος στον οποίο σώζονται τα ερείπια ενός οργανωμένου οικιστικού συνόλου. Στην τοποθεσία αυτή υπάρχει μια μικρή αλλά υπέροχη και πλούσια ακτή, η ομώνυμη παραλία Αρχάμπολη.

Εδώ θα βρει κανείς την πιο λευκή άμμο στην Ελλάδα. Πραγματικά δεν θα πιστεύεις πόσο λευκή είναι η άμμος αυτής της παραλίας.

Πηγή 

Εύβοια: Τι απαντά ο Πρώην Δήμαρχος για την σύλληψη του ίδιου και της κόρης του – “Μια απλή κατάθεση δώσαμε στο ΑΤ Λουτρών Αιδηψού”

Πολιτικά Ευβοίας: “Καμπάνα” σε Καφέ – Μπάρ 5000 ευρώ γιατί δεν είχε αντισηπτικά στα τραπέζια

Ψαχνά Ευβοίας: Εξονυχιστικός έλεγχος της Ασφάλειας Χαλκίδας στην έδρα του eviathema.gr μετά από κατάπτυστη ανώνυμη επιστολή στο Αρχηγείο της Αστυνομίας

Χαλκίδα: Ασυνείδητη οδηγός πάρκαρε σε χώρο στάθμευσης ΑΜΕΑ – Άμεση επέμβαση της Τροχαίας με αφαίρεση πινακίδων [ΦΩΤΟ]

Χαλκίδα Ευβοίας: Τροχαίο ατύχημα στην Λιανή Άμμο [ΦΩΤΟ]

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι