4 εκατομμύρια ευρώ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στα Νοσοκομεία

Παλαιό Νοσοκομείο Χαλκίδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ανταποκρινόμενη άμεσα στις συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία του COVID-19 για τον τομέα της Υγείας,  έθεσε από την πρώτη στιγμή ως προτεραιότητά της τη στήριξη των  δομών υγείας της Στερεάς Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, με ομόφωνη απόφαση των παρατάξεων, εγκρίθηκε δράση που αφορά στη στήριξη των οκτώ (8)  Γενικών Νοσοκομείων της Στερεάς Ελλάδας, με εξοπλισμό υγείας αξίας έως 4 εκατ. ευρώ, με πόρους από το ΠΕΠ (ΕΣΠΑ) Στερεάς Ελλάδας και το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

 «Ενόψει της εξελισσόμενης πανδημίας, ενισχύουμε το ΕΣΥ και δη τις Νοσοκομειακές Δομές που βρίσκονται στην Περιφέρειά μας, με ιατρικό εξοπλισμό. Με σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων, χρηματοδοτούμε την αγορά εξοπλισμού μέχρι του ύψους των 4 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα αιτήματα που έχουμε λάβει από την 5η ΥΠΕ και τα νοσοκομεία μας.

Η ευχή μας είναι να αποδειχθούν αχρείαστα. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι θα καλύψουν τις σημερινές ελλείψεις και θα συμβάλουν στην ασφάλεια και την υγεία των Στερεοελλαδιτών στο διηνεκές», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.