in

Μαρμάρι: Ο προορισμός που τα έχει όλα 2 ώρες μακριά από την Αθήνα

Μαρμάρι: Ο προορισμός που τα έχει όλα 2 ώρες μακριά από την Αθήνα

Η Εύβοια είναι ένας προορισμός που δεν σε απογοητεύει όλες τις εποχές του χρόνου. Εκεί θα βρεις μέρη μαγικά, ατελείωτες παραλίες, χωριά με φιλόξενους κατοίκους, καταλύματα για όλα τα γούστα και πάντα πολύ καλό φαγητό.

Ειδικά το καλοκαίρι, λοιπόν, αποτελεί τον προορισμό που τα έχει όλα και μάλιστα σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Ένα από τα πλέον αγαπημένα θέρετρα στην Εύβοια είναι και το Μαρμάρι. Ο προορισμός της Εύβοιας με την εκπληκτική παραλία που σου προσφέρει όλα όσα θες για να περάσεις μερικές ξεκούραστες μέρες.

Μαρμάρι: Ο προορισμός που τα έχει όλα 2 ώρες μακριά από την Αθήνα

Το Μαρμάρι Ευβοίας είναι ένας οικισμός που έχει αναπτυχθεί τουριστικά και γι’ αυτό λόγο δέχεται εκατοντάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, οι οποίοι συνηθίζουν να επιστρέφουν. Το Μαρμάρι είναι χτισμένο αμφιθεατρικά και προσφέρει πανοραμική θέα στον Ευβοϊκό κόλπο. Διαθέτει πληθώρα καταλυμάτων για όλα τα γούστα και όλα τα budget και γι’ αυτό το λόγο το επισκέπτονται όλα τα είδη των ταξιδιωτών. Από οικογένειες με παιδιά, μέχρι ζευγάρια και μεγάλες παρέες που θέλουν να διασκεδάσουν.

Μαρμάρι: Ο προορισμός που τα έχει όλα 2 ώρες μακριά από την Αθήνα

Το πρωί οι παραλίες της περιοχής γεμίζουν με κόσμο, ενώ το απόγευμα ο κεντρικός δρόμος στο Μαρμάρι, προς το λιμάνι, γίνεται πεζόδρομος με αποτέλεσμα να θυμίζει νησί. Εκεί μπορείς να κάνεις τις βόλτες σου, να κάτσεις για καφέ ή για φαγητό και να απολαύσεις την αύρα της θάλασσας. Το Μαρμάρι είναι το θέρετρο δύο ώρες σχεδόν μακριά από την Αθήνα που θα σε κάνει να νιώσεις ότι έχεις φύγει πολύ μακριά και ακόμη και ένα σαββατοκύριακο εκεί θα σε χαλαρώσει.

Η παραλία που έγινε παγκοσμίως γνωστή

Μαρμάρι: Ο προορισμός που τα έχει όλα 2 ώρες μακριά από την Αθήνα

Υπάρχει κάτι μέσα από το οποίο έγινε ακόμη περισσότερο γνωστό το Μαρμάρι και αυτό δεν είναι άλλο από την παραλία Μεγάλη Άμμος. Μια εκπληκτική αμμουδιά η οποία έγινε διάσημη ως η «αμμόγλωσσα» που πρωταγωνίστησε στο προωθητικό spot του Υπουργείου Τουρισμού για το 2020. Οι εικόνες από ψηλά είναι εντυπωσιακές αλλά και όταν βρεθείς εκεί από κοντά δεν γίνεται να μην σε συνεπάρει. Η Μεγάλη ή Χρυσή Άμμος, όπως αποκαλείται, ξεχωρίζει καθώς πρόκειται για ένα μέρος το οποίο πιάνει ο βοριάς και έτσι κάθε καλοκαίρι αλλάζει σχήμα ανάλογα με τη φορά του ανέμου αλλά και την κατεύθυνση των κυμάτων. Η παραλία, με αυτό τον τρόπο θυμίζει μια «γλώσσα» άμμου, η οποία μοιάζει να μπαίνει μέσα στη θάλασσα.

Το Μαρμάρι προσφέρεται ως βάση για να εξερευνήσεις την περιοχή αλλά και να περάσεις χαλαρές μέρες χωρίς να φύγεις πολύ μακριά από την Αθήνα και να μην ξοδέψεις χρόνο και πολλά χρήματα. Η γύρω περιοχή θα σου μείνει αξέχαστη. Και όλα αυτά με φόντο τους Πεταλιούς, το εξωτικό σύμπλεγμα στην Εύβοια.

Πηγή

Χαλκίδα: Ο αστυνομικός σκύλος αποκάλυψε αφορολόγητα, κάνναβη και χάπια – Στο αυτόφωρο 56χρονος

Δήμος Χαλκιδέων

ΑΣΕΠ: Εργάτες γενικών καθηκόντων στο δήμο Χαλκιδέων